INFÖR RESAN

INFÖR RESAN

TIPS INFÖR DIN RESA

UD:s råd inför utlandsresan

Innan du reser är det klokt att ta del av UD:s råd och om det finns eventuell avrådan för just ditt resmål. En avrådan från UD att resa till ett land eller område är en rekommendation. Det är den enskilde resenären som fattar beslut om att avstå från att ställa in eller skjuta upp resan.

VIKTIGT VID RESA TILL USA

Resenärer till USA måste ansöka om inresetillstånd, så kallat ESTA (Electronic System for Travel Authorization) senast 72 timmar före avresa. Det är passagerarens ansvar att ansöka och erhålla ett ESTA. Vid incheckning kontrolleras att du har ett godkänt ESTA från den information som avläses elektroniskt från passet. Om uppgifterna inte överensstämmer så nekas du inresa till USA.

Europeiska sjukförsäkringskortet

Det Europeiska sjukförsäkringskortet är ett gratiskort som ger dig tillgång till medicinskt nödvändig, offentlig sjukvård under en tillfällig vistelse i något av de 28 EU-länderna, Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz, enligt samma villkor och till samma kostnad (gratis i vissa länder) som de som är försäkrade i det aktuella landet. Kortet är gratis och finns att beställa från Försäkringskassan.

ERV - Reseförsäkring

ERV är specialister inom tjänstereseförsäkring och försäkring för utlandsplacerad personal. ERV har försäkrat tjänsteresenärer och utlandsplacerade under en lång tid och vet både vad som kan hända och vilket skydd som behövs. Teckna en reseförsäkring som täcker det som kan hända under resan.

SVARTLISTADE FLYGBOLAG

EU-kommissionen vill förbättra flygtrafiksäkerheten ännu mer i Europa. Därför har kommissionen i samråd med medlemsländernas flygsäkerhetsmyndigheter beslutat att förbjuda vissa flygbolag att bedriva verksamhet i det europeiska luftrummet. Det gäller flygbolag som har säkerhetsbrister och/eller som inte övervakas tillräckligt av myndigheterna i sina hemländer. EU-kommissionen har uppdaterat en förteckning över de flygbolag som är belagda med verksamhetsförbud inom gemenskapen.

VISUMANSÖKAN

Visumservice är specialister på visumrelaterade tjänster och hanterar ansökningar till de flesta länderna. Genom ett brett nätverk av samarbetspartners över hela världen kan de erbjuda snabb behandling och effektiva lösningar. Visumservice skräddarsyr ditt visum så att det på bästa möjliga sätt passar din resa, både när det gäller visumets giltighetstid och eventuellt om man reser in i landet på annat sätt än med flyg. Visumservice hjälper dig att skaffa de dokument du behöver inför din resa – snabbt och enkelt.

Läs mer om ExpressCare och PCR-test och provtagning

Klicka på bilden för att läsa mer om vårt erbjudande.