Travel News https://www.travelnews.se Sveriges största affärssajt för reseindustrin Tue, 19 Feb 2019 19:15:55 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 https://www.travelnews.se/wp-content/uploads/2016/02/cropped-favicon-32x32.jpg Travel News https://www.travelnews.se 32 32 Standby vinnare av Startup Weekend Travel 2019 https://www.travelnews.se/digitalt/standby-vinnare-av-startup-weekend-travel-2019/ https://www.travelnews.se/digitalt/standby-vinnare-av-startup-weekend-travel-2019/#respond Tue, 19 Feb 2019 14:44:27 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52438 I helgen har 47 hackaton-deltagare under 54 intensiva timmar arbetat med att utveckla innovativa affärsidéer för resebranschen under Startup Weekend Travel arrangerat av Techstars med Amadeus som huvudsponsor, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Standby vinnare av Startup Weekend Travel 2019 dök först upp på Travel News.

]]>
Under söndagen presenterade åtta team sina färdiga idéer inför en jury av experter från rese-och startupbranschen, och under kvällen korades det vinnande bidraget Standby. Standby är en app som fungerar som mellanhand mellan flygbolag och sista-minuten-resenärer för att erbjuda billiga biljetter och fylla tomma flygstolar 24 timmar innan avgång.

– Det har varit en intensiv, utmanande men samtidigt fantastisk helg, säger Sonia Kaurah, gruppledare för Standby. Vårt mål var att komma på en lösning som skulle vara fördelaktig för både flygbolag och resenärer och samtidigt vara hållbar utifrån ökad kabinfaktor. Det känns självklart otroligt kul att vinna, framförallt eftersom jag vet hur hög konkurrens det var efter att ha hört de andra lagens presentationer. 

En jury bestående av investerare samt experter inom såväl resor som innovation och entreprenörskap utsåg vinnaren baserat på teamens presentationer av de behov som produkten ska tillfredsställa, produkten i sig samt go-to-market-strategin

– Standby lyckades under helgen arbeta fram den mest kompletta iden med affärsmodell, validering av behovet hos både kunderna och leverantörerna samt teknik och design, motiverar juryledaren Ulla Persson, General manager för Amadeus i Skandinavien. Behovet att fylla flygplanen finns hos flygbolagen och viljan att köpa sista-minuten-biljetter är stor bland studenter. Fantastisk presentation och bra teamkänsla.

Andra affärsidéer som presenterades i söndags var bland annat CarPdiem, en bildelningspool på flygplatser och Travel Sense, en lösning för hur resande kan göras enklare för personer med synnedsättning. På plats fanns även ledande beslutsfattare, resebranschexperter, grundare till framgångsrika startups, samt experter inom områden som produktutveckling och UX-design för att stötta och inspirera deltagarna.

– Det var slående hög kvalitet på samtliga bidrag, och det var tydligt att de som pitchade hade jobbat hårt och tagit tillvara på det stöd som alla vassa mentorer erbjöd, säger Joakim Skog, Programme Manager på Vinnova, som var del av juryn.Nu hoppas jag att all den passion deltagarna visade upp räcker till att dra innovationerna vidare till realisering, som i sin tur kan leda till att Sveriges startup-under ytterligare stärker sin topp-position i ett internationellt entreprenörs-perspektiv.

Amadeus kommer fortsätta satsningen på entreprenörskap och sammanföra innovatörer med branschexperter och finansiärer, för att vidare stötta innovation som kan underlätta livet för såväl resenärer som resebranschen.

– Det har varit en otroligt inspirerande helg med många nytänkande idéer och lösningar från alla deltagare, säger Tatiana Solodko Kuruca, Biz Dev Manager – Startups på Amadeus. Resebranschen är en spännande industri som står inför stora förändringar och det är kul att se att det finns ett intresse bland innovatörer att utveckla industrin. Jag hoppas att initiativ som detta kan bidra till ett ännu större engagemang hos entreprenörer.

Inlägget Standby vinnare av Startup Weekend Travel 2019 dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/digitalt/standby-vinnare-av-startup-weekend-travel-2019/feed/ 0
Här är Skavsta stora utmaningar https://www.travelnews.se/flyg/har-ar-skavsta-stora-utmaningar/ https://www.travelnews.se/flyg/har-ar-skavsta-stora-utmaningar/#respond Tue, 19 Feb 2019 14:39:04 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52432 Skavsta är en av Sveriges största flygplatser. En av få som drivs om ett kommersiellt bolag bortom statlig och kommunal insyn. Travel News har intervjuat Mats Rodgerson, kommersiell chef på Skavsta.

Inlägget Här är Skavsta stora utmaningar dök först upp på Travel News.

]]>
Skavsta flygplats är redan i dag landets tredje största flygplats när vi pratar utlandsresor. 2,2 miljoner passagerare flög 2018 från flygplatsen söder om Stockholm. Före är Arlanda och Landvetter, precis bakom kommer Sturup. Det tar en dryg timme med flygbuss från Stockholm till Skavsta och den dag Ostlänken är klar kommer det att ta 37 minuter. Men det kommer att dröja till tidigast 2033.

– Spåren kommer att gå precis utanför terminalen. Det förutsätter mark genom långtidsparkeringen, säger Mats Rodgerson, kommersiell chef på Skavsta med förflutet på Swedavia på en pressträff. Projektet har varit på gång länge och 1999 kom Skavsta med i planeringen.

Ostlinjen är del av den nya regeringens satsning på höghastighetståg. Ostlänken ingår i 73-punktsprogrammet, men tåget till Nyköping och Skavsta sticker ut i det att finansieringen är klar.

Var resten av de totalt 400 miljarderna som krävs för att bygga höghastighetståg mellan Sveriges tre stora städer ska komma från är fortfarande oklart.

Tillbaka till Skavsta.

Flygplatsens tillväxt idag är 4 procent. Två flygbolag landar och lyfter från Skavsta: Ryanair och Wizz Air. Det irländska bolaget är störst med 60 procent av trafiken.

För tjugo år sedan investerade Nyköpings kommun 50 miljoner för att etablera Skavsta som ett alternativ till Arlanda. Man tävlade med Västerås om att bli sekundärflygplatsen till Arlanda och vann. Drygt 100 000 passagerare flyger idag från Västerås. Skavsta ägs i dag det franska bolaget Vinci. Totalt driver bolaget 45 flygplatser runt om i världen.

Hur ska Skavsta växa?

– Vi har ett otydligt varumärke, många som bor i regionen har ännu inte flugit från oss. Vi måste bli tydligare. Men faktum är att vi har lika många i vårt upptagningsområde som Arlanda om vi drar cirkel runt flygplatsen på 20 mil: 4,3 miljoner människor, inom tio mil finns cirka 2,7 miljoner människor, säger Mats Rodgerson.

– Vi är nöjda med att våra senaste ombyggnationer som har fått positiva effekter för våra passagerare med effektiv incheckning och förbättrade faciliteter avseende vår restaurang och möjligheter till shopping.

Det finns rykten som säger  att Swedavia vill ta över Ryanairs trafik till Arlanda. Men för att det ska bli möjligt måste terminal 3 fixas till så att Ryanairs flygplan kan landa utan att behöva docka in i terminalen. I nuläget är detta inte aktuellt, men vad som händer i framtiden vet ingen. Mats Rodgerson har inga uppgifter om att Ryanair vill lämna Skavsta. Hur långt avtal Skavsta har med Ryanair är hemligt.

Inlägget Här är Skavsta stora utmaningar dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/har-ar-skavsta-stora-utmaningar/feed/ 0
Nöjd Scandic-direktör börjar bli varm i kläderna https://www.travelnews.se/hotell/nojd-scandic-direktor-borjar-bli-varm-i-kladerna/ https://www.travelnews.se/hotell/nojd-scandic-direktor-borjar-bli-varm-i-kladerna/#respond Tue, 19 Feb 2019 14:00:07 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52424 Travel News har pratar med Scandic nya vd Jens Mathiesen om senaste resultatet, vad händer egentligen i Köpenhamn och hur det känns att få nycklarna till allt efter tio år på företaget.

Inlägget Nöjd Scandic-direktör börjar bli varm i kläderna dök först upp på Travel News.

]]>
Det är en positiv Jens Mathiesen som svarar på Travel News frågor i samband med Scandics senaste kvartalsrapport. Han har varit vd för hela koncernen i fyra veckor. Innan dess var han landschef på Scandic i  Danmark i tio år. Exakt hur det gick till när bolagets styrelseordförande Per G Braathen sparkade ut hans företrädare Even Frydenberg och tog in Jens Mathiesen vill han inte berätta.

– Det var en snabb process, men vad som hände och detaljerna stannar internt.

I nästa kvartalsrapport kommer kostnaden för vd-bytet att redovisas. I den aktuella rapporten pekar många siffror åt rätt håll. Omsättningen sista kvartalet steg med 23 procent och tar man bort köpet av finska hotellkedjan Restel blir tillväxten 5 procent. Vinsten landar på 487 Mkr, det ger en marginal på 10,6 procent.

– Jag är väldigt nöjd. Jag har varit på bolaget i tio år och känner det väldigt väl.

I Jens gamla hemstad Köpenhamn byggs just nu många hotell. Hans kollega Torgeir Silseth på Nordic Choice tror att marknaden kommer att öka 20-25 procent de närmaste åren. I en intervju nyligen i Travel News sa han att Köpenhamn är den nya tuffa marknaden.

– Det kommer att bli den ökningen minst, Köpenhamn har en stark tillväxt. Det är över snittet i EU. Flygplatsen växer och de senaste åren har det varit en mycket bra beläggning, speciellt i stadens centrum. På sommaren har beläggningen varit runt 90 procent, det är all time high. Det har lett till att Köpenhamn har fått tacka nej till många stora konferenser, det kommer man inte att behöva göra i framtiden.

Någon stor oro för att kapaciteten ska öka mer än efterfrågan, vilket hände i Stockholm för något år sedan ser Jens inte, men han är medveten om att det kommer att bli “utmanande”.

Jens är tillfreds med de hotell och de totalt 5655 rum som finns i pipeline. Han lyfter fram att man nu har hotell som sticker ut. Han nämner speciellt Downtown Camper. Han är nöjd med öppningarna i Berlin, Hamburg och Frankfurt. Men det viktigaste är att kvarstå som den ledande hotellopratören i Norden.    

– Våra medarbetarundersökningar visar att vi har mycket nöjd personal. Vi har en stark medarbetarkultur. Det innebär att de 18 000 anställda lyssnar när vi kommunicerar och att vi kan driva igenom förändringar och förbättringarna snabbt.

Under sina fyra veckor med nycklarna till hela företaget har Jens upptäckt saker han vill påverka, men exakt vill han ännu inte precisera.

 

Inlägget Nöjd Scandic-direktör börjar bli varm i kläderna dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/hotell/nojd-scandic-direktor-borjar-bli-varm-i-kladerna/feed/ 0
Efter skilsmässan från Scandic går Hasselbacken till Best Western https://www.travelnews.se/hotell/efter-skilsmassan-fran-scandic-gar-hasselbacken-till-best-western/ https://www.travelnews.se/hotell/efter-skilsmassan-fran-scandic-gar-hasselbacken-till-best-western/#respond Tue, 19 Feb 2019 07:08:59 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52419 Från och med den 1 mars 2019 ingår det välrenommerade hotellet Hasselbacken på Djurgården i Stockholm, i Best Western Hotels & Resorts växande hotellportfölj i Skandinavien. Det var för en dryg vecka sedan Pop House Sweden, med huvudägarna Björn Ulvaeus och Conni Jonsson, offentliggjorde förvärvet av det anrika hotellet, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Efter skilsmässan från Scandic går Hasselbacken till Best Western dök först upp på Travel News.

]]>
Hasselbacken har i över 250 år varit en del av navet av Stockholms restaurang- och nöjesutbud och 1992 byggdes verksamheten ut till att även omfatta hotell. Med sitt  unika läge på Djurgården med blickfång över Stockholms inlopp är det många Stockholmare och tillresta som besökt eller lagt märke till byggnaden med dess  ståtliga, utsmyckade varmrosa fasad.

Nu står det också klart att hotellet kommer att ingå i BW Premier Collection, med utvalda hotell, vilka präglas av unik design, arkitektur och service. Bland dessa återfinns exempelvis Pop House Hotel på Djurgården, Hotel Kung Carl vid Stureplan, The Winery Hotel i Solna och NOFO Hotel på Södermalm.

-Vi är givetvis otroligt glada över att Pop House än en gång visat förtroende för Best Western. I en tid då alltfler hotell slukas upp av de stora hotellkedjorna vill vi värna mångfald i branschen och ge varje hotell möjlighet att visa sin historia och skapa sitt erbjudande där Best Western primärt står som garant för upplevelsen. Därför är vi också övertygade om att just vi är rätt val för Hasselbacken, säger Johan Michelson, Sverigechef på Best Western Hotels & Resorts.

När Pop House Sweden offentliggjorde förvärvet av Hasselbacken för en dryg vecka sedan klev de ett steg närmare visionen om att Djurgården ska återta positionen som Stockholms självklara nöjesdestination. Koncernen driver sedan tidigare ABBA The MuseumPop House Hotel och Cirkus.

– Best Western passar våra hotell eftersom vi drivs av eget entreprenörskap samtidigt som vi ser värdet av att ingå i ett världsomspännande sammanhang. Vår vision är att skapa en musik- och underhållningsdestination i världsklass på Djurgården och Best Western hjälper oss att nå ut med detta, säger Mattias Tengblad, VD och koncernchef Pop House Sweden.

Inlägget Efter skilsmässan från Scandic går Hasselbacken till Best Western dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/hotell/efter-skilsmassan-fran-scandic-gar-hasselbacken-till-best-western/feed/ 0
Wizz Air ska öppna hundra nya linjer i år https://www.travelnews.se/flyg/wizz-ska-oppna-hundra-nya-linjer-i-ar/ https://www.travelnews.se/flyg/wizz-ska-oppna-hundra-nya-linjer-i-ar/#respond Tue, 19 Feb 2019 07:00:53 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52415 Wizz Air har fortsatt fokus på Östeuropa, förklaringen är enkel. Tillväxten i Östeuropa är 4 procent. I Västeuropa snurrar hjulen långsammare, i många länder ligger samma siffra på blott en procent.
-Våra biljettpriser ska vara de lägsta. Du betalar för stolen och sen kostar allt extra extra. Våra priser följer oljepriset, förra året gick priserna upp med 20 procent, säger Johan Eidhagen på Wizz air till Travel News.

Inlägget Wizz Air ska öppna hundra nya linjer i år dök först upp på Travel News.

]]>
Wizz Air har en enkel affärsmodell. Man flyger point to point. I början när EU släppte in de gamla östländerna var idén att flyga arbetskraft till Västeuropa. Men i takt med att dessa länder har fått en stabil medelklass flyger Wizz Air numera även till Mallorca och Kanarieöarna. Precis som Ryanair är det snabba vändningar på marken som gäller. Helst ska detta ske på under 30 minuter. En flygning ska ta två timmar och en vanlig dag ska planet vara i luften 12,5 timmar. Förra året köpte bolaget 17 nya flygplan. Flottan är 4,3 år gammal och deras A321 har 230 stolar. Kabinfaktorn är 92 procent. 10 euro är startpriset per passagerare är bolaget öppnar en ny linjer. Detta gör bolaget på över 600 linjer mellan 145 olika flygplatser i 44 länder. Förra året genomförde Wizz air 190 000 flygningar. Det innebär att 190 miljoner passagerare har reste med Wizz air sedan starten för 15 år sedan. Tillväxten tredje kvartalet 2018 var upp 20 procent per år. Knappt 2 miljoner av dessa kommer från Sverige.

-Våra biljettpriser ska vara de lägsta. Du betalar för stolen och sen kostar allt extra extra. Våra priser följer oljepriset, förra året gick priserna upp med 6 procent, säger Johan Eidhagen på Wizz air.

I år planerar Wizz air att öppna hundra nya linjer. Tre av dem kommer att ha Skavsta som startplatta. Wizz air är även stora på Landvetter och Sturup. Några planer på att flytta till Arlanda finns inte. Wizz airs affärsidé är att flyga från sekundärflygplatser för att hålla ner kostnaderna.

Inlägget Wizz Air ska öppna hundra nya linjer i år dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/wizz-ska-oppna-hundra-nya-linjer-i-ar/feed/ 0
Elin Ersson hindrade flyg från att lyfta – nu får hon dagsböter https://www.travelnews.se/flyg/elin-ersson-hindrade-flyg-fran-att-lyfta-nu-far-hon-dagsboter/ https://www.travelnews.se/flyg/elin-ersson-hindrade-flyg-fran-att-lyfta-nu-far-hon-dagsboter/#comments Tue, 19 Feb 2019 06:39:21 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52411 Den 23 juli 2018 hindrade en 21-årig kvinna ett plan från att lyfta i syfte att stoppa en utvisning. Nu fälls hon för brott mot luftfartslagen, skriver Nyheter24.

Inlägget Elin Ersson hindrade flyg från att lyfta – nu får hon dagsböter dök först upp på Travel News.

]]>
23 juli 2018: Ett flygplan på Landvetter hindras från att lyfta på grund av att Elin Ersson vägrade lyda kaptenens order. Hennes syfte var att stoppa en utvisning till Afghanistan. Kriminalvården beslutar att inte genomföra utvisningen den dagen och hon tas om hand av polis.

Elin Ersson livesänder hela händelsen på sociala medier, videon sprids och den blir en nyhet över hela världen.

Den 18 februari dömdes hon till dagsböter på totalt 3 000 kronor. En dom som hennes advokat inte är nöjd med och avser att överklaga, enligt SVT.

Hon anser inte att hon begått något brott.

Inlägget Elin Ersson hindrade flyg från att lyfta – nu får hon dagsböter dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/elin-ersson-hindrade-flyg-fran-att-lyfta-nu-far-hon-dagsboter/feed/ 1
Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo https://www.travelnews.se/arrangor/sveriges-olympiska-kommitte-forlanger-samarbetet-med-apollo/ https://www.travelnews.se/arrangor/sveriges-olympiska-kommitte-forlanger-samarbetet-med-apollo/#respond Tue, 19 Feb 2019 06:36:17 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52409 2013 blev researrangören Apollo officiell leverantör av olympiska träningsläger och camps åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021. Det nya samarbetet innebär att tre av Apollos sporthotell blir Svenska Olympiska Camps. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura men nu tillkommer Apollo-nyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och även ett tredje sporthotell, som offentliggörs under våren 2019, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo dök först upp på Travel News.

]]>
Som olympisk leverantör av SOKs träningsläger kommer Apollo, under varumärket Apollo Sports, att stå värd för den svenska OS-truppen under olympiska läger, klusterläger och individuella träningsläger – inför kommande OS i Tokyo 2020 och Peking 2022.

Det nya avtalet möjliggör också för allmänheten att delta under olympiska breddläger. Apollo och SOK kommer gemensamt att anordna olympiska temaveckor. Detta blir träningsresor där gästerna får möjlighet att utveckla sin träning tillsammans med olympier, tränare och experter.

Inlägget Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/arrangor/sveriges-olympiska-kommitte-forlanger-samarbetet-med-apollo/feed/ 0
Här landade årets nya Michelinstjärnor https://www.travelnews.se/krog/har-landade-arets-nya-michelinstjarnor/ https://www.travelnews.se/krog/har-landade-arets-nya-michelinstjarnor/#respond Mon, 18 Feb 2019 19:26:07 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52407 Årets nordiska Michelin-guide publiceras idag efter att Stjärnorna offentliggjorts vid ett event i Århus i Danmark. Gastrologik i Stockholm tilldelas två stjärnor, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Här landade årets nya Michelinstjärnor dök först upp på Travel News.

]]>

2019 års nordiska guide som täcker Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige, innehåller tre nya två-stjärniga restauranger: Gastrologik, under ledning av grundarna Jacob Holmström och Anton Bjuhr i Stockholm, KOKS under ledning av Poul Andrias Zisca på Färöarna och återuppståndna Noma i Köpenhamn ledd av kocken René Redzepi.

Även om de tre restaurangerna förefaller att vara mycket olika – avsides belägna KOKS, diskret sofistikerade Gastrolik och Nomas urbana lantgårdsstil – håller alla tre fast vid grundsynen att styras av råvarorna och att avspegla de olika årstiderna.

I år finns också fyra nya enstjärniga restauranger. Trondheim i Norge finns nu för första gången listad i guiden då två av dess restauranger får en stjärna: FAGN och Credo. I Köpenhamn får Alouette sin första stjärna och Palace i Helsingfors får också en stjärna.

Förutom utmärkelsen två stjärnor får kocken på KOKS, Poul Andrias Zisca, också nordiska Michelin-guidens pris för Unga Kockar 2019 för sin kreativitet, tekniska skicklighet och passion.

Credo får också nordiska Michelin-guidens utmärkelse för Hållbarhet 2019 för dess imponerande miljöarbete och engagemang i sociala media för att främja bra mat och hållbar markanvändning.

Gwendal Poullennec, Michelin-guidens internationella chef säger i en kommentar till 2019 års nordiska Michelin-guide:

– Det här är den sjätte upplagan av den här guiden och vi har än en gång utökat urvalet allteftersom våra inspektörer finner nya spännande restauranger, samtidigt som de följer utvecklingen av redan etablerade kök.

– De nordiska länderna erbjuder något verkligt unikt och regionens mångfald och livskraft gör dess restaurangscen så tilltalande för matälskare från hela världen. Kockarna fortsätter att utveckla både sin skicklighet och sina tekniker men går också i täten för att minska matsvinnet, fokusera på verkligt lokala råvaror och omfamna en mer växtbaserad diet.

En tredje ny utmärkelse för 2019 är nordiska Michelin-guidens Welcome & Service-pris. Det går till den trevliga personalen på Henne Kirkeby Kro i Henne i Danmark. Deras vänlighet, entusiasm och välorganiserade arbete gör det till ett verkligt nöje att äta middag där.

Guiden riktar sig till alla besökare med passion för gastronomi, allt från affärsresenärer till turister och rekommenderar de bästa ställena för mat och boende i alla prisklasser. Årets guide tar först upp restauranger som fått stjärnor, följt av restauranger med en Bib Gourmand, och därefter restauranger med tallrikssymbolen, ”Plate” symbol, som betyder vällagad mat.

Bib Gourmand är Michelins symbol för god kvalitet och prisvärd mat. Den utmärkelsen är alltid mycket uppskattad av läsarna, både lokalt och världen över eftersom den belönar vällagad mat till rimligt pris. I år får tre nya restauranger Bib Gourmand, varav två i Danmark: Selma i Köpenhamn och Moment i Rönde. En går till Island, Skål! i Reykjavik. Därmed uppgår det totala antalet restauranger med Bib Gourmand 2019 till 34 stycken.

Förutom Trondheim i Norge som finns med i guiden för första gången, gör Ålborg och Rönde i Danmark sin debut 2019, liksom Grindavik på Island och Kosta i Sverige. Totalt har 30 restauranger lagts till den här utgåvan, vilket ger läsarna av Michelin-guiden ännu fler restauranger att välja bland.

Nordiska Michelin-guiden 2019 i korthet:
Tre restauranger med 3 stjärnor
Tio restauranger med 2 stjärnor, inklusive tre nytillkomna
51 restauranger med 1 stjärna, inklusive fyra nytillkomna
34 Bib Gourmand-restauranger, inklusive tre nytillkomna

Inlägget Här landade årets nya Michelinstjärnor dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/krog/har-landade-arets-nya-michelinstjarnor/feed/ 0
Här är topp tre på Grand Travel Award https://www.travelnews.se/grand-travel-award/har-ar-topp-tre-pa-grand-travel-award/ https://www.travelnews.se/grand-travel-award/har-ar-topp-tre-pa-grand-travel-award/#respond Mon, 18 Feb 2019 10:41:13 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52393 Den 14 februari delade Travel News ut pris till de bästa för aktörerna i reseindustrin. Vinnarna utses av de som arbetar på resebyrå. De nominerade betygsätts utifrån tre olika aspekter: 1. service och support, 2. produktkvalitet och produktutveckling, 3. marknadsföring/branschaktiviteter. Resultatet blir en undersökning och en rapport som sammanställs av Furst Scandinavian Research.

Inlägget Här är topp tre på Grand Travel Award dök först upp på Travel News.

]]>
Bästa researrangör:

1. Ving
2. Apollo
3. TUI

Bästa specialistresearrangör

1. Jambo Tours
2. Swanson´s Travel
3. Tour Pacific

Bästa hotellkedja Sverige

1. Nordic Choice Hotels
2. Scandic
3. Radisson Hotel Group

Bästa hotellkedja globalt

1. Radisson Hotel Group
2. Marriott  International
3. Hilton Hotels

Bästa hotell-broker

1. WebBeds (Sunhotels/Totalstay)
2. Hotelbeds Group (Hotelbeds/GTA/Tourico)
3. Expedia

Arlanda Sthlm T&R

1. Arlanda Express
2. Flygbussarna
3. Flygtaxi (by Cabonline)

Bästa rederi

1. Birka Cruises
2. Tallink Silja
3. Viking Line

Bästa kryssningsbolag

1. Royal Caribbean International
2. MSC Cruises
3. Hurtigruten

Bästa transport inrikes

1. SAS
2. BRA
3. SJ

Bästa flygbolag Europa

1. SAS
2. Air France/KLM
3. Finnair

Bästa flygbolag globalt

1. Qatar Airways
2. SAS
3. Emirates

Bästa biluthyrare

1. Hertz
2. Europcar
3. Sixt

 

Inlägget Här är topp tre på Grand Travel Award dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/grand-travel-award/har-ar-topp-tre-pa-grand-travel-award/feed/ 0
Hit åker Norwegians kunder på sportlovet https://www.travelnews.se/flyg/hit-aker-norwegians-kunder-pa-sportlovet/ https://www.travelnews.se/flyg/hit-aker-norwegians-kunder-pa-sportlovet/#respond Mon, 18 Feb 2019 09:52:00 +0000 https://www.travelnews.se/?p=52390 Vintern är högst närvarande och det är många som väljer att resa bort under den långa och kalla årstiden. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer under sportlovet. Hela 70 procent av de mest populära destinationerna under sportlovet går till varmare breddgrader. London hamnar på första plats följt av soliga Malaga, Alicante, Las palmas och Dubai, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Hit åker Norwegians kunder på sportlovet dök först upp på Travel News.

]]>
På första plats hamnar den ständigt aktuella storstaden London som lockar med sina många sevärdheter samt stora utbud av restauranger och shopping. London ligger bara ett par timmars flygresa bort och är därmed ett lättillgängligt och perfekt resmål för kortare vistelser. Även de nordiska huvudstäderna Helsingfors och Köpenhamn återfinns på listan som bra alternativ för kortare resor.

Listan visar även att hela sju av de tio populäraste destinationerna går till varmare breddgrader, framförallt i södra Europa.  Spanien är det mest populära resmålet och lockar med sitt behagliga klimat och vänliga befolkning. Av de utomeuropeiska långdistanslinjerna är Bangkok populärast. Bangkok fortsätter att vara en av svenskarnas favoritdestinationer och lockar både de som vill uppleva storstadspuls och de som vill besöka den thailändska övärlden.

–Sju av de tio mest bokade destinationerna återfinns på varmare breddgrader vilket tyder på att många svenska resenärer längtar efter sol och värme vid den här tiden på året. Framförallt är det resmål i Sydeuropa som lockar men även långlinjedestinationen Bangkok är populär bland sportlovsresenärer. Det är positivt att resenärerna uppskattar Norwegians breda och prisvärda utbud av direktlinjer till olika destinationer i moderna och bränsleeffektiva flygplan,säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Utsikten från Silver Cloud.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under sportlovet 2019

  1. London
  2. Malaga
  3. Alicante
  4. Las Palmas
  5. Dubai
  6. Rom
  7. Barcelona
  8. Köpenhamn
  9. Bangkok
  10. Helsingfors

Inlägget Hit åker Norwegians kunder på sportlovet dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/hit-aker-norwegians-kunder-pa-sportlovet/feed/ 0