Travel News https://www.travelnews.se Sveriges största affärssajt för reseindustrin Fri, 15 Nov 2019 14:43:13 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.4 https://www.travelnews.se/wp-content/uploads/2016/02/cropped-favicon-32x32.jpg Travel News https://www.travelnews.se 32 32 Månadens rookie i reseindustrin: Oscar Brehmer https://www.travelnews.se/hotell/manadens-rookie-i-reseindustrin-oscar-brehmer/ https://www.travelnews.se/hotell/manadens-rookie-i-reseindustrin-oscar-brehmer/#respond Fri, 15 Nov 2019 14:40:19 +0000 https://www.travelnews.se/?p=58011 Oscar Brehmer, Communication Manager på Scandic Hotels, är månadens rookie i reseindustrin. Här berättar han om nya jobbet på Scandic och sitt gamla på Tallink Silja. Och om det största hotellföretaget i Norden, sin favoritdestination och hur det är att tävla med PR-geniet Petter Stordalen.

Inlägget Månadens rookie i reseindustrin: Oscar Brehmer dök först upp på Travel News.

]]>
Grattis du är månadens rookie i Travel News. Din titel är ny Communication Manager på Scandic Hotels Group. Vad gör du hela dagarna? 

Just nu handlar väldigt mycket att omsätta årsredovisningarnas fakta i praktiken. Jag har ambition att träffa så många team members som möjligt, djupdyka i kärnverksamheten och i sinom tid, jobba fram kommunikationsplanen för 2020 tillsammans med mina kollegor Elin och Azize. Ett par pressmeddelanden har jag redan hunnit skicka iväg och framgent är det externkommunikation som kommer att förgylla mina dagar.

Vad är det bästa med Scandic?

Det är en unik känsla att kliva in hos en marknadsledande aktör i en förändringsbenägen bransch. Scandic har på samtliga plan mött mina högt ställda förväntningar på företagskultur, ledarskap, hållbarhets- och kommunikationsfrågor. Jag vill ändå lyfta fram transparens och välkomnade som det bästa med Scandic, det genomsyrar allt från gästbemötande på hotellen till diskussioner om kommunikationsinsatser med mina kollegor på kontoret.

Du har precis bytt från Tallink Silja, vad lärde du dig där?

Under mina år som kommunikatör på Tallink Silja fick jag förmånen att bekanta mig med många olika frågor som rör svensk och internationell sjöfart. En högst operativ roll som delvis format mina kommunikativa kunskapar, i synnerhet vikten av strategisk kommunikation och hantverket kring budskapshantering i media.

Ni slåss mot Petter Stordalen varenda dag, han är Apple och ni är PC eller?

PC eller Mac, äpplen eller päron. Scandic utvecklas och sporras av en stark konkurrens på den nordiska hotellmarknaden. Marknaden kräver konkurrens, annars finns risk för stiltje och det är inget vi på Scandic är stora fans av.

Men ni är fortfarande störst i Norden, hur känns det?

Man måste ha respekt för att vi innehar positionen som det största hotellföretaget i Norden. Vi är inte ledande för att vi gör ett par saker bra, bättre eller bäst. Det handlar om ett väloljat maskineri av kompetens, team members som gör skillnad och glöden av att kontinuerligt och passionerat driva utveckling. Det känns fantastiskt att få vara en del av det maskineriet.

Varför arbetar du i reseindustrin?

Jag gillar när det är mycket folk i omlopp. Gästen, resenären eller hur man nu vill benämna det är på språng, man är på väg någonstans, kanske bara är för en god natts sömn. För mig handlar det då om att skapa kommunikationsinsatser som appellerar till industrins olika målgrupper. I slutändan ska den där goda nattens sömn vara på ett Scandichotell.

Hur länge tänker du stanna?

Hur långt är ett snöre? Det finns en hel arsenal av spännande projekt och initiativ på Scandic för att driva utveckling och upplevelse. Jag är bara i startgropen!

Utbildning:

Berghs School of Communication: Public Relations-diplomprogram och Berghs PR-Management-kurs.

Vad är besöksnäringens största utmaning?

Säkerställa att besöksnäringen ska vara den mest framgångsrika näringen i Sverige 2030. Man är på god väg, men det krävs att politik och näringsliv jobbar ännu mer effektivt tillsammans för att den svenska turismen i framtiden ska ha en fortsatt stark tillväxt.

Vad gör du om tio år?

Det jag älskar, jobbar med kommunikation.

Reseindustrins största utmaning?

Hållbar omställning. Om en aktör inte redan har hoppat på tåget, är det i allra högsta grad läge att plotta ut sin kurs för hur företaget, tjänster och produkter ska bidra till en hållbar industri.

****
Namn: Oscar Brehmer
Titel: Communication Manager, Scandic Hotels Group
Familj: Sambon Irma
Ålder: 27
Bor: Täby
Senaste resa: Tallinn
Favorithotell: Haymarket by Scandic
Favoritfärjebolag: Tallink & Silja Line
Favoritreseapp: British Airways
Flygbolag som jag åker helst med: British Airways
Favoritdestination: Sydney
Min drömresa: Hawaii
Detta vet vi inte om dig: Bott sju år i London tillsammans med min familj och ett år i Sydney.

Inlägget Månadens rookie i reseindustrin: Oscar Brehmer dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/hotell/manadens-rookie-i-reseindustrin-oscar-brehmer/feed/ 0
Vings konkurs: Professor i civilrätt är kritisk https://www.travelnews.se/ving/vings-konkurs-professor-i-civilratt-ar-kritisk/ https://www.travelnews.se/ving/vings-konkurs-professor-i-civilratt-ar-kritisk/#comments Fri, 15 Nov 2019 14:28:09 +0000 https://www.travelnews.se/?p=58007 Vings spektakulära konkurs har förvånat experterna:
– Tveksamt förfaringssätt, säger Marie Karlsson Tuula, professor i civilrätt.
Men konkursförvaltare Mikael Kubu försäkrar att allt skötts korrekt.

Inlägget Vings konkurs: Professor i civilrätt är kritisk dök först upp på Travel News.

]]>
Naturligtvis var det den nye delägaren Petter Stordalens särpräglade framträdande på Vings presskonferens och hans medverkan hos landsmannen Skavlan i SVT som satt ljuset på den blixtsnabba försäljningen.

Några hållpunkter:

23/9 Vings ägare Thomas Cook i Storbritannien sätts i konkurs och Ving ställer in flygen samma dag men är i luften nästa dag.

6/10 Vings anställda guider i Spanien klagar över uteblivna löner.

15/10 Riskkapitalbolaget Triton pekas ut som köpare av Ving.

29/10 TT meddelar att Ving har en annan ”hemlig” köpare.

30/10 är dagen då allt händer i rask takt:

Kl 09 De tre svenska Vingbolagen lämnar in en konkursbegäran till tingsrätten. De begär att få Ackordscentralens vd Mikael Kubu som konkursförvaltare.

Kl 10 Vings vd Magnus håller presskonferens med personalen på plats.

Kl 10.15 Hotellmagnaten Petter Stordalen äntrar scenen får ovationer när han meddelar att han ”köpt” Vinggruppen.

Kl 11.20 Men först nu finns en säljare då tingsrätten klubbar beslutet att försätta bolagen i konkurs. Mikael Kubu utses till konkursförvaltare.

Kl 18 Det danska moderbolaget som driver flygplanen försätts i konkurs.

Kl 21 Förhandlingar pågår med luftfartsmyndigheterna om flygtillstånd.

Kl 24 Alla tillstånd är på plats och köparna kan andas ut.

Morgonen därpå är allt över, Ving flyger, bokningarna ökar och medierna beskriver Petter Stordalen som en hjälte. I ”Skavlan” senare i veckan medger Stordalen att framträdandet var ett sätt att etablera faktum och hålla konkurrerande anbudsgivare borta.

Den komplicerade försäljningen förutsatte att Thomas Cooks enorma skuldberg, enligt brittiska uppgifter kring 18 miljarder kronor, inte rasade ner i det svenska konkursboet. När de koncerninterna transaktionerna lösts skyddar EU-reglerna om huvudinsolvens det svenska konkursboet.

Konkursen var minutiöst förberedd med den utpekade förvaltaren, vilket förvånar erfarna konkursförvaltare som Travel News talat med:

– Det är ovanligt att allt är så förankrat och klart i förväg, säger en av dem. Här går förvaltaren en känslig balansgång, för han få inte delta i förhandlingar om eller förbinda sig till något gentemot bolaget.

En av Sveriges främsta experter på insolvensrätt, professorn i civilrätt Marie Karlsson Tuula, är också förvånad:

– Nej, jag har inte sett något liknande här i landet. Det är vanligare i USA att allt är klart i förväg vid en rekonstruktion eller konkurs.

– Syftet med en konkurs är att avveckla bolaget så effektivt och snabbt som möjligt med bästa utfall för borgenärerna. Men här verkar det mest handla om att göra sig av med skulder genom ett inkråmsköp. Det är ett tveksamt förfaringssätt.

Att Mikael Kubu kunnat agera så snabbt genom att ha all information i förväg reser frågor, anser Marie Karlsson Tuula:

– Hur mycket information en konkursförvaltare kan ta emot i förväg är en svår gränsdragningsfråga. Förvaltare får inte vara partiska, utan ska enbart tillvarata borgenärernas intressen. Då uppstår frågan om Mikael Kubu varit jävig när han fått all information i förväg.

Mikael Kubu säger till Travel News att det var ett mycket ovanligt uppdrag:

– När jag fick kontakt med Ving? Jag fick vetskap om läget några veckor före konkursen. Det är sällan man får en stor konkurs genom ett telefonsamtal bara någon timma innan.

Är det förenligt med lagar och jävsregler att göra klart i förväg?

– Ja, du kan ta emot information innan, men inte jag kan inte förhandla eller vidta några åtgärder i det enskilda fallet. Jag kan informera om gällande rätt, men får inte ge råd som resulterar i handlingar från bolaget som jag sedan ska granska.

Har du avstått från sådana råd?

– Självklart har jag agerat i enlighet med gällande regler.

Varför måste det gå så fort?

– Likviditeten i bolaget var slut den sista oktober, dagen efter konkursen. En konkursförvaltare kan driva vidare till exempel en fabrik och ta in intäkter till borgenärer. Men resebranschen är speciell. Vid en konkurs skulle det bli stopp på bokningar och intäkter, men skuldsidan skulle växa snabbt. Gäster kunde bli utkastade från hotell och strandsatta ute i världen.

Var du säker på att du tog det bästa budet?

– Ja, Carnegie hade ju skött försäljningsprocessen innan konkursen och gjort hela arbetet med att värdera bolaget och testa marknaden.

Leif Holmkvist

Inlägget Vings konkurs: Professor i civilrätt är kritisk dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/ving/vings-konkurs-professor-i-civilratt-ar-kritisk/feed/ 10
Swedavia ska ha krismöte efter säkerhetsproblemen https://www.travelnews.se/ovrigt/swedavia-ska-ha-krismote-efter-sakerhetsproblemen/ https://www.travelnews.se/ovrigt/swedavia-ska-ha-krismote-efter-sakerhetsproblemen/#comments Fri, 15 Nov 2019 06:19:15 +0000 https://www.travelnews.se/?p=58005 Det statliga flygplatsbolaget Swedavia har kallat till krismöte sedan det framkommit att två personer utan rätt att vistas i Sverige fick jobb på Arlanda flygplats, skriver DN.

Inlägget Swedavia ska ha krismöte efter säkerhetsproblemen dök först upp på Travel News.

]]>
I helgen avslöjade Aftonbladet att en rysk medborgare utan arbetstillstånd jobbat som flygmekaniker och i går framkom det att en efterlyst man arbetat på flygplatsen.

I båda fallen ska de två personerna ha passerat de säkerhetsprövningar som krävs för att få arbeta på flygplatsen.

– Det är djupt bekymmersamt, säger Arlandas säkerhetschef Anna Svedberg till tidningen.

Under fredagen ska Swedavia, Transportstyrelsen och polisen träffas för att diskutera säkerhetsbristerna.

Inlägget Swedavia ska ha krismöte efter säkerhetsproblemen dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/ovrigt/swedavia-ska-ha-krismote-efter-sakerhetsproblemen/feed/ 2
Villa Dagmar – personligt boutiquehotell i hjärtat av Östermalm öppnar 2020 https://www.travelnews.se/hotell/villa-dagmar-personligt-boutiquehotell-i-hjartat-av-ostermalm-oppnar-2020/ https://www.travelnews.se/hotell/villa-dagmar-personligt-boutiquehotell-i-hjartat-av-ostermalm-oppnar-2020/#comments Fri, 15 Nov 2019 06:13:16 +0000 https://www.travelnews.se/?p=58001 Våren 2020 öppnar ytterligare ett boutiquehotell i Stockholms innerstad – Villa Dagmar – ett personligt och exklusivt hotell i hjärtat av Östermalm. Här kommer det att finnas 70 unika rum och sviter, en restaurang, konferensrum, spa, gym samt en blomsterbutik.

Inlägget Villa Dagmar – personligt boutiquehotell i hjärtat av Östermalm öppnar 2020 dök först upp på Travel News.

]]>
Intill nyrenoverade Östermalms Saluhall, i den välbevarade grannfastigheten i jugendstil, färdigställs nu Villa Dagmar av arkitekt Per Öberg. Fastigheten uppfördes ursprungligen av A. P. Nilsson år 1870 och under våren 2020 slår Villa Dagmar upp dörrarna efter några års ombyggnation, där fastigheten omvandlats till ett exklusivt boutiquehotell med känsla av en modern stadsvilla.

Med visionen om att skapa ett eklektiskt hem av skandinavisk design och internationella möbelklassiker har Anna Cappelen, delägare Villa Dagmar, skapat hotellets inredning, där inspirationen är hämtad från resor runt om i Europa. Arkitekten, Per Öberg, har också ritat ett antal möbler exklusivt för Villa Dagmar.

– Med Villa Dagmar förverkligar vi vår dröm och vision av ett livsstilshotell i form av en unik stadsvilla i internationell stil. Det är vår ambition att hotellet, med sina inbjudande trivsamma mötesplatser och ett generöst utbud av mat, dryck och umgänge, ska utgöra ett nytt, spännande tillskott på Östermalm och i Stockholm, säger Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Innergården, som inramas av ett glastak, blir hotellets hjärta där man kommer att kunna ta del av medelhavsinspirerad gastronomi, viner och cocktails. Restaurangen kommer att drivas i ett nära samarbete med stjärnkockarna, tillika restauratörerna bakom Michelin-restaurangen Aloë, Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

Grundarna av Villa Dagmar, familjen Malmström, har sedan 60-talet drivit hotellverksamheter i fyra generationer. Än idag driver man med stor framgång Hotel Diplomat – tvåfaldigt utnämnt till ”Sveriges bästa hotell” av prestigefyllda Condé Nast Traveler i kategorin ”Best Hotels in Northern Europé: Readers’ Choice Award”.

Inspirationen till Villa Dagmar härstammar från Dagmar Bergsten och ägarfamiljens historia och namnet Villa Dagmar har sitt ursprung i Karl och Dagmar Bergstens privata bostad i Båstad. Karl och Dagmars hem var klassiskt och elegant med inspiration hämtad från renässanspalatset Villa d’Este utanför Rom och San Michele på Capri, uppfört av Axel Munthe som bodde på Nybrogatan 25-27 där Villa Dagmar ligger idag. Det nya Villa Dagmar använder inspirationen och ägarfamiljens historia till att bli en kreativ och livfull mötesplats med stora mått av personlighet och service i en chic och medveten del av Stockholm.

Villa Dagmar öppnar våren 2020 och det är redan möjligt att boka ett rum.

Inlägget Villa Dagmar – personligt boutiquehotell i hjärtat av Östermalm öppnar 2020 dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/hotell/villa-dagmar-personligt-boutiquehotell-i-hjartat-av-ostermalm-oppnar-2020/feed/ 2
Klart: Då lyfter SAS mindre långdistansflyg https://www.travelnews.se/flyg/klart-da-lyfter-sas-mindre-langdistansflyg/ https://www.travelnews.se/flyg/klart-da-lyfter-sas-mindre-langdistansflyg/#respond Fri, 15 Nov 2019 06:09:08 +0000 https://www.travelnews.se/?p=57998 Det första av SAS tre nya Airbus-flygplan av typen A321LR (Long Range) kommer att trafikera Köpenhamn-Boston med start i september nästa år. Det säger SAS försäljningschef Karl Sandlund, enligt Di. Boston kommer därmed att bli en året runt-destination med trafik sex dagar i veckan.

Inlägget Klart: Då lyfter SAS mindre långdistansflyg dök först upp på Travel News.

]]>

Flygplanstypen har en räckvidd på 8–9 timmars flygning vilket öppnar för nya möjligheter för att trafikera destinationer exempelvis i nordöstra USA, Kanada, Mellanöstern och Indien.

Flygplanen är betydligt mindre än exempelvis långdistansjätten A350, men är ändå utrustade för att kunna flyga långt.

A321LR är av narrow body-typ med en mittgång och i SAS konfiguration finns det plats för 157 passagerare, varav 22 i business class och 12 i så kallad Plus-klass.

– För SAS är detta en helt ny flygplanstyp, som är otroligt väl anpassad till den skandinaviska marknaden och till resmönstren till och från regionen. Det ger SAS möjlighet att erbjuda resenärerna fler interkontinentala rutter, färre mellanlandningar och kortare restider till och från Skandinavien. Det nya flygplanet erbjuder ett servicekoncept på samma nivå som SAS övriga långdistansflotta, och ger passagerarna samma förmåner, komfort och variation av reseklasser”, säger Karl Sandlund.

Kabinen i A321LR är utrustad med stämningsbelysning, höghastighets-WiFi och har reducerad bullernivå.

Premiärflygningen planeras till den 18 september nästa år, samtidigt som försäljningsstarten för rutten öppnar den 20 november i år.

SAS har inte kommunicerat när de övriga två beställda A321LR-planen ska tas i bruk, eller vilka rutter de ska trafikera.

Förutom att den nya flygplanstypen öppnar nya möjligheter för SAS långdistanstrafik så släpper de också ut mindre koldioxid, jämfört med liknande äldre flygplan. A321LR förväntas i likhet med A321neo släppa ut 15–18 procent mindre koldioxid än äldre generationer av flygplan.

– Klimatfrågan är avgörande för flyget och SAS målsättning är att vara en föregångare när det gäller att minska utsläppen och ett hållbart resande. Vi har som mål att minska koldioxidutsläppen med 25 procent till 2030. Den pågående förnyelsen av flottan, och våra nya långdistansplanen, är en investering i ett mer hållbart flyg”, säger Karl Sandlund.

Inlägget Klart: Då lyfter SAS mindre långdistansflyg dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/klart-da-lyfter-sas-mindre-langdistansflyg/feed/ 0
Arrive Agencies ökar med 300 procent https://www.travelnews.se/resebyra/arrive-agencies-okar-med-300-procent/ https://www.travelnews.se/resebyra/arrive-agencies-okar-med-300-procent/#respond Thu, 14 Nov 2019 13:05:10 +0000 https://www.travelnews.se/?p=57993 Resebyråtoppen är klar. Här kommer ett litet utdrag. Alla listor och siffror hittar du i nästa nummer av Travel News som kommer några veckor.
"Vi kommer att fortsätta att växa," lovar vd Annika Hultgren.

Inlägget Arrive Agencies ökar med 300 procent dök först upp på Travel News.

]]>

Varför går det så bra för Arrive Agencies?

Så här skriver vd Annika Hultgren i ett mejl till Travel News.

“Arrive Agencies första partnerbyrå kom med den 1 mars 2017 och fem andra från den 1 juli samma år. 1 jan 2018 tillkom ytterligare partners och det medförde stor växt i volym mot 2017 då vi egentligen bara hade ett halvårs omsättning. Det finns ett stort intresse för partnerskap och våra tjänster så vi kommer att fortsätter att växa, med rätt Partners, så håll ögonen öppna.”

Senaste byrån in Arrive är Tranås Resebyrå. 

Växer mest (omsättningsökning i %):

  1. Arrive Agencies 301
  2. Bcd Travel/Ticket Biz 222
  3. Croatia Yacht Club 197
  4. Stricct Travel 117
  5. Flight Centre Travel 112

 

Inlägget Arrive Agencies ökar med 300 procent dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/resebyra/arrive-agencies-okar-med-300-procent/feed/ 0
Elflyg inte långt borta, reguljär trafik 2025 https://www.travelnews.se/flyg/elflyg-inte-langt-borta-reguljar-trafik-2025/ https://www.travelnews.se/flyg/elflyg-inte-langt-borta-reguljar-trafik-2025/#respond Thu, 14 Nov 2019 11:01:56 +0000 https://www.travelnews.se/?p=57982 Travel News har flera gånger intervjuat Anders Forslund, flygplansforskaren som idag är vd på nystartade HEART Aerospace. Bolaget håller på att utveckla ett 19 säten stort elflygplan.
- Just nu ligger vi lite före tidsplanen, säger han till Travel News i samband med en hearing om elflyg i Sveriges riksdag. 

Inlägget Elflyg inte långt borta, reguljär trafik 2025 dök först upp på Travel News.

]]>
Det nya sedan oktober är att de nordiska flygplatsbolagen Swedavia, Finavia och Avinor har bildat ett nätverk och fått fyra miljoner av Nordic Innovation, en organisation under Nordiska rådet. Gruppens mål är att utveckla en standard för elflyg på samma sätt som Sverige på 1980-talet utvecklade NMT som senare blev GSM och som idag är global standard för all mobiltelefoni. 2022 ska gruppen vara klar och då ska det finnas en gemensam laddnings-struktur för elflygplan, en affärsmodell för regionalt flyg, en standard för hur elplanen ska klara i vårt väder, (exempelvis avisning av vingar) och en plattform för samarbete i luften. Flera av regionens flygbolag är också med i rådet, bland annat BRA, SAS, Icelandair och Finnair. Och förstår HEART.

– Elflyg är bra av tre anledningar, förklarar Anders Forslund. De har noll utsläpp, det är mycket lägre driftskostnader och ger bättre infrastruktur i ett land. Bara två procent av allt inrikesflyg går inte till en huvudstad. Med små elflygplan kan man flyga sträckan SundsvallKarlstad utan att åka förbi Arlanda. 

Han tror följaktligen att det kommer att kosta lika mycket att åka med ett 19-stolars plan som det idag gör att åka i ett 76-sätes plan.

Just nu håller HEART Aerospace på att utveckla styrningen av en elmotor och snart ska en propeller sättas fast i företagets hangar i Säve. Om två år hoppas man komma igång med testflygningar och 2025 ska reguljära linjer vara i gång. 

Ett nytt flygplan kommer att kosta runt 100 miljoner kronor, men hela projektet att starta ett nytt bolag som bygger elflygplan är förstås ett miljardprojekt. Hur många miljarder vill vd Anders Forslund inte avslöja.

Helena Gellerman, riksdagsledamot Liberalerna, Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen flygbranschen, Anders Forslund, CEO Heart Aerospace och Swedavias PA-chef.

 

Inlägget Elflyg inte långt borta, reguljär trafik 2025 dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/elflyg-inte-langt-borta-reguljar-trafik-2025/feed/ 0
Alla bilder från Travel News Market och Las Vegas Party at Casino Cosmopol https://www.travelnews.se/travelnews-market/bildextra-har-foljer-du-vad-som-hander-pa-travel-news-market/ https://www.travelnews.se/travelnews-market/bildextra-har-foljer-du-vad-som-hander-pa-travel-news-market/#comments Thu, 14 Nov 2019 06:45:40 +0000 https://www.travelnews.se/?p=57545 Här hittar du alla bilder från årets stora dag i reseindustrin. Travel News vimmel-team fotograf Liisa Eelsoo och assistent Elin Olsson var på plats hela dagen och kvällen.

Inlägget Alla bilder från Travel News Market och Las Vegas Party at Casino Cosmopol dök först upp på Travel News.

]]>

Therese Liljeqvist – Casinochef, Johnny Gardsäter – Discover America

Linda Karlsson – Grönlandsresor, Alexandra Widl – Grönlandsresor, Mikael Grönvik – Grönlandsresor, Monica Larsson – Grönlandsresor

Golvet

Albert Berggren – Aviareps, Tapani Kauhanen – Aviareps

Magdalena Hjortzberg (Travelsis.se), Pernilla Ekholm (Travelsis.se)

Jan Olsson – Amadeus, Anna Ingberg – Amadeus, Thomas Hofman – Amadeus.

Golvet

Lars Jönsson – Tour Pacific, Nina Astor – Qatar Airways, Pernilla Tillas – Qatar Airways

Golvet

Susanna Jabreno – WOD, Gerald Amoudruz – WOD, Annie Rosenqvist – Resebemanning

Therese Liljeqvist – Casinochef, Nils Norberg – Travel News

Therese Liljeqvist – Casinochef, Johnny Gardsäter – Discover America

Entren

Samantha Fredriksson – MK Airbroker, Monia Sandberg – MK Airbroker, Peter Sellin – MK Airbroker

Dan-Tony Johansen – TEC, Lena Mekhelif – TEC, Vanessa Ellnebrant – TEC

Viggo Cavling Travel News, Peter Lindberg – Travel Support, Pernilla Dorch – Amex GBT AB, Marcus Moeschlin – Ticmate, Johan Rejhagen – BIG Travel, Jonathan Svedberg – Egencia (Jury)

Golvet

Golvet

Fulvio Mayo – Philippines departments of tourism, Goyit Arca – Philippines departments of tourism, Michelle Adriano – Philippines departments of tourism, Leo Gonzales – Philippines departments of tourism

Robert Hartwell – LOT Polish Airlines, Daniel Atteroth – First Hotels

Stefan Pettersson – Kenzan Tours, Klas Wallin – Tour Africa,
Nils Norberg – Travel News

Anton Österberg – Golf Plaisir, Marcus Andersson – Golf Plaisir, Lasse Gerhaldsen – Golf Plaisir

Jens Moström – MK Airbroker, Therese Hagstedt – MK Airbroker

TNM 2019 panelen: Carl Bergkvist, näringspolitisk expert, Stockholms Handelskammare Anna Kiefer, hållbarhetsexpert, TUI, Nils Paul, näringspolitisk expert, Svenska Flygbranschen

Aida Hadzialic – Stockholms nya regionråd, Anna Wilson – SAS, Maria Wetterstrand – Regeringens utredare av biojetbränsle, Charlotte Ljunggren – Swedavia, Charlotte Holmbergh Jacobsson – Norwegian, Ulrika Matsgård – BRA

TNM 2019 Mässan

Första raden från vänster: Iris Müller, Karin Köpcke,
Bianca Niepel, Silke Walter, Marie Zürnstein,
Andra raden från vänster: Ulrik Andersen, Dana Beckmann, Barbara Schwartz, Bo Schou Lauridsen,

Anders Persson, Johan Rejhagen, Tommy Swanson,

Lena von Peltzer – Sabre Travel Solutions, Helene Sommerfeld – Air France-KLM, Suzan Roos – Air France-KLM,

Claudia Staffelt – Germany’s National Tourismboard, Dana Beckman – Germany’s National Tourismboard, Joelle Jonz – Germany’s National Tourismboard, Wencke Elgeti – Germany’s National Tourismboard,             Bo Lauridsen – Germany’s National Tourismboard, Bianca Niepel – Germany’s National Tourismboard,      Ulrik Andersen – Germany’s National Tourismboard

Nestor Ramos – Liberty International, Dagmar Oegg – Liberty International,                                                    Gerald Amoudruz – Liberty International

Hermelia Teckle – TEC, Samrawit Negusse – TEC

Camilla Olsen – Related, Christina Holm Hansen – Related

Entren

Aida Hadzialic – Stockholms nya regionråd, Anna Wilson – SAS, Maria Wetterstrand – Regeringens utredare av biojetbränsle, Charlotte Ljunggren – Swedavia, Charlotte Holmbergh Jacobsson – Norwegian, Ulrika Matsgård – BRA

 

Golvet

Festbild

Lisen Espeland -Visit Estonia

Linda Karlsson – Grönlandsresor, Alexandra Widl – Grönlandsresor, Mikael Grönvik – Grönlandsresor,  Monica Larsson – Grönlandsresor

Golvet

Albert Berggren – Aviareps, Tapani Kauhanen – Aviareps

Jan Olsson – Amadeus, Anna Ingberg – Amadeus, Thomas Hofman – Amadeus

Magdalena Hjortzberg (Travelsis.se), Pernilla Ekholm (Travelsis.se)

Golvet

Lars Jönsson – Tour Pacific, Nina Astor – Qatar Airways, Pernilla Tillas – Qatar Airways

Monter

Susanna Jabreno – WOD, Gerald Amoudruz – WOD, Annie Rosenqvist – Resebemanning

Therese Liljeqvist – Casinochef, Nils Norberg – Travel News

Therese Liljeqvist – Casinochef, Johnny Gardsäter – Discover America

Entrén

Samantha Fredriksson – MK Airbroker, Monia Sandberg – MK Airbroker, Peter Sellin – MK Airbroker

Dan-Tony Johansen – TEC, Lena Mekhelif – TEC, Vanessa Ellnebrant – TEC

Peter Lindberg – Travel Support, Pernilla Dorch – Amex GBT AB, Marcus Moeschlin – Ticmate, Johan Rejhagen – BIG Travel, Jonathan Svedberg – Egencia (Jury)

Festbild

Golvet

Fulvio Mayo – Philippines departments of tourism, Goyit Arca – Philippines departments of tourism,     Michelle Adriano – Philippines departments of tourism, Leo Gonzales – Philippines departments of tourism

Robert Hartwell – LOT Polish Airlines, Daniel Atteroth – First Hotels

Stefan Pettersson – Kenzan Tours, Klas Wallin – Tour Africa,
Nils Norberg – Travel News

Anton Österberg – Golf Plaisir, Marcus Andersson – Golf Plaisir, Lasse Gerhaldsen – Golf Plaisir,

Jens Moström – MK Airbroker, Therese Hagstedt – MK Airbroker,

Aida Hadzialic – Stockholms nya regionråd, Anna Wilson – SAS, Maria Wetterstrand – Regeringens utredare av biojetbränsle, Charlotte Ljunggren – Swedavia, Charlotte Holmbergh Jacobsson – Norwegian, Ulrika Matsgård – BRA

TNM 2019 Mässan

Första raden från vänster: Iris Müller, Karin Köpcke,
Bianca Niepel, Silke Walter, Marie Zürnstein,
Andra raden från vänster: Ulrik Andersen, Dana Beckmann, Barbara Schwartz, Bo Schou Lauridsen

Anders Persson, Johan Rejhagen, Tommy Swanson

Lena von Peltzer – Sabre Travel Solutions, Helene Sommerfeld – Air France-KLM, Suzan Roos – Air France-KLM

Claudia Staffelt – Germany’s National Tourismboard, Dana Beckman – Germany’s National Tourismboard, Joelle Jonz – Germany’s National Tourismboard, Wencke Elgeti – Germany’s National Tourismboard,             Bo Lauridsen – Germany’s National Tourismboard, Bianca Niepel – Germany’s National Tourismboard,             Ulrik Andersen – Germany’s National Tourismboard

Nestor Ramos – Liberty International, Dagmar Oegg – Liberty International,                                                      Gerald Amoudruz – Liberty International

Monter

Hermelia Teckle – TEC, Samrawit Negusse – TEC

Camilla Olsen – Related, Christina Holm Hansen – Related

Entrén

Aida Hadzialic – Stockholms nya regionråd, Anna Wilson – SAS, Maria Wetterstrand – Regeringens utredare av biojetbränsle, Charlotte Ljunggren – Swedavia, Charlotte Holmbergh Jacobsson – Norwegian, Ulrika Matsgård – BRA

Golvet

Festbild

Festbild

Ann-Sofie Råssjö – Nygren & Lind, Ulla Palola – CWT, Christel Dahlberg – Ticket

Camilla Åslund – Gouda Reseförsäkring, Camilla Munksgård – Gouda Reseförsäkring,                                      Lotta Sundberg – Gouda Reseförsäkring,

Leo Gonzales – – Philippines departments of tourism, Michelle Adriano – Philippines departments of tourism, Fulvio Mayo – Philippines departments of tourism

Monter

Golvet

Johnny Rahlén – Travel News, Jannica Grönqvist – Resebemanning

Anna Lunden – Atout France, Natalia Doublon – Pierre & Vacanes, Free Julie Pattyn – Pierre & Vacanes

Festbild

Therese Liljeqvist – Casinochef Christina Funke – Max Nöje

Ulf Östmark – Quality Travel, Andreas Näsman – Travel News

Entren

Golvet

Entren

Fulvio Mayo – Philippines departments of tourism, Goyit Arca – Philippines departments of tourism,            Michelle Adriano – Philippines departments of tourism, Leo Gonzales – Philippines departments of tourism

Håkan Prejner – Linné Travel, Karin Lindevall – Linné Travel, Robert Hallin – Linné Travel,

Golvet

Festbild

Golvet

Festbild

Fulvio Mayo – Philippines departments of tourism, Goyit Arca – Philippines departments of tourism,      Michelle Adriano – Philippines departments of tourism, Leo Gonzales – Philippines departments of tourism

Festbild

Festbild

Rebeca Mercedes – Ticket

Yeganen Arianpour, Alejandro Westerlund, Sara Norrby

Jannica Grönqvist – Resebemanning, Hannah Norrgårdh – Dove Vai, Annie Rosenqvist- Resebemanning, Anette Nielsen – Dove Vai

Metin Asqari, Erik Kullander, Juan Fernado Suarez, Oscar Calle

Elin Fellman – Res, André Svedberg – Res

Golvet

Lena Flodin – TRAC Yrkesakademin, Nina Winizsky-vas – TUI, Anette Bengtsson – Tailor Travel

Linda Brodin – AC Travel Group, Per Jansson – AC Travel Group, Birte Buchwald – B-Italian, Finn Oelsner – INBOUND services, Anne Opperud Bich – Coast Organisation

Karin Åström – Himalaya Specialisten 8848, André Åström – Himalaya Specialisten 8848

Dariusz Cydejko – Etraveli Group, Helena Sjögren – Etraveli Group, Lars Näslund – Etraveli Group,            Maria Grip – Etraveli Group, Jacob Nordendal – Etraveli Group

Christine Jonsson – JMWGolin, Susanne Dopp – HomeAway

Annette Jansson – Casino Cosmopol, Adam Samuelsson – Casino Cosmopol

Jasmin Housni, Johanna Kurkinen, Åsa Övrelid, Andreas Henriksson

Emilie Sundberg – Egencia, Jonatan Svedberg – Egencia, Marlene Moraga – Egencia

Johnny Gardsäter – Discover America, Ann-Sofie Nordgren, Jeanette van den Bos

Festbild

Festbild

Festbild

Hanna Johansson – Las Vegas, Suzan Roos – Air France-KLM

Christina Fjäder – American Express, Frida Johansson – American Express

Peter Lagnerud – Independant Consultant

Marie Zürnstein, Dana Beckman

Anette Nielsen – Dove Vai, Phillip Degelon – Birdie Golf Tours, Hannah Norrgård – Dove Vai

Festbild

Michael Kater – Compass Tours Incoming

Mats Kalles – Allinc, Ronny Hagen – Interhome

Synwwöve Karlsen – Apollo, Sandra Norman – Apollo

Henrik Wiss – Nordic Guarantee, Anna Friberg – Nordic Guarantee, Tommy Tvinghagen – Nordic Guarantee

Rebecca Klöpper – Swedavia, Anna-Maria Eredics – Swedavia

Festbild

Vera Rejtinger – Holiday Taxis, Juliette Roos – Holiday Taxis

Agnes Håkansson – Värdinnor på mässan, Sara Norrby – Värdinnor på mässan

Festbild

Peter Hanneberg – Journalist

Marcos Toledano – Löven AB, Patricia Toledano – Viking Line

Helena Thorsell – SilverRail, Maria Bröns – SilverRail, Liz Arvidsson – SilverRail

Finn Oelsner – PLUS DMC Group, Birte Buchwald – PLUS DMC Group, Per Jansson – PLUS DMC Group

David Ruiz Coronado – Méxixo, Mariana Ramírez González – Méxixo

Anna-Carin Wikström – French Travel Partners, Madelene Morell – Unique Travel

Malin Eriksson – Jambo Tours, Cecilia Larsson – Big Travel, Mattias Olsson – Big Travel, Hege Kaasa – Benns, Niklas Olsson – Big Travel

Stine Marie Wilmann – Vega Reiser Norge

Metin Asqari, Erik Kullander, Juan Fernado Suarez, Oscar Calle

Samara Gonzàlez Cabrera

David Hulden – Air China, Sara Junling – Air China

Marie Käll – Ticket, Annette Öhgren – Ticket

Nils Norberg – Travel News, Andreas Näsman – Travel News

Millenia Arone – Choco-Story

Millenia Arone – Choco-Story

Birgitta Andersson, Benjamin Ulrich – Latin Travel Collection, Anahi Torres – Latin Travel Collection

Anna Andersson – Italienska turistbyrån (Vinnare i kategorin “premium en vecka i Europa” – SARDINIEN)

Viggo Cavling – Travel News

Aida Hadzialic – Stockholms nya regionråd, Anna Wilson – SAS, Maria Wetterstrand – Regeringens utredare av biojetbränsle, Charlotte Ljunggren – Swedavia, Charlotte Holmbergh Jacobsson – Norwegian, Ulrika Matsgård – BRA

Rania Hido – Norwegian, Petra Ekvall – Norwegian

Kristina Sundqvist – Tour Operator, Marianne Själander – GoInStyle, Janne Nordlander – GoInStyle

Camilla Bergh – Gouda Reseförsäkring, Synøve Halvorsen – Airtours

Ainhoa Burguete

Samara Gonzàlez Cabrera

Suzanne Hanell – Go Places

Johnny Gardsäter – Discover America

Göran von Arbin – Discover America

Cornelia Fredriksson – TRAC Uppsala, Isabelle Mellgren – TRAC Uppsala

Aida Hadzialic – Stockholms nya regionråd, Anna Wilson – SAS, Maria Wetterstrand – Regeringens utredare av biojetbränsle, Charlotte Ljunggren – Swedavia, Charlotte Holmbergh Jacobsson – Norwegian, Ulrika Matsgård – BRA

Yeganen Arianpour, Alejandro Westerlund, Sara Norrby

Göran von Arbin – Discover America, Kenne Jönsson

Maria Wetterstrand – Regeringens utredare av biojetbränsle, Charlotte Ljunggren – Swedavia, Charlotte Holmbergh Jacobsson – Norwegian

Annika Bjerborn – Travelsupport, Lilian Norman Fedko – Travelsupport

Trippus Entren

Johan Dalhstrand – Escape Sport

Kalle Lehmann – Kilroy, Lina Hansen – Kilroy, Ann Nilmert – Kilroy, Sara Pontander – Kilroy

Viggo Cavling – Travel News

Rania Hido – Norwegian, Petra Ekvall – Norwegian

Festbild

Christer Pripp – Air France-KLM, William Ghasemloo – Air France-KLM, Martin Kotte – Air France-KLM

Linda Brodin – PLUS DMC Group, Finn Oelsner – PLUS DMC Group, Birte Buchwald – PLUS DMC Group, Per Hansson – PLUS DMC Group, Charlotte Maceskov – PLUS DMC Group

Byambajav Buyandelger – Karolinska Institutet, Owe Meistner – Centralens resebutik i Kalmar AB

Viggo Cavling – Travel News

Anna Lundén – Atout France (3:a i kategorin “premium weekend”- PARIS),
Viggo Cavling – Travel News

Mariana Häggblom – MH Konferens, Marlene Meineche – MH Konferens

Las vegas

Nira Fisher

Festbild

Magnus Hjelm – 1 Way 2 Travel, Claes-Göran Eriksson – PATA Sweden Chapter, Mats Nygren – Reseagenten, Frasis Messi – Bratislava FC,

Tågpanelen: Evelin Skeppström, Director of Portfolio Strategy på på SilverRail, Technologies AB, Emma Ollevik
Vice President Marketing and Portfolio på SilverRail Technologies AB, Helene Holmberg, Director Head of Sales Nordic, American Express GBT, Lotten Fowler SBTA och Gustav Manding
Head of Strategic Accounts at Amadeus Rail.

Anna Wilson – SAS, Maria Wetterstrand – Regeringens utredare av biojetbränsle, Charlotte Ljunggren – Swedavia, Charlotte Holmbergh Jacobsson – Norwegian, Ulrika Matsgård – BRA,

Claes Egnell, Mireille Gydé,

Aida Hadzialic – Stockholms nya regionråd, Anna Wilson – SAS, Maria Wetterstrand – Regeringens utredare av biojetbränsle, Charlotte Ljunggren – Swedavia, Charlotte Holmbergh Jacobsson – Norwegian, Ulrika Matsgård – BRA,

Lars Jönsson – Tour Pacific, Nina Astor – Qatar Airways, Viggo Cavling – Travel News, Annika Bjerborn – Travelsupport, (Nominerade Grand Travel Award)

Festbild

Helene Hofverberg – Related, Vendela Carlén – Related,

Ebba Good, Agnes Håkansson, Stefanie zack,

Viggo Cavling – Travel News,
Anna Andersson – Italienska turistbyrån (Vinnare i kategorin “premium en vecka i Europa” – SARDINIEN),

Johnny Gardsäter – Discover America,

Lena Bergman – Travel News, Martin Reintz – Travel News,

Viggo Cavling – Travel News

Håkan Prejner – Linné Travel, Karin Lindevall – Linné Travel, Robert Hallin – Linné Travel,

Therese Liljeqvist – Casinochef, Christina Funke – Max Nöje,

Lena Flodin – TRAC Yrkesakademin, Nina Winizsky-vas – TUI, Anette Bengtsson – Tailor Travel

Anette Nielsen – Dove Vai, Phillip Degelon – Birdie Golf Tours, Hannah Norrgård – Dove Vai

Jan Olsson – Amadeus, Anna Ingberg – Amadeus, Thomas Hofman – Amadeus

Ulf Östmark – Quality Travel, Andreas Näsman – Travel News

Hermelia Teckle – TEC, Samrawit Negusse – TEC

David Hulden – Air China, Sara Junling – Air China

Annika Bjerborn – Travelsupport och Lilian Norman Fedko – Travelsupport

Dariusz Cydejko – Etraveli Group, Helena Sjögren – Etraveli Group, Lars Näslund – Etraveli Group, Maria Grip – Etraveli Group, Jacob Nordendal – Etraveli Group

Finn Oelsner – PLUS DMC Group, Birte Buchwald – PLUS DMC Group, Per Jansson – PLUS DMC Group

Rebecca Klöpper – Swedavia, Anna-Maria Eredics – Swedavia

Vera Rejtinger – Holiday Taxis och Juliette Roos – Holiday Taxis

Anton Österberg – Golf Plaisir, Marcus Andersson – Golf Plaisir, Lasse Gerhaldsen – Golf Plaisir

Stefan Pettersson – Kenzan Tours, Klas Wallin – Tour Africa,
Nils Norberg – Travel News

Elin Fellman – Res och André Svedberg – Res

Magnus Hjelm – 1 Way 2 Travel, Claes-Göran Eriksson – PATA Sweden Chapter, Mats Nygren – Reseagenten, Frasis Messi – Bratislava FC

Anna-Carin Wikström – French Travel Partners, Madelene Morell – Unique Travel

Susanna Jabreno – WOD, Gerald Amoudruz – WOD, Annie Rosenqvist – Resebemanning

Nestor Ramos – Liberty International, Dagmar Oegg – Liberty International, Gerald Amoudruz – Liberty International

Linda Brodin – PLUS DMC Group, Finn Oelsner – PLUS DMC Group, Birte Buchwald – PLUS DMC Group,   Per Hansson – PLUS DMC Group, Charlotte Maceskov – PLUS DMC Group

Jasmin Housni, Johanna Kurkinen, Åsa Övrelid, Andreas Henriksson

Lena Bergman – Travel News, Martin Reintz – Travel News

Festbild

Claudia Staffelt – Germany’s National Tourismboard, Dana Beckman – Germany’s National Tourismboard,
Joelle Jonz – Germany’s National Tourismboard, Wencke Elgeti – Germany’s National Tourismboard,             Bo Lauridsen – Germany’s National Tourismboard, Bianca Niepel – Germany’s National Tourismboard,     Ulrik Andersen – Germany’s National Tourismboard

Birgitta Andersson, Benjamin Ulrich – Latin Travel Collection, Anahi Torres – Latin Travel Collection

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Johnny Rahlén – Travel News, Jannica Grönqvist – Resebemanning

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Festbild

Inlägget Alla bilder från Travel News Market och Las Vegas Party at Casino Cosmopol dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/travelnews-market/bildextra-har-foljer-du-vad-som-hander-pa-travel-news-market/feed/ 1
Källor: Flygbolag redo att lyfta innan nya pilotutbildningen https://www.travelnews.se/flyg/kallor-flygbolag-redo-att-lyfta-innan-nya-pilotutbildningen/ https://www.travelnews.se/flyg/kallor-flygbolag-redo-att-lyfta-innan-nya-pilotutbildningen/#respond Thu, 14 Nov 2019 06:39:42 +0000 https://www.travelnews.se/?p=57976 Flera amerikanska flygbolag uppges vara redo att flyga med Boeings 737 Max så fort den amerikanska luftfartsmyndigheten gett grönt ljus till leveranser av de strandsatta planen – det vill säga innan den nya pilotutbildningen har godkänts. Det uppger tre källor med insyn till Reuters.

Inlägget Källor: Flygbolag redo att lyfta innan nya pilotutbildningen dök först upp på Travel News.

]]>
Det ska handla om Southwest Airlines, American Airlines Group och United Airlines, skriver Reuters. Bolagen har upprepade gånger fått ställa in dagliga avgångar på grund av flygförbudet.

Sedan de två dödliga flygplanskrascherna i Indonesien och Etiopien har hundratals plan blivit stående vid Boeings Seattle-fabrik i väntan på grönt ljus från Federal Aviation Administration, FAA.

Inlägget Källor: Flygbolag redo att lyfta innan nya pilotutbildningen dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/kallor-flygbolag-redo-att-lyfta-innan-nya-pilotutbildningen/feed/ 0
Visit Sweden drar sig ur Norge – satsar på Kina och Indien https://www.travelnews.se/turism/visit-sweden-drar-sig-ur-norge-satsar-pa-kina-och-indien/ https://www.travelnews.se/turism/visit-sweden-drar-sig-ur-norge-satsar-pa-kina-och-indien/#comments Thu, 14 Nov 2019 06:33:39 +0000 https://www.travelnews.se/?p=57974 Det statligt delägda turismföretaget Visit Sweden avvecklar sin verksamhet i Norge och Danmark nästa år för att i stället lägga mer kraft på marknadsföring i länder med större tillväxtpotential. Det framgår av ett pressmeddelande.

Inlägget Visit Sweden drar sig ur Norge – satsar på Kina och Indien dök först upp på Travel News.

]]>
– Med den finansiella situation vi har tror vi att vi gör mest nytta genom att skapa mer imageskapande Sverigemarknadsföring i de länder där det finns många resenärer som är nyfikna på landet, säger Ewa Lagerqvist, vd för Visit Sweden.

Företaget uppger att man ser stor potential i framför allt Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Frankrike, USA, Kina och Indien.

Inlägget Visit Sweden drar sig ur Norge – satsar på Kina och Indien dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/turism/visit-sweden-drar-sig-ur-norge-satsar-pa-kina-och-indien/feed/ 2