Travel News https://www.travelnews.se Sveriges största affärssajt för reseindustrin Mon, 16 Sep 2019 14:01:29 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.6 https://www.travelnews.se/wp-content/uploads/2016/02/cropped-favicon-32x32.jpg Travel News https://www.travelnews.se 32 32 Fem lärdomar på Travel News Studio Digital 2.0 https://www.travelnews.se/travel-news-studio/detta-larde-jag-mig-pa-travel-news-studio-digital-2-0/ https://www.travelnews.se/travel-news-studio/detta-larde-jag-mig-pa-travel-news-studio-digital-2-0/#respond Mon, 16 Sep 2019 13:43:41 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56267 Travel News chefredaktör analyserar förra veckans seminarium i Stockholm. 

Inlägget Fem lärdomar på Travel News Studio Digital 2.0 dök först upp på Travel News.

]]>
Ett hundratal personer hade samlats på den nyöppnade konferensanläggningen Roots mitt i centrala Stockholm i för att lyssna på sju personer med djup insikt i reseindustrins digitala universum. Att vår värld styrs av ettor och nollor är ett faktum sedan mer är än tjugo år och det som vi en gång uppfattade som en revolution är idag helt vanlig utveckling. Sverige ligger långt framme när det gäller digitalisering. Att handla en resa i mobilen är idag helt självklart. Att via metasidor plocka ihop sin egen resa är också självklart för de flesta svenskar. I exempelvis England och Tyskland är detta beteende inte alls lika vanligt. Följaktligen har de ett betydligt större utbud av resebyråer. I England har krisande Thomas Cook ett sjuttiotal butiker. I Sverige finns det inte en enda. 70 procent av Vings försäljning sker online, resten via ombud. Det är i detta landskap som reseindustrin i Sverige befinner sig. Här är mina viktigaste insikter efter seminariet. 

  1. Röstsök är här för att stanna

Jag har länge varit skeptisk till att personer vill prata med sin dator och smarta telefon. Apparaten kommer aldrig att lära sig min skånska och känna av om jag har bråttom eller vill ha en utläggning. Dessutom besöker jag nätet för att få veta vad som finns där ute. Letar jag hotell i London och gör en röstsökning kan jag lyssna på resultatet i flera år. Vem orkar detta? Svar mina barn. För dem är det självklart att fråga Siri om vädret och vägen. De skickar SMS genom att prata och tycker att det är kul. Catarina Arwén på Ving hade gjort en undersökning som visade att vilja att använda röst skiljde sig åt i ålder. Många äldre människor känner inte ens till att de kan röstsöka. Risken för att det ska bli fel svar är stor. Sämst i klassen är Siri, hälften av svaren blir rätt. Bäst i klassen är Google, 80 procent av svaren går att använda. Hälften av alla människor under 30 år i världen använder röstsök dagligen. Vidare tror jag att sök är på väg att försvinna. Vi vill inte söka, Google vill ge oss tips på vad vi ska göra före vi ens har tänkt det. Google vill alltså se in i framtiden. Om de lyckas hänger ihop med nästa stora trend. 

2. AI

Ai står för artificiell intelligens. Genom att bearbeta enorm mängder data kan man komma fram till rätt erbjudande till rätt pris. Om detta talade nästan alla talare. Alexander Edström, vd på Atomize vill hjälpa hotell att göra detta i realtid. Enligt honom ska det ske 15 miljoner gånger per år och hotell. Men att skapa denna rörelse sömlöst är en tuff utmaning och den viktigaste insikten från flera talare är att det tar tid. Att trimma in ett nytt system är inte som att köpa en ny bil och vrida om nyckeln. Men med tiden lär sig ett AI-system både de sökandes humör och känsloläge. Ett bra exempel på AI är när Spotify skapar spellistor. Eller när Netflix tipsar vad jag ska titta på i helgen. Vi fick se en film när en AI-robot bokade en klipptid och jag är övertygad om att AI i framtiden kommer att både kommer att kunna producera riktigt vassa restips och sälja dessa på ett sätt som kunden uppfattar som personligt. 

3. 360 grader

Den mest uppskattade talaren under dagen var Jari Virtanen från Stena Line. Jag presenterade honom som ansvarig för några rostiga fartyg och att det var spännande att se hur detta ska bli världens mest digitala bolag. Ofta när vi pratar om digitalisering handlar det om marknadsföring och försäljning, men i Stenas fall är uppdraget så mycket större. Digitalisering omfattar lagerhållning av öl, bränsleförbrukning och kapacitetsutnyttjande av bildäck. Allt hänger ihop, är det många långtradare ombord går det inte att sälja lika många bilplatser, å andra sidan finns det många lediga hytter att sälja till dem som promenerar ombord. Stenas mål är att digitalisering ska omfatta all verksamhet 360 grader. Målet är att titta 18 månader in i framtiden och göra ännu bättre framtidsspaningar. För varje procent man sparar in på bränsleförbrukningen tjänar bolaget in hundra miljoner. För Jaris och Stenas enda uppgift är att dra in mer pengar till Dan Stena Olsson. Presentationen avslutades med en brasklapp från Mike Tyson: Alla har en plan fram till det att någon ger dem en smäll i ansiktet. 

4. Tiden

Jag var med under den första IT-bubblan. 1999 präglades allt av att alla hade så bråttom. Budskapet var att är du inte på tåget nu kommer du att vara kvar på perrongen för evigt. Det finns kända exempel på detta: Haldas skrivmaskiner och Kodak. Men detta gäller inte längre. Att gå först ger sällan seger i slutändan. Bättre att spana in konkurrenterna och när de väl har fått en idé som verkar hålla, haka på. Testa nya grejer i liten skala och hem och gör din hemläxa. Acceptera att perfektion når du på ett enda sätt: övning, övning, övning. Det tar många månader att få ett AI fungera. Internet är inte en revolution. Det är tiden som går och ibland tar det riktigt lång tid att komma fram. 

5. Murar

En av de viktigaste förklaringarna till att det inte blir några fler digitala revolutioner är att jättarna bygger murar runt sin imperium. Facebook, Google och Apple gör allt vad de kan för att deras användare inte ska prata med varandra. I Kina har man ett statligt kontrollerat Wechat där du rör dig sömlöst mellan nöje, köp, familjebilder och tvättider. Det kommer inte att komma till resten av världen. Men det går att skapa ballonger som svävar över murarna. Fredrik Holmén från Keybroker uppmanade besökarna att knyta sig sin försäljning hårdare till ordet upplevelser. Ordet flyg på Google är idag upptaget av de största drakarna. 

 

Detta vara bara mina snabba åsikter. Här är Turismnytts refererat av alla talare. Vad det gäller Travel News Studio återkommer vi på Travel News Market den 7 november och våren 2020 är målet att göra Travel News Studio hotell, Travel News Studio hållbarhet och Travel News Studio ?? och kanske ytterligare ett tema. Har du tips på ett ämne, hör av dig till mig.  

 

Inlägget Fem lärdomar på Travel News Studio Digital 2.0 dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/travel-news-studio/detta-larde-jag-mig-pa-travel-news-studio-digital-2-0/feed/ 0
Premiären av Costa Smeralda skjuts upp https://www.travelnews.se/kryssning/premiaren-av-costa-smeralda-skjuts-upp/ https://www.travelnews.se/kryssning/premiaren-av-costa-smeralda-skjuts-upp/#respond Mon, 16 Sep 2019 11:51:54 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56265 På grund av förseningar i byggnationen vid Meyer Turku-varvet i Finland tvingas det italienska kryssningsrederiet Costa Cruises skjuta upp premiären på sitt nya LNG-drivna kryssningsfartyg Costa Smeralda. Fartygets 7-dagars Medelhavskryssningar kan nu först påbörjas från och med den 30 november 2019; kryssningarna har utgångspunkt i Savona.

Inlägget Premiären av Costa Smeralda skjuts upp dök först upp på Travel News.

]]>
Costa Smeralda – det första Costa Cruises-fartyget som drivs på flytande naturgas (LNG) – kommer nu att skjuta upp sin första kryssning till 30 november 2019. Detta beror på förseningar i byggarbetet vid varvet, vilket innebär att fartyget inte kan levereras från platsen på det ursprungligen avtalade datumet.

Costa Cruises har just meddelats om förseningen, vilket tyvärr innebär att alla flaggskeppets första kryssningar samt den planerade invigningsverksamheten måste avbrytas. Som en konsekvens avgår Costa Smeraldas första kryssning från Savona den 30 november 2019. Programmet för alla planerade kryssningar från detta datum till och med april 2021 är oförändrat: en vecka i västra Medelhavet med kurs mot Savona (lördag), Marseille (söndag), Barcelona (måndag), Palma på Mallorca (tisdag), Civitavecchia (torsdag) och La Spezia (fredag).

 Costa Cruises är i full gång att informera resebyråer och gäster som har bokat en kryssningssemester på Costa Smeralda med avgångsdatum fram till den 30 november 2019.

 

Inlägget Premiären av Costa Smeralda skjuts upp dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/kryssning/premiaren-av-costa-smeralda-skjuts-upp/feed/ 0
SJ:s nya vd i Norge: ”Det första jag ser är lugnet” https://www.travelnews.se/sj/sjs-nya-vd-i-norge-det-forsta-jag-ser-ar-lugnet/ https://www.travelnews.se/sj/sjs-nya-vd-i-norge-det-forsta-jag-ser-ar-lugnet/#respond Mon, 16 Sep 2019 11:45:54 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56259 Thomas Silbersky är ny vd för SJ Norge. Här berättar han om besöksnäringens största utmaning, hur MTR Express russinet ur kakan (Sveriges mest lönsamma tåglinje är Stockholm-Göteborg) och vad han ser när han kommer ombord ett tåg.

Inlägget SJ:s nya vd i Norge: ”Det första jag ser är lugnet” dök först upp på Travel News.

]]>
Grattis till nya jobbet som vd på SJ i Norge. Varför valde de dig?

Egentligen inte jag som ska svara på. Jag har dock ansvarat och arbetat intensivt med den upphandling som vi ”vann” och nu för fullt är i en etableringsfas av.  I och med mitt ansvar för SJs internationella affärer föll valet nog ganska naturligt i den fas vi nu är i.

Vad gör dig till en bra chef?

Om jag är en bra chef ska du ställa den frågan till mina medarbetare. Generellt så tycker jag inte om ordet chef utan föredrar ordet ledare, där ledarens absolut viktigast uppgift är att få ut den fulla potentialen som finns hos medarbetaren och sätta uppgiften och ”laget” före ”jaget”. Det handlar om att som ledare skapa förutsättningar för sina medarbetare som nästan alltid besitter bättre kunskaper än en själv att lösa de uppgifter som skall lösas.

Är du chef över en säljorganisation eller en driftsorganisation?

Vi har fått ansvar att både driva trafiken på de sträckningar som det gäller och sälja resor till kund, så både och.

Ni har precis vunnit Trafikkpakke 2 i Norge. Vad pitchar ni mer på just nu?

Vi är glada att vi vunnit Trafikpakke 2, men kommenterar sedan aldrig vare sig vilka upphandlingar vi är med i eller vilka vi inte är med i.

SJ:s största utmaning i Norge?

Att inse att Norge är ett eget land, med en egen kultur och egna regelverk. Viktigt att var ödmjuk inför de olikheter som finns, men samtidigt kunna ta med det som vi är bra på i Sverige och varit lyckosamma med.

Nu är ni som MTR Express i Sverige. Ni är en myra som slåss mot en elefant. Vad tror vi om gemensamt biljettsystem?

En stor skillnad är att i Sverige konkurrerar vi ”på spåren”, där MTR  ”tagit russinet ur kakan” och konkurrerar med oss på Sveriges mest lönsamma linje Stockholm-Göteborg, men inte på några andra svenska linjer. I Norge konkurrerar vi ”om spåren”, så nu när vi fått detta uppdrag så kommer vi att vara ensam på dessa sträckningar under avtalsperioden. Även här finns det mycket missförstånd då det precis som i Sverige kommer finnas ett gemensamt tidtabell/biljett/betalsystem i EnTur medan aktörerna sedan kan välja att sälja i egna kanaler, via resebyråer, eller hos EnTur eller i en kombination av dessa.

Låga priser för semesterresenärer eller höga priser för affärsresenärer. Din lösning på denna ekvation?

Vi kommer precis som i Sverige att ha en rörlig prissättning där det både finns en produkt för semesterresenären när man reser på sin fritid och för affärsresenären som reser i arbetet.

Vad är det första du ser när du kommer ombord på ett tåg?

Lugnet – Det är en miljö där man verkligen får möjlighet att använda tiden till det man vill.

Vad kan du om service? Vad har du för erfarenhet från arbete ute i linjen?

Jag höll på att säga att jag har ”fyra barn”! Jag tror mig efter ett helt arbetsliv där jag fokuserat mycket på marknad och försäljning och kundbeteende fått förståelse för vikten av ”det lilla” som kan uppfattas som ”det stora” hos kunden. Det gäller att se kunden på riktigt och förstå hur man kan hjälpa till i just den situation som kunden befinner sig i. Jag har arbetat ute i linjen i alla mina olika arbeten, men inte i närheten så mycket som de som gör det varje dag och därför är det min uppgift att skapa förutsättningar för de som är i linjen att verkligen få möjlighet att ge den service som de vet bäst vilken det är i varje given situation.

Hur börjar du din arbetsdag? 

Hälsa på mina kollegor och medarbetare, en kopp kaffe och sedan sätta igång. Vill gärna hinna träna varje dag innan eller efter arbetsdagen, men det börjar tyvärr bli mer och mer efter arbetsdagen.

Din viktigaste KPI?

NMI och NKI. Jag har ännu inte sett det företag som misslyckats om man har nöjda medarbetare och nöjda kunder!

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Jag trivs fantastiskt bra där jag är, men alla tillfällen jag bytt arbetsgivare har handlat om en riktigt ny och spännande utmaning. Gillar att testa nytt!

Besöksnäringens största utmaning?

Besök på andra platser än din hemort kräver transporter och vi har idag inte tillräcklig kapacitet för klimatsmarta transporter.

Namn: Thomas Silbersky

Titel: Vd SJ Norge a/s och chef för SJs internationella affärer

Familj: Gift med Camilla och vi har fyra barn

Ålder: 54 år

Bor: Stockholm innerstad

Senaste resa: Österlen i somras om man bortser från resor till och från Norge varje vecka

Favorithotell: MJ i Malmö

Favoritfärjebolag: Princess Cruises, var på min förstakryssning förra året och tyckte det var grymt härligt!

Favoritreseapp: SJ Appen

Flygbolag som jag åker helst med: Åker helst tåg, men gillar SAS när jag måste flyga

Favoritdestination: Älskar Sydostasien, även om det känns helt fel klimatmässigt att åka dit

Min drömresa: Machu Picchu, Peru

Detta vet vi inte om dig: Började springa från noll för 11 år sedan och har sedan dess gjort 25 Marathon runt om i världen.

Inlägget SJ:s nya vd i Norge: ”Det första jag ser är lugnet” dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sj/sjs-nya-vd-i-norge-det-forsta-jag-ser-ar-lugnet/feed/ 0
Tyska turistbyrån presenterar hållbara resmål på Travel News Market i november https://www.travelnews.se/promotion/tyska-turistbyran-presenterar-hallbara-resmal-pa-travel-news-market-i-november/ https://www.travelnews.se/promotion/tyska-turistbyran-presenterar-hallbara-resmal-pa-travel-news-market-i-november/#respond Mon, 16 Sep 2019 11:43:13 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56252 Den 7 november är det återigen dags för Travel News Market i Stockholm. I år kommer den tyska turistbyrån att vara huvudsponsor på mässan och där kommer de bland annat att presentera hållbara semesteralternativ i Tyskland.

Inlägget Tyska turistbyrån presenterar hållbara resmål på Travel News Market i november dök först upp på Travel News.

]]>
Den 7 november är det återigen dags för Travel News Market i Stockholm. I år kommer den tyska turistbyrån att vara huvudsponsor på mässan och där kommer de bland annat att presentera hållbara semesteralternativ i Tyskland.

Den senaste tidens klimatdebatt har gjort att fler och fler turister efterfrågar klimatvänliga destinationer med en närhet till naturen. Tyskland har enorm potential inom området med många vackra vandringsleder eller cykelbanor om man vill ge sig ut på en cykelsemester. För den klimatsmarta går dessa leder att nå med tåg, buss eller bil, de flesta tåg och bussar har dessutom specialvagnar för cykeltransporter.

– Det är enkelt att hitta en hållbar semester i Tyskland som passar olika tycken och smak, säger Bo Lauridsen, Tyska turistbyråns regionchef i Skandinavien.

– Dels kan resan till Tyskland göras med tåg eller bil och när du kommer fram finns det en välfungerande kollektivtrafik och väldigt bra väger överallt.

Många av Tysklands närliggande städer och delstater kommer att vara på plats under mässan. Bland annat Bremen, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen och Lübeck och Travemünde i Schleswig-Holstein. Thüringen och Sachsen-Anhalt, som låg i gamla Östtyskland innan murens fall 1991, kommer även dem att vara på plats. Likaså vinregionen Franken i Bayern och Frankfurt med de populära hotellkedjorna Maritim och Van der Falk.

Bremen, med sina 500 000 invånare, har utsetts till Tysklands bästa cykelstad. Det vackra och platta landskapet runt floden Weser gör staden till ett idealiskt resmål för barnfamiljer som vill cykla och upptäcka staden. Bremen är också en antik stad med en rik kulturhistoria. Stadens stadshus byggdes under renässansen och är i dag med på UNESCO: s världsarvslista. På mässan kommer man dels att kunna få insidertips från Bremen Tourism och även smaka på fantastiska viner från Bremer Ratskeller, rådhuskällaren, som är en skattkammare fylld av utmärkta tyska viner.

Den tyska delstaten vid Östersjön, Mecklenburg-Västpommern, har fyra representanter på mässan. Öarna Rügen, Usedom och Hiddensee och halvön Fischland-Darß-Zingst. Den sistnämnda är kanske mest känd för sina långa sandstränder – men här finns också naturupplevelser och aktiviteter nära till hands.

Till Tysklands största ö, Rügen, går en direktfärja från Sverige. Här kan du bland annat cykla till snäckstranden kridtklinter eller ge dig ut på en vandringstur i bokskogarna. Det går också att besöka den närliggande lilla bilfria ön Hiddensee.

Ön Usedom är starkt förknippad med spa-städerna Ahlbeck, Heringsdorf och Bansin. De kallas gemensamt för kejsarbad, eftersom att kejsaren Wilhelm II var en stammis på orterna. Ön har dessutom tre nationalparker, 200 kilometer långa cykelvägar och 400 kilometer av vandringsleder.

Halvön Fischland-Darß-Zingst har länge varit populär bland konstnärer som målar vackra landskap. Idag är en del av landskapet en nationalpark. Här kan man både vandra, cykla och åka båt.

– Tyskland ligger i framkant när det gäller klimat och hållbarhet, säger Bo Schou Lauridsen.

–  Framförallt är det lätt att resa runt det stora landet och samtidigt vara klimatsmart utan att förlora något på upplevelsekontot.

 

Inlägget Tyska turistbyrån presenterar hållbara resmål på Travel News Market i november dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/promotion/tyska-turistbyran-presenterar-hallbara-resmal-pa-travel-news-market-i-november/feed/ 0
Ett flygbolag i konkurs varannan månad https://www.travelnews.se/debatt/ett-flygbolag-i-konkurs-varannan-manad/ https://www.travelnews.se/debatt/ett-flygbolag-i-konkurs-varannan-manad/#respond Mon, 16 Sep 2019 06:42:47 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56249 I förra veckan ställde Frankrikes näst största flygbolag, Aigle Azur, in samtliga sina flygningar. Det innebär att 52 europeiska flygbolag hamnat på obestånd eller gått i konkurs sedan 2011, vilket motsvarar ett flygbolag varannan månad. Resenärer som köpt sin resa direkt av ett flygbolag står många gånger utan skydd, skriver esebranschföreningen SRF i ett pressmeddelande.

Inlägget Ett flygbolag i konkurs varannan månad dök först upp på Travel News.

]]>
– Som resenär har du liten möjlighet att få hjälp om du handlat din resa direkt av ett flygbolag som gått i konkurs, säger Anna Lennhammer, generalsekreterare i resebranschföreningen SRF.

I förra veckan ställde flygbolaget Aigle Azur in sina flygningar efter att de hamnat på obestånd. Det innebar att många tusen människor lämnats strandade ute på resmålen eller riskerar att få sin resa inställd utan att få hjälp eller pengar tillbaka. Flygbolag är nämligen inte skyldiga att ställa den resegaranti som ger resenären rätt till återbetalning eller hjälp med hemresa om bolaget går i konkurs.

Tyvärr är det inte ovanligt att flygbolag går i konkurs. I och med Aigle Azurs inställda verksamhet har totalt 52 flygbolag i Europa gått i konkurs sedan 2011. Det motsvarar cirka en konkurs varannan månad.

– Jag rekommenderar att man köper sin resa av en resebyrå eller en researrangör. Det innebär en trygghet för resenären, säger Anna Lennhammer.

Resebyråer och researrangörer som säljer paketresor, där till exempel både resa och boende ingår, är skyldiga att ställa en resegaranti. Det ger resenären rätt till återbetalning och hjälp med hemresa om resebyrån eller researrangören skulle hamna på obestånd.

– Vi vill att flygbolag och andra transportörer ska vara skyldiga att ställa motsvarande garantier som resebyråer och researrangörer. Det skulle ge resenärerna möjlighet till ersättning om resan ställs in, säger Anna Lennhammer.

Om SRF
Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, har cirka 300 medlemsföretag som sysselsätter 6 000 anställda. De står för mer än 80 procent av svenska resebyråers och researrangörers omsättning på 50 miljarder kronor 2017. SRF arbetar för sunda konkurrensförhållanden och en positiv utveckling av den svenska resebranschen. Medlemskap i SRF innebär en kvalitetsstämpel och krav på att följa SRF:s riktlinjer och stadgar.

Fakta: 52 flygbolag i Europa som gått i konkurs sedan 2011

2019
Aigle Azur
WOW Air, Island
Flybmi, Storbritannien
Germania, Tyskland

2018
VLM Airlines Brussels, Belgien
Cobalt Airlines, Cypern
Small Planet Airlines, Litauen
Primera Airlines, Danmark
Skywork, Schweiz
Nextjet, Sverige
Fly Viking, Norge

2017
Darwin Airlines, Schweiz
Air Berlin, Tyskland
Monarch Airlines, Storbritannien

2016
Fly Lapland, Finland
VLM Airlines, Belgien
Fly Salone, Storbritannien

2015
Sky Greece, Grekland
Intersky, Österrike
Estonia Air, Estland
Air Lituanica, Litauen
Eurolot, Polen
Hamburg Airways, Tyskland

2014
Carpatair, Rumänien
Krohns Air, Norge

2013
Danube Wings, Slovakien
Airlines, S.A, Spanien
OLT Express Germany, Tyskland

2012
Air Finland, Finland
City Airline, Sverige
Cimber Sterling Airlines, Danmark
Malev Airlines, Ungern
Czech Connect Airlines, Tjeckien
Spanair, Spanien
Cirrus Airlines, Tyskland
OLT Express, Polen
Windjet, Italien

2011
Astreaus Airlines, Storbritannien
Robin Hood Airlines, Österrike
Transavia Denmark, Danmark
Pyrenair, Spanien
Fly Hellas, Grekland
Fly Oristano, Italien
Vildanden Airlines, Norge
Sky Express, Grekland
Cargoitalia, Italien
Amsterdam Airlines, Nederländerna
Comtel Airlines, Österrike
Dubrovnik Airlines, Kroatien
Lufthansa Italia, Italien
Tor Air, Sverige
Italiani, Italien

Källa: ECTAA, European Travel Agent’s and Tour Operator’s Associations

Inlägget Ett flygbolag i konkurs varannan månad dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/debatt/ett-flygbolag-i-konkurs-varannan-manad/feed/ 0
Blå tågets restaurangvagn säljs av kronofogden https://www.travelnews.se/tag/bla-tagets-restaurangvagn-saljs-av-kronofogden/ https://www.travelnews.se/tag/bla-tagets-restaurangvagn-saljs-av-kronofogden/#respond Mon, 16 Sep 2019 05:34:18 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56245 I augusti lade det svenska tågbolaget AB Galia ned linjen Blå Tåget som konkurrerade med SJ på sträckan mellan Stockholm och Göteborg. Nu är en av dess restaurangvagnar ute till försäljning på Kronofogdens sajt.

Inlägget Blå tågets restaurangvagn säljs av kronofogden dök först upp på Travel News.

]]>
I priset ingår bland annat kylskåp, dryckeskyl och, får vi anta, mycket nostalgi. Kronofogden noterar dock att både underhållsstatus på vagnarna och underhållsinstruktioner saknas. Du måste också lösa bortforslandet av vagnen.

Inlägget Blå tågets restaurangvagn säljs av kronofogden dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/tag/bla-tagets-restaurangvagn-saljs-av-kronofogden/feed/ 0
Hundratals flighter hotas – strejk planeras Schiphol https://www.travelnews.se/air-france-klm/hundratals-flighter-hotas-strejk-planeras-schiphol/ https://www.travelnews.se/air-france-klm/hundratals-flighter-hotas-strejk-planeras-schiphol/#respond Mon, 16 Sep 2019 05:31:22 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56243 Har du planerat att flyga med KLM via Amsterdamflygplatsen Schiphol nästa vecka? Då är det dags att se över planerna.

Inlägget Hundratals flighter hotas – strejk planeras Schiphol dök först upp på Travel News.

]]>
Fackförbundet FNV, som representerar markpersonal på en av världens mest trafikerade flygplatser, har förvarnat om att de kommer genomföra en fyra timmar lång strejk någon dag under veckan. Vilken dag det blir kommer meddelas senast 48 timmar i förväg.

Striden mellan personalen och flygbolaget KLM gäller lönehöjningar, uppger Bloomberg. De 15.000 anställda kräver bland annat en löneförhöjning på fyra procent och fler fasta tjänster.

Inlägget Hundratals flighter hotas – strejk planeras Schiphol dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/air-france-klm/hundratals-flighter-hotas-strejk-planeras-schiphol/feed/ 0
Hundratals drabbade av Ryanairs tekniska problem https://www.travelnews.se/flyg/hundratals-drabbade-av-ryanairs-tekniska-problem/ https://www.travelnews.se/flyg/hundratals-drabbade-av-ryanairs-tekniska-problem/#respond Mon, 16 Sep 2019 05:27:14 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56241 Flera hundra Ryanair-passagerare satt fast på flygplatser runt om i Europa i helgen. Anledningen: Flygbolaget hade problem med sitt incheckningssystem, skriver Expressen och Mirror.
Enligt den brittiska tidningen ska bland annat resenärer på Stansted i London ha drabbats.

Inlägget Hundratals drabbade av Ryanairs tekniska problem dök först upp på Travel News.

]]>
Vid 10.30-tiden bekräftade en talesperson för Ryanair att flygbolaget hade problem och att detta ska ha ”orsakat vissa korta förseningar”.

Inlägget Hundratals drabbade av Ryanairs tekniska problem dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/hundratals-drabbade-av-ryanairs-tekniska-problem/feed/ 0
Veckans tips från RES: Prag https://www.travelnews.se/veckans-tips-res/veckans-tips-fran-res-prag/ https://www.travelnews.se/veckans-tips-res/veckans-tips-fran-res-prag/#respond Mon, 16 Sep 2019 05:23:27 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56239 I över tusen år har Prag samlat en brokig skara kulturer som tillsammans skapat en mix få städer kan matcha.
Gamla stans mysiga gränder blir på något vis extra mysiga efter att ha vandrat omkring i inte alls lika inbjudande, men mycket mer hippa, industriella Holešovice. Området Karlin är foodisarnas paraddistrikt: här hittar du übertrendiga Tea Mountain, Eska och Můj šálek kávy. Letna-parken lockar löpare som tränar inför sitt nästa maraton och öldrickare som har kommit hit för att njuta av en pilsner i ölträdgården.

Inlägget Veckans tips från RES: Prag dök först upp på Travel News.

]]>
Hela guiden hittar du här.

Matscenen i Prag har ändrats drastiskt de senaste tio åren. Pragborna har blivit kräsna och trött sauerkraut och blaskigt kaffe är ett minne blott. Istället är det cold brew och vietnamesisk pho som är Pragbornas nya vardagsmat. Ska det ätas traditionellt – ja, då ska det göras med en twist.

Hela guiden hittar du här.

 

Inlägget Veckans tips från RES: Prag dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/veckans-tips-res/veckans-tips-fran-res-prag/feed/ 0
20 år – 20 procent boka-tidigt-rabatt https://www.travelnews.se/promotion/20-ar-20-boka-tidigt-rabatt/ https://www.travelnews.se/promotion/20-ar-20-boka-tidigt-rabatt/#respond Mon, 16 Sep 2019 05:00:08 +0000 https://www.travelnews.se/?p=56110 Glöm allt du vet om kryssningar. Freestyle Cruising från Norwegian Cruise Line (NCL) är unik. Spännande resmål över hela världen, internationella gäster och alltid frihet och flexibilitet för dina kunder att utforma varje dag utifrån sina egna önskemål. Var med och fira! 20 år med Freestyle Cruising: 20 dagar, 20 % boka-tidigt-rabatt på fler än 400 resor. Boka nu.

Inlägget 20 år – 20 procent boka-tidigt-rabatt dök först upp på Travel News.

]]>

Inlägget 20 år – 20 procent boka-tidigt-rabatt dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/promotion/20-ar-20-boka-tidigt-rabatt/feed/ 0