Travel News https://www.travelnews.se Sveriges största affärssajt för reseindustrin Fri, 22 Jan 2021 13:57:18 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.4 https://www.travelnews.se/wp-content/uploads/2016/02/cropped-favicon-32x32.jpg Travel News https://www.travelnews.se 32 32 Fredagspanelen om Brommas nedläggning och reklamförbud för flygbolag https://www.travelnews.se/panel/fredagspanelen-om-brommas-nedlaggning-och-reklamforbud-for-flygbolag/ https://www.travelnews.se/panel/fredagspanelen-om-brommas-nedlaggning-och-reklamforbud-for-flygbolag/#comments Fri, 22 Jan 2021 12:14:50 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67627 Fredagspanelen denna vecka består av SRF:s vd Didrik von Seth, Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, flyganalytikern Jan Ohlsson, TUI:s kommunikationschef Adam Györki, First Camps vd Johan Söör, reseexperten Mats Nyblom och marknadschef på Flygresor.se Sofi Cederlöf.

Inlägget Fredagspanelen om Brommas nedläggning och reklamförbud för flygbolag dök först upp på Travel News.

]]>

Din reaktion på att BRA flyg vill lämna Bromma flygplats och flytta till Arlanda?

SRF:s vd Didrik von Seth: Det är förståeligt att Per vill ha klara besked och ser Arlanda som en möjlighet för BRA att komplettera SAS och andra bolag. Dessutom kan han från de mindre flygplatserna räkna in matartrafik till Europalinjer och interkontinental trafik. Det kan han inte med Bromma. Å andra sidan tror jag att Bromma hade varit utmärkt nav för regional el-flygtrafik.

Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson: Jag tror att de egentligen helst vill vara kvar på Bromma och fortsätta erbjuda sina kunder att landa nära Stockholm, men att de nu måste vara öppna för att flytta till Arlanda. Det kommer att ta tid innan flyget kommer igång igen och då kanske det är för kostsamt att hålla två flygplatser öppna i Stockholmsregionen. 

Flyganalytikern Jan Ohlsson: Förståeligt. Bra för bolagen om de samarbetar med SAS. Men det ger högre priser utan konkurrens.

TUI:s kommunikationschef Adam Györki: Jag tycker att BRA är ett fint och bra bolag som bidrar till att koppla samman hela vårt avlånga land. Jag är säkert på att oavsett vilket beslut de fattar så är målet att skapa förutsättningar för att finnas kvar och må bra som bolag. 

Johan Söör, vd på First Camp

First Camps vd Johan Söör: För passagerarna ger det bättre connections om all inrikes- och utrikestrafik samlas i ett nav, men det förutsätter ju att det finns tillräckligt med kapacitet på Arlanda även i peak-tid. 

Reseexperten Mats Nyblom: Är väl logiskt. Det går ju att sy ihop betydligt fler anslutningar och på så sätt skapa ett större underlag för resenärer. Det praktiska avståndet i tid är ju inte heller speciellt stort med Arlanda Express, pendeltåg och fjärrtåg. Sedan har jag inte detaljkoll på mer produktionsrelaterade kostnader för själva trafiken. Kanske är också det förmånligare på Arlanda.

Marknadschef på Flygresor.se Sofi Cederlöf: Det är inte bra för snabba och enkla flygförbindelser från Stockholm. Särskilt nu när tvärbanan byggs ut med hållplats vid Bromma flygplats.

Din reaktion på att regeringen förlänger krogarnas öppettider till senast klockan 20. Behövs det riktade stödåtgärder till krogbranschen?

SRF:s vd Didrik von Seth: Det behövs riktade stödåtgärder till många branscher. Som lekman är jag dock tveksam till att det i samhället varit just mellan 20 och 22 på krogen som smittspridning varit som värst.

Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson: Jag förstår och lider med de som driver restauranger men i många länder får inte restauranger vara öppna överhuvudtaget så det här är nog tyvärr något de måste förhålla sig till ett litet tag till. 

Jan Ohlsson, flygexpert

Flyganalytikern Jan Ohlsson: Det är bra om avståndsreglerna hålls till exempel endast alkohol till mat.

TUI:s kommunikationschef Adam Györki: Jag tycker att vi behöver göra mycket för att få ner smittan i samhället. Samtidigt är tydlighet och långsiktighet viktigt när man fattar den här typen av beslut. Antingen kan restaurangerna bedriva verksamhet smittsäkert och då ska de får göra det. Eller så går det inte och då får man stänga restaurangerna och ersätta dem för förlorad inkomst. Den här mellanvägen är orättvis. 

First Camps vd Johan Söör: ”Omställningsstödet” för förlorad omsättning är i grunden en bra modell oavsett bransch, men om det ska fungera måste utbetalningar ske snabbare. Begränsningarna för krogbranschen hade också kunnat utformas på ett smidigare sätt. Jag hoppas verkligen att branschen kan resa sig under våren och att resten av 2021 blir bättre än någonsin.

Reseexperten Mats Nyblom: Inte mitt område. Gissar att det behövs, men frågan här är precis som för mycket annat: Hur det blir världen efter Covid? Avvikelse ”mot normalt” är för de flesta hur det var innan Covid. Men det ”normala” vi ska jämföra oss mot är efter covid och det är okänt. 

Många tror ju att det precis som för hundra år sedan ska vi få ett ”glatt 20-tal”. Men om man tror att världen upprepar sig då ska vi sedan få en depression och på det ett världskrig. Jag tror inte att det är så enkelt att världen upprepar sig. Vi kan hamna i en värld där folk är mycket mer hemma och bor mer utspritt. Man är inte heller lika ofta på kontoret och shoppa gör man på nätet. Det kommer göra städerna mindre befolkade vilket kommer påverka restaurangbranschen.

Ännu en möjlig utveckling är att de historiska städerna blir ”nöjesfält” för kringresande turistströmmar. Det kan ju i så fall bli en ny nisch för restaurangnäringen.

Marknadschef på Flygresor.se Sofi Cederlöf: Ingen reaktion.

Politiker i Göteborg vill stoppa reklam för flygbolag. Din reaktion?

SRF:s vd Didrik von Seth: Man kan lätt göra sig lustig över denna typ av utspel. Vi får samtidigt inte glömma att det finns rörelser som vill motverka resandet och den fria rörligheten. Vi i branschen måste därför bli bättre på att påvisa det som resandet och turismen i Sverige och världen bidrar med vad beträffar arbetstillfällen, välstånd och ökad förståelse för andra kulturer.

Charlotte Hombergh Jacobsson på Norwegian.

Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson: Helt idiotiskt förslag och det är ett riktigt dåligt Göteborgsskämt 🙂 Flyget är oerhört viktigt för att hålla vårt avlånga land levande och tillgängligt. Tack vare moderna, bränsleeffektiva flygplan och modern teknik (bland annat i cockpit) så har Norwegian minskat utsläppen med 33 procent sedan 2009. Och det har många andra flygbolag också. Det är utsläppen som ska minska, inte flygandet. 

Flyganalytikern Jan Ohlsson: Förslag på falska grunder. Flyget står nu för 1 procent utsläpp. En ATR 72 STO-GOT släpper ut mindre än tåget. Så detta är koldumt.

Adam Györki, TUI

TUI:s kommunikationschef Adam Györki: A slippery slope.

First Camps vd Johan Söör: Det låter väldigt märkligt, på många sätt.

Saga Rail vd Mats Nyblom på Maria torget.

Reseexperten Mats Nyblom: Jag tycker att innan man stoppar reklam för flygbolag bör man stoppa politikerinitierade icke affärsmässiga räddningsaktioner av flygbolag. 

Marknadschef på Flygresor.se Sofi Cederlöf: Det är allvarligt ur ett grundlagsperspektiv. Det tycks vara en inskränkning i yttrandefriheten, som ju också omfattat kommersiella budskap.

 

Inlägget Fredagspanelen om Brommas nedläggning och reklamförbud för flygbolag dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/panel/fredagspanelen-om-brommas-nedlaggning-och-reklamforbud-for-flygbolag/feed/ 5
Här är reseindustrins bästa marknadschefer https://www.travelnews.se/marknadsforing/har-ar-reseindustrins-basta-marknadschefer/ https://www.travelnews.se/marknadsforing/har-ar-reseindustrins-basta-marknadschefer/#comments Fri, 22 Jan 2021 10:48:45 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67552 Varje år utser affärstidningen Resumé Sveriges bästa marknadschefer i en mängd kategorier. Priset går till de marknadschefer som mest effektivt lyckas öka kännedomen om det egna varumärket. Vinnarna och en totalvinnare kommer presenteras den 28 januari. De nominerade i år i kategorin researrangör är Annica Smith, Apollo, Per Christiansen, Momondo, Michael Kapil, Ticket, Claes Pellvik, Ving och Lisa Rönnberg, Tui.

Inlägget Här är reseindustrins bästa marknadschefer dök först upp på Travel News.

]]>
Travel News har bett de nominerade att avslöja sina bästa marknadsföringstips. På måndag hoppas vi kunna publicera svaren.

Inlägget Här är reseindustrins bästa marknadschefer dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/marknadsforing/har-ar-reseindustrins-basta-marknadschefer/feed/ 1
Vd: Lufthansa blöder 10 miljoner varannan timme https://www.travelnews.se/lufthansa/vd-lufthansa-bloder-10-miljoner-varannan-timme/ https://www.travelnews.se/lufthansa/vd-lufthansa-bloder-10-miljoner-varannan-timme/#respond Fri, 22 Jan 2021 06:51:34 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67611 Den tyska flygjätten Lufthansa förlorar i snitt en miljon euro varannan timme, motsvarande 10 miljoner kronor, skriver Reuters.

Inlägget Vd: Lufthansa blöder 10 miljoner varannan timme dök först upp på Travel News.

]]>
Ändå uppger vd Carsten Spohr att tappet är ”en klar förbättring” jämfört med raset i början av coronapandemin.

Flygbolaget har bland annat gjort nedskärningar i personalstyrkan och tagit del av ett krispaket på 9 miljarder euro, i utbyte mot att tyska staten går in som tjugoprocentig delägare.

Inlägget Vd: Lufthansa blöder 10 miljoner varannan timme dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/lufthansa/vd-lufthansa-bloder-10-miljoner-varannan-timme/feed/ 0
Gröna Lund-vd: Vi kan öppna till våren https://www.travelnews.se/sverige/turism/grona-lund-vd-vi-kan-oppna-till-varen/ https://www.travelnews.se/sverige/turism/grona-lund-vd-vi-kan-oppna-till-varen/#respond Fri, 22 Jan 2021 06:46:42 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67609 Gröna Lunds vd Magnus Widell tror att nöjesparken kan öppna till våren, rapporterar Mitti.

– Om jag ska sätta ett procenttal säger jag att det är hundra procent säkert att vi öppnar. Men under vilka restriktioner kan jag inte svara på, säger han till tidningen.

Inlägget Gröna Lund-vd: Vi kan öppna till våren dök först upp på Travel News.

]]>
Gröna Lund annonserade i veckan om att de ska anställa 1 500 personer inför sommaren, precis som en vanlig säsong.

– Vi är förhoppningsfulla och ser verkligen positivt på att få öppna, på ett ansvarsfullt sätt. I och med den nya pandemilagstiftningen ska verksamheter som har varit nedstängda få möjlighet att öppna upp på ett anpassat sätt. Det är oerhört positivt att lagen träder i kraft redan nu, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund till Mitt.

Inlägget Gröna Lund-vd: Vi kan öppna till våren dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/turism/grona-lund-vd-vi-kan-oppna-till-varen/feed/ 0
All tågtrafik ställs in i Norrbotten – under en hel helg https://www.travelnews.se/sverige/tag/all-tagtrafik-stalls-in-i-norrbotten-under-en-hel-helg/ https://www.travelnews.se/sverige/tag/all-tagtrafik-stalls-in-i-norrbotten-under-en-hel-helg/#respond Fri, 22 Jan 2021 06:45:27 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67606 På grund av vädret kommer all tågtrafik i Norrbotten att ställas in från fredagsmorgon till söndagskväll. Inga ersättningsbussar väntas heller – trots att SMHI endast utfärdat en klass 1-varning i Norrbottens inland och längs kusten.

SMHI har i nuläget utfärdat två klass 2-varningar för Västerbotten och Västernorrland. I helgen väntas snöovädret fortsätta och därför planerar Trafikverket att stänga av delar av järnvägen helt under helgen, eftersom att man är rädd för att tåg ska bli stående.
– Vi vill hålla järnvägen stängd så vi kan röja under tiden, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör vid Trafikverket.

Inlägget All tågtrafik ställs in i Norrbotten – under en hel helg dök först upp på Travel News.

]]>
En av de avstängda sträckorna går mellan Vännäs och Boden. Den sträckan kommer att vara avstängd från fredag morgon till söndag 18.00, vilket innebär att alla nattåg till och från Norrbotten ställs in.

Nu meddelar även Vy tåg att de bestämt sig för att ställa in alla tåg i Norrbotten från fredag klockan 04.00 till söndag klockan 18.00. Trots att Trafikverket håller öppet järnvägen mellan Boden och Narvik.

Detta innebär att en resenär skulle kunna åka ersättningsbuss till och från Boden för att sedan kliva på tåget. Men Vy tåg kommer inte att sätta in några ersättningsbussar.

– Nej, det gör vi inte när tågen ställs in på grund av hårt väder. Då vi inte vet hur väglaget ser ut heller, säger Stefan Linder, affärschef på Vy Tåg.

SMHI har utfärdat en klass 2-varning över Lapplands fjällvärld som gäller från torsdag kväll till fredag morgon. Men i resten av länet har SMHI endast utfärdat en klass 1-varning från torsdag kväll till fredag morgon.

Väderleken ser rätt normal ut i Norrbotten under helgen. Varför sätter ni inte in ersättningsbussar?

– Vi utgår från Trafikverkets prognoser och enligt dem rör sig snöovädret uppåt mot Luleå, Boden och Älvsbyn, säger Stefan Linder, affärschef på Vy Tåg.

Men Trafikverket väljer ju att hålla öppet norr om Boden?

– Vi kommer att följa detta löpande och Trafikverket håller flera beslutsmöten som kan ändra på planen. Men just nu är detta planen som gäller.

Vy tåg uppger att de kommer att erbjuda övernattning till drabbade resenärer och hjälpa till med avbokning av resan. Malmtrafiken kommer inte att drabbas av väderleken utan rullar på som vanligt.

Inlägget All tågtrafik ställs in i Norrbotten – under en hel helg dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/tag/all-tagtrafik-stalls-in-i-norrbotten-under-en-hel-helg/feed/ 0
Joakim Sundh blir ny vd på MTRX https://www.travelnews.se/sverige/mtr-express/joakim-sundh-blir-ny-vd-pa-mtrx/ https://www.travelnews.se/sverige/mtr-express/joakim-sundh-blir-ny-vd-pa-mtrx/#respond Thu, 21 Jan 2021 14:17:21 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67602 Med anledning av att Henrik Dahlin utsetts till ny vd för MTR Nordic AB, lämnar han rollen som vd för MTR Pendeltågen. Ny vd för MTR Pendeltågen blir Mats Johannesson som därmed lämnar över sin roll som vd på MTRX till Joakim Sundh, som varit tillförordnad i rollen sedan 1 oktober. Både Mats Johannesson och Joakim Sundh tillträder i sina nya roller den 8 mars, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Joakim Sundh blir ny vd på MTRX dök först upp på Travel News.

]]>
I samband med att Henrik Dahlin utsetts till ny vd för MTR i Norden lämnar han rollen som vd för MTR Pendeltågen. Nu står det klart att MTRX vd Mats Johannesson lämnar sitt uppdrag för att ersätta Henrik Dahlin. Ny vd för MTRX blir Joakim Sundh som sedan 1 oktober varit tillförordnad vd för bolaget.

– Både Mats och Joakim har lång erfarenhet av tågbranschen och mycket god kännedom om verksamheterna, vilket känns tryggt. Deras förmåga att leda och skapa engagemang bland medarbetare i kombination med att ständigt vilja förbättra upplevelsen för våra dagliga resenärer är egenskaper som kommer väl till pass bägge verksamheterna. Jag välkomnar dem i sina nya roller och önskar dem ett stort lycka till, säger Henrik Dahlin, tillträdande vd MTR Nordic AB i ett pressmeddelande.

– Tiden på MTRX har varit fantastisk. Jag är stolt över att vi konsekvent rankats som Sveriges bästa tågbolag, är punktligare än både andra flyg- och tågbolag på sträckan samt två år i rad utsetts till ett av Sveriges mest innovativa företag. Nu ser jag fram emot mitt nya uppdrag och det ska bli spännande att tillsammans med alla kollegor få fortsätta utveckla tågverksamheten i regionen, säger Mats Johannesson, tillträdande vd MTR Pendeltågen.

– Jag känner mig hedrad över att ha fått förtroende att leda teamet på MTRX. Tillsammans med alla dedikerade medarbetare kommer vi göra vårt yttersta för att fortsätta utmana branschen och förbättra upplevelsen för de resenärer som söker ett tryggt, smart och personligt resande, avslutar Joakim Sundh, tillträdande vd MTRX i ett pressmeddelande.

Mats Johannesson tillträdde som vd för MTRX 2017. Dessförinnan har han varit verksam vid PostNord, bland annat som chef för terminalverksamheten och som ansvarig för bolagets transportnät med bil, tåg och flyg.

Joakim Sundh har sedan 1 oktober varit tillförordnad vd för MTRX. Han kommer dessförinnan från MTR Tunnelbanan där han sedan mars 2017 haft rollen som Head of Customer Service med ansvar för kundmötet, samt trafikinformation och försäljning.

Mats Johannesson och Joakim Sundh tillträder i sina nya roller den 8 mars.

Inlägget Joakim Sundh blir ny vd på MTRX dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/mtr-express/joakim-sundh-blir-ny-vd-pa-mtrx/feed/ 0
Nu fyller Stockholm Waterfront 10 år https://www.travelnews.se/sverige/hotell/nu-fyller-stockholm-waterfront-10-ar/ https://www.travelnews.se/sverige/hotell/nu-fyller-stockholm-waterfront-10-ar/#comments Thu, 21 Jan 2021 12:45:49 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67594 Nu fyller Radisson Blu Waterfront Congress Center och hotellet tio år. Travel News skickade ett gäng frågor till hotellchefen Maria Tullberg.
- Födelsedagsbarnet är stolt och mår bra, men saknar pulsen av alla fantastiska människor som brukar fylla huset till bredden säger hon.

Inlägget Nu fyller Stockholm Waterfront 10 år dök först upp på Travel News.

]]>
Anläggningen har ett unikt läge och har varit mycket populär. Varför tog det så lång tid för att få allt på plats?

– Håller inte riktigt med om att de tog speciellt lång tid. Rivningen av gamla Klara postterminalen påbörjades i December 2008 och sensommar 2009 avslutades pålningen för den nya byggnaden. Planerad öppning var i december 2010 men Radisson nyttjade en klausul i kontraktet att skjuta på öppningen i 30 dagar då det rent strategiskt lämpade sig bättre att öppna hotellet i januari istället för mitten av december

Nämn några höjdpunkter?

Oh, det finns massor men för att nämna några så arrangerade vi Kings of Tennis 6 år i rad när vi byggde en stor centre court i Kongressen och välkomnade stora tennislegender som John McEnroe, Jimmy Connors, Stefan Edberg och Mats Wilander. Dalai Lamas besök drog förstås också fulla hus och Bob Dylans tre konserter är också sådant man minns.

Vilket rum är det bästa på hotellet?

Ganska naturligt sviten med oslagbar panoramautsikt o andra sidan har alla rummen som vetter ut mot vattnet fönster från golv till tak med en fantastisk utsikt över statshuset, gamla stan och söder så ingen blir besviken.

Om vi bortser från Travel News Market, vilka är era tre bästa event och mässor?

Med alla fantastiska arrangemang vi fått vara med om är det svårt att välja vi har ju haft mässor om allt från barnvagnar till mousserande dryck. De bästa eventtyperna är dock ändå när vi kan nyttja Waterfront till sin fulla potential och kombinera mässor med symposium och där har vi ju flera marknader vi är starka på som fastighetsmässor och techmässor.

Skall jag näma ett event som sticker ut så tänker jag på Stockholmia som lockade filatelister från världens alla hörn. Hans Majestät konungen invigde eventet som pågick i en hel vecka med cirka 1000 besökare varje dag.

Hur ser ni på framtiden efter corona?

Positivt. Det finns ett uppdämt behov av att mötas! Jag är övertygad om att hybridmöten är här för att stanna och vi kommer att mötas annorlunda i framtiden men vi kan aldrig fullt ut ersätta event och mässor virituellt.

 

Namn: Maria Tullberg

Titel: Cluster General Manager

Familj: Man, 3 stora barn och 1 hund

Bor: Österskär

Senaste resa: Italienska alperna sportlovet 2020 (satt i karantän i 2 veckor efter hemkomsten)

Favorithotell: Leelah Palace Bangalore, för alla fantastiska minnen jag har sparat därifrån

Favoritreseapp: fortsatt Tripadvisor

Flygbolag som jag åker helst med: Emirates

Favoritdestination: Sydafrika

Min drömresa: Peru, vill så gärna vandra Inkaleden.

Detta vet vi inte om dig: Jag har flyttat 20 gånger.

Inlägget Nu fyller Stockholm Waterfront 10 år dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/hotell/nu-fyller-stockholm-waterfront-10-ar/feed/ 2
Freja eID: Vi kan fixa covid-pass till alla svenskar https://www.travelnews.se/turism/freja-eid-vi-kan-fixa-covid-pass-till-alla-svenskar/ https://www.travelnews.se/turism/freja-eid-vi-kan-fixa-covid-pass-till-alla-svenskar/#comments Thu, 21 Jan 2021 10:26:22 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67589 - Jag uppmanar alla inblandade – från regering och olika myndigheter till vårdgivare och vaccinatörer – att nu inte gå över ån efter vatten. Dra inte igång något mastodontprojekt för att bygga ett digitalt covid-19 pass som kommer kosta skattebetalarna miljontals kronor och ta värdefull tid, när det finns en statligt godkänd och fungerande infrastruktur som kan tas i bruk direkt och som är gratis för alla användare, skriver Freja eID Groups VD Johan Henrikson i ett mejl till Travel News. 

Inlägget Freja eID: Vi kan fixa covid-pass till alla svenskar dök först upp på Travel News.

]]>
Freja eID fungerar på samma sätt som BankID, det senare är utvecklat av de svenska bankerna. Skillnaden är att Freja eID gärna utvecklar sin produkt och kan göra data som finns på 1177 tillgänglig i sin app. Freja eID funkar i dag på samma sätt när du har ett kreditkort i din telefon. Det är bara att logga in och legitimera dig. Redan idag kan man med Freja eID logga in och se sina recept. Att göra vaccinationer tillgängliga i samma system är en enkel utveckling Freja eID. 

– Eftersom det pågår en något ”yrvaken” diskussion om hur ett covid-pass ska hanteras vill vi som leverantör nå ut med budskapet att det finns en nyckelfärdig lösning att ta i bruk. Varje dag som går utan att Sverige erbjuder medborgarna ett digitalt covid-19 pass är en förlorad dag i den pandemi som redan ställt till med så mycket, säger Kristofer von Beetzen till Travel News.

 Här är en film som visar hur det skulle kunna fungera.

 

 

Inlägget Freja eID: Vi kan fixa covid-pass till alla svenskar dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/turism/freja-eid-vi-kan-fixa-covid-pass-till-alla-svenskar/feed/ 3
Hotellbolag som avvisade kvinnor tvingas böta 60 000 kronor https://www.travelnews.se/sverige/hotell/hotellbolag-som-avvisade-kvinnor-tvingas-bota/ https://www.travelnews.se/sverige/hotell/hotellbolag-som-avvisade-kvinnor-tvingas-bota/#respond Thu, 21 Jan 2021 10:15:28 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67584 Ett bolag som driver ett hotell utanför Stockholm erkänner nu att det var diskriminering när två kvinnor som hade bokat rum på hotellet avvisades i samband med att de skulle checka in. När kvinnorna anlände till hotellet uppgav hotellets receptionist att man tidigare hade haft problem med andra personer som var romer och att kvinnorna därmed inte var välkomna, skriver Diskrimineringsombudsmannen i ett pressmeddelande.

Inlägget Hotellbolag som avvisade kvinnor tvingas böta 60 000 kronor dök först upp på Travel News.

]]>
Trots att kvinnorna förklarade att de aldrig hade varit på hotellet förut krävde den tjänstgörande receptionisten att de skulle gå därifrån.

Bolaget erkänner nu att kvinnorna har diskriminerats av skäl hänförliga till etnisk tillhörighet. Mot bakgrund av erkännandet har DO träffat en överenskommelse med bolaget som innebär att kvinnorna får 30 000 kronor vardera i ersättning.

– Att man som individ på det här sättet drabbas på grund av hur andra individer har agerat för att man uppfattas ha samma etniska tillhörighet är diskriminering, säger Lars Arrhenius DO i ett pressmeddelande..

Inlägget Hotellbolag som avvisade kvinnor tvingas böta 60 000 kronor dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/hotell/hotellbolag-som-avvisade-kvinnor-tvingas-bota/feed/ 0
Nu vill norska staten rädda Norwegian https://www.travelnews.se/flyg/nu-vill-norska-staten-radda-norwegian/ https://www.travelnews.se/flyg/nu-vill-norska-staten-radda-norwegian/#respond Thu, 21 Jan 2021 10:09:17 +0000 https://www.travelnews.se/?p=67582 Norska staten kan tänka sig att bidra med ett hybridlån till Norwegian om flygbolaget lyckats med sin nya räddningsplan: att dra in långdistanslinjerna, få nytt kapital från investerarna och minska skulderna. Det rapporterar E24.
– Om Norwegian lyckas med detta arbete har regeringen sagt att vi kan bidra med ett hybridlån. Men det är en krävande process som företaget genomgår, säger Handels- och industriminister Iselin Nybø.

Inlägget Nu vill norska staten rädda Norwegian dök först upp på Travel News.

]]>
Norska regeringen har tidigare vägrat att hjälpa lågprisbolaget och är fortsatt inte intresserad av att gå in som ägare.

– På vägnar av alla på Norwegian vill jag rikta ett stort tack till regeringen. Norwegian befinner sig i en mycket krävande situation till följd av pandemin. Ett stöd från staten ökar chanserna betydligt för att vi ska kunna hämta in nytt kapital och komma igenom rekonstruktionsprocessen. Vi har fortfarande ett stort arbete framför oss men stödet från regeringen visar att vi är på rätt väg, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

Efter att norska regeringen under torsdagen gett sitt stöd till Norwegians räddningsåtgärder, i form av potentiella hybridlån, är risken för konkurs högst osannolik. Det enligt Sydbanks flyganalytiker Jacob Pedersen, rapporterar Direkt.

Norges regerings besked är ”en ovärderlig komponent i räddningen av Norwegian”, säger han till nyhetsbyrån.

Inlägget Nu vill norska staten rädda Norwegian dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/nu-vill-norska-staten-radda-norwegian/feed/ 0