Travel News https://www.travelnews.se Sveriges största affärssajt för reseindustrin Mon, 06 Jul 2020 09:38:14 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://www.travelnews.se/wp-content/uploads/2016/02/cropped-favicon-32x32.jpg Travel News https://www.travelnews.se 32 32 Munskydd rekommenderas på svenska flygplatser https://www.travelnews.se/sverige/flyg/munskydd-rekommenderas-pa-svenska-flygplatser/ https://www.travelnews.se/sverige/flyg/munskydd-rekommenderas-pa-svenska-flygplatser/#comments Mon, 06 Jul 2020 09:38:14 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63799 På samtliga av Swedavias flygplatser rekommenderas det nu att man bär munskydd inne på terminalen, vilket P4 Gotland har rapporterat om.

Inlägget Munskydd rekommenderas på svenska flygplatser dök först upp på Travel News.

]]>
Rekommendationen gäller på flygplatserna Arlanda, Landvetter, Bromma, Malmö, Luleå, Umeå, Åre, Visby, Ronneby och Kiruna.

Rekommendationerna har börjat gälla successivt, med början på Arlanda i måndags.

Formellt handlar det om en anpassning till säkerhetsprotokoll från den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA, säger Lovisa Ernestam vid Swedavias presstjänst.

”Det finns en förväntan om att människor ska bära munskydd på flygplatser, inte minst internationellt. Det krävs dessutom på de flesta flygplan i dag”.

TT: Vad händer om man inte bär munskydd?

”Det är ingen som avvisas. Men kanske kommer personalen fram och informerar om möjligheten att köpa munskydd på flygplatsen”, säger Lovisa Ernestam.

För personal som arbetar på Swedavias flygplatser med resenärsnära kontakt är munskydd däremot ett krav.

Inlägget Munskydd rekommenderas på svenska flygplatser dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/flyg/munskydd-rekommenderas-pa-svenska-flygplatser/feed/ 4
Aviator: Bör få del av krisstöd – utan oss stannar flyget https://www.travelnews.se/flyg/aviator-bor-fa-del-av-krisstod-utan-oss-stannar-flyget/ https://www.travelnews.se/flyg/aviator-bor-fa-del-av-krisstod-utan-oss-stannar-flyget/#respond Mon, 06 Jul 2020 09:32:20 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63797 Statens flygmiljarder går till bolag med trafiklicens, men utan de tre stora marktjänstbolagen stannar det svenska flyget, säger Aviators vd Ola Skogö till DI.

Medan både Aviator och Menzies har fått säga upp eller permittera merparten av de totalt 2 000 anställda i marktjänstbolagen kan konkurrenten SAS Ground Handling räkna med stöd från moderbolaget SAS – som får ta del av statens krismiljarder, skriver tidningen.

Enligt Ola Skogö borde de statliga miljardlånen omfatta hela flygindustrin.

– Vi marktjänstbolag drabbas ju precis lika hårt, säger han till DI.

Inlägget Aviator: Bör få del av krisstöd – utan oss stannar flyget dök först upp på Travel News.

]]>
Inlägget Aviator: Bör få del av krisstöd – utan oss stannar flyget dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/aviator-bor-fa-del-av-krisstod-utan-oss-stannar-flyget/feed/ 0
Fler gästnätter i maj men fortfarande stort tapp https://www.travelnews.se/sverige/turism/fler-gastnatter-i-maj-men-fortfarande-stort-tapp/ https://www.travelnews.se/sverige/turism/fler-gastnatter-i-maj-men-fortfarande-stort-tapp/#comments Mon, 06 Jul 2020 09:30:32 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63793 Antalet gästnätter på hotell, camping, stugbyar och vandrarhem i Sverige uppgick till 2,3 miljoner i maj. Det är 57 procent lägre än i fjol men samtidigt en svag återhämtning från april. Det visar färsk statistik från Tillväxtverket.

Tyngst är det fortfarande för hotellen, som upplevde en nedgång på 72 procent från fjolårets majmånad.

– Storstäderna och Gotland är de hårdast drabbade. Vi kan dock skönja en viss ljusning i maj för andra boendeformer. Framför allt är det campingar som återhämtat sig en del, säger Kristian Seth, analyschef på Tillväxtverket, i en kommentar.

Inlägget Fler gästnätter i maj men fortfarande stort tapp dök först upp på Travel News.

]]>
Inlägget Fler gästnätter i maj men fortfarande stort tapp dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/turism/fler-gastnatter-i-maj-men-fortfarande-stort-tapp/feed/ 1
Tui stoppar resor – tomt plan ska hämta hem svenskar https://www.travelnews.se/turism/tui-stoppar-resor-tomt-plan-ska-hamta-hem-svenskar/ https://www.travelnews.se/turism/tui-stoppar-resor-tomt-plan-ska-hamta-hem-svenskar/#comments Mon, 06 Jul 2020 09:29:08 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63790 Grekiska myndigheter stoppar Tui:s nästa flight till Rhodos, rapporterar Aftonbladet. Därför tvingas resejätten i stället flyga ner ett tomt plan för att hämta hem svenskarna som befinner sig där.

I förra veckan landade det första charterplanet från Tui på den grekiska ön efter flygbolaget fått ett specialtillstånd för en ”marknadsföringsresa”. Med på planet fanns journalister och medarbetare men även vanliga charterresenärer, något som Tui säger att man varit tydliga med.

Charterplanet väckte stor uppmärksamhet i medier när det landade, något som Tui menar bidrog till att man nu stoppats från ytterligare resor

– Anledningen är bland annat den uppståndelse som var kring det första flyget i svensk och grekisk media, säger Adam Györki, presschef på flygbolaget.

Inlägget Tui stoppar resor – tomt plan ska hämta hem svenskar dök först upp på Travel News.

]]>
Inlägget Tui stoppar resor – tomt plan ska hämta hem svenskar dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/turism/tui-stoppar-resor-tomt-plan-ska-hamta-hem-svenskar/feed/ 3
Birka Cruises lägger ner kryssningsverksamheten https://www.travelnews.se/sverige/turism/birka-cruises-slutar-kryssa/ https://www.travelnews.se/sverige/turism/birka-cruises-slutar-kryssa/#comments Fri, 03 Jul 2020 09:05:45 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63782 Efter 49 år på Östersjön upphör Sveriges enda renodlade kryssningsbolag Birka Cruises med sin verksamhet i spåren av den pågående Covid-19 pandemin, skriver bolaget i ett pressmeddel.

Sedan 1971 har Birka Cruises kryssat på Östersjön och utmanat branschen med innovativa nyheter som världens första renodlade skidkryssning och resor till exempelvis Höga Kusten och Norra polcirkeln. Det senaste decenniet har företaget också utsett till Sveriges Bästa Rederi hela nio gånger.

Inlägget Birka Cruises lägger ner kryssningsverksamheten dök först upp på Travel News.

]]>
Sedan mitten av mars har rederiet tagit en paus i kryssningsverksamheten på grund av den pågående Covid-19 pandemin. Planen har varit att återuppta verksamheten så snart det är möjligt, men efter den senaste utvärderingen av nuläget och framtiden avser man nu istället att lägga ner verksamheten. Alla inbokade gäster kontaktas personligen och kommer inom den närmaste tiden att få full återbetalning av sina resor.
–  De ekonomiska konsekvenserna i Covid-19 pandemins spår har slagit hårt mot hela rederinäringen och dragit undan benen för att driva vår renodlade kryssningsverksamhet vidare med rimlig lönsamhet. Omvärlden präglas av stor osäkerhet kring resande i allmänhet och kryssningsresande i synnerhet. Marginalerna är små och möjligheten att inom överskådlig tid svänga den negativa trenden bedöms av Birka Cruises styrelse som osannolik säger Birka Cruises VD Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.
Totalt berörs 509 medarbetare, 43 vid Birka Cruises huvudkontor i Stockholm och 466 ombordanställda inom Rederi Eckerö Sverige AB. Personalen är sedan tidigare varslad om uppsägning på grund av arbetsbrist och har under fredagen informerats om den planerade avvecklingen.
–  Det är mycket tråkigt att konstatera att ett välrenommerat bolag som Birka Cruises fallit offer för Covid-19 pandemin, men det mest ledsamma idag är ändå att behöva meddela vår engagerade och duktiga personal som genom åren gjort allt de kan för att utveckla produkten och ta hand om våra gäster på bästa sätt, avslutar VD Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

Inlägget Birka Cruises lägger ner kryssningsverksamheten dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/turism/birka-cruises-slutar-kryssa/feed/ 2
Boeing slutar tillverka jumboklassikern 747 https://www.travelnews.se/flyg/boeing-slutar-tillverka-jumboklassikern-747/ https://www.travelnews.se/flyg/boeing-slutar-tillverka-jumboklassikern-747/#comments Fri, 03 Jul 2020 08:03:28 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63779 Boeings flygplan av modellen 747 jumbo jet kommer snart att sluta tillverkas, rapporterar Bloomberg News.

När Boeing 747 lanserades 1969 var det världens största passagerarflygplan, men efterfrågan på modellen har sjunkit genom åren. Nu står det klart att det sista 747-planet rullar ut från fabriken i Seattle om två år.

– Det visade sig att antalet rutter där du behöver ett ultrastort flygplan är otroligt få, säger Sash Tusa, en analytiker från Agency Partners, till tidningen.

Inlägget Boeing slutar tillverka jumboklassikern 747 dök först upp på Travel News.

]]>
Inlägget Boeing slutar tillverka jumboklassikern 747 dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/boeing-slutar-tillverka-jumboklassikern-747/feed/ 1
SkiStar anställer två nya chefer https://www.travelnews.se/sverige/turism/skistar-anstaller-tva-nya-chefer/ https://www.travelnews.se/sverige/turism/skistar-anstaller-tva-nya-chefer/#respond Fri, 03 Jul 2020 07:46:11 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63777 - I vårt fortsatta arbete att stärka organisationen och utveckla bolaget har vi valt att anställa en Kommunikations- och PR Chef samt en Hållbarhetschef. Hållbarhet är ett av flera viktiga områden för framtiden och det känns väldigt spännande att utöka våra resurser inom området, säger Stefan Sjöstrand, VD på SkiStar i ett pressmeddelande.

Inlägget SkiStar anställer två nya chefer dök först upp på Travel News.

]]>
Om nya Kommunikations- och PR chefen:

Petra Hallebrant har över 20 års erfarenhet av kommunikation, hållbarhet och ledarskap från flera olika branscher och roller. Hon kommer senast från Svenska FN-förbundet i rollen som generalsekreterare och var dessförinnan hållbarhets- och kommunikationschef på Telge energi. Under ett antal år var Petra även kommunikationschef på UNICEF Sverige och på Rädda Barnen. Hon har också jobbat som PR-konsult på Prime PR och som PR- och pressansvarig på Systembolaget.

Om nya Hållbarhetschefen:

Fanny Sjödin har lång erfarenhet av hållbarhet, både som konsult och från linjeorganisation och kommer närmast från Nordea, där hon har varit ansvarig för att stötta bankens olika verksamheter i deras hållbarhetsarbete. Innan Nordea arbetade Fanny på PwC som konsult inom hållbart företagande samt var ansvarig för PwC:s egna hållbarhetsarbete.

Båda startar sina roller senast den 1 September.

Inlägget SkiStar anställer två nya chefer dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/turism/skistar-anstaller-tva-nya-chefer/feed/ 0
easyJet återvänder till Arlanda med ny direktlinje till London Gatwick https://www.travelnews.se/flyg/easyjet-atervander-till-arlanda-med-ny-direktlinje-till-london-gatwick/ https://www.travelnews.se/flyg/easyjet-atervander-till-arlanda-med-ny-direktlinje-till-london-gatwick/#respond Fri, 03 Jul 2020 07:42:56 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63775 Det brittiska lågprisbolaget easyJet återvänder till Stockholm Arlanda Airport efter 3 månaders uppehåll och lanserar en ny direktlinje till London Gatwick samtidigt som de återtar trafiken till Berlin, Geneve och Milano i juli, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget easyJet återvänder till Arlanda med ny direktlinje till London Gatwick dök först upp på Travel News.

]]>
easyJet återkommer till Arlanda efter sitt uppehåll under covid-19 pandemin med en ny direktlinje till den brittiska huvudstaden den 20 juli. De kommer att trafikera sträckan Stockholm Arlanda-London Gatwick 4 gånger i veckan året runt med en A320. Flygbolaget är ensamma på sträckan Arlanda-Gatwick, medan SAS och British Airways flyger Arlanda-Heathrow. easyJet flög så sent som i höstas Arlanda-Luton.

easyJet återupptog också trafiken till Berlin Tegel den 1 juli, följt av Milano Malpensa den 31 juli och Geneve i september.

Förändringar i flygmarknaden efter nedstängningen under pandemin har medfört att möjligheter uppstår att trafikera linjer som tidigare flugits av andra flygbolag på Arlanda.

Ett flertal flygbolag är nu tillbaka på Swedavias tio flygplatser och trafiken ökar successivt under sommaren, framförallt till europeiska destinationer, för att trappas upp till hösten.

– Det är oerhört glädjande att också easyJet är tillbaka på Arlanda dels genom att återuppta trafik till flera av deras befintliga populära destinationer och dessutom med en ny direktlinje till London Gatwick, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell utveckling på Swedavia i ett pressmeddelande.
Vi ser med tillförsikt fram emot att få tillbaka mer flygtrafik och resenärer på våra flygplatser när situationen har stabiliserats, gränserna är öppna och reseavrådan borttagen. Utöver att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi infört omfattande smittskyddsåtgärder för att skapa en trygg miljö för såväl medarbetare som resenärer på alla våra flygplatser.

– Vi är mycket glada över att återuppta flyg mellan London Gatwick och Stockholm från den här månaden och välkomna kunderna ombord, säger Ali Gayward, UK Country Manager på easyJet i ett pressmeddelande. Naturligtvis är säkerheten och välbefinnandet för våra kunder och besättningen vår högsta prioritet. Därför har vi genomfört ett antal åtgärder som förbättrar säkerheten vid varje del av resan från desinficering av flygplanet till att kräva att kunder och besättning ska bära masker. Dessa åtgärder kommer att finnas kvar så länge som behövs för att säkerställa att kunder och besättning kan flyga säkert när världen fortsätter att återhämta sig från effekterna av coronavirus-pandemin.

UD hävde reseavrådan till tio europeiska länder den 30 juni, till övriga länder inom EU, EES och Schengen förväntas reseavrådan hävas den 15 juli och till alla övriga länder den 31 augusti.

Inlägget easyJet återvänder till Arlanda med ny direktlinje till London Gatwick dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/easyjet-atervander-till-arlanda-med-ny-direktlinje-till-london-gatwick/feed/ 0
”Vi ska leverera top of the line” https://www.travelnews.se/sverige/visit-sweden/vi-ska-leverera-top-of-the-line/ https://www.travelnews.se/sverige/visit-sweden/vi-ska-leverera-top-of-the-line/#respond Fri, 03 Jul 2020 07:36:56 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63773 Ann O.Andersson är ny Chief Commercial Officer på Visit Sweden. Här berättar hon om sitt nya uppdrag, hur hon är som chef och vad hon lärde sig på resebolaget TUI Nordic.

Inlägget ”Vi ska leverera top of the line” dök först upp på Travel News.

]]>
Grattis Ann O Andersson till nytt jobb som ny Chief Commercial Officer på Visit Sweden. Varför valde de dig?

Tack! Jag är så glad över att få ta mig an detta spännande uppdrag som jag ser en stor utvecklingspotential i.  Tror att min breda erfarenhet från besöksnäringen är en viktig del. Jag har arbetat och varit verksam internationellt som hotellchef och försäljningschef och i Norden i världens största researrangör TUI. Mitt breda kontaktnät internationellt och nordiskt tar jag också med mig till Visit Sweden.

Jag har också varit egen företagare och startade 2016 specialist-researrangören Signaturresor. Den kunskapsbredd det ger och den drivkraft och det engagemang som behövs för att bygga upp en ny aktör på en marknad som Sverige har säkert också varit en viktig del. I mångt och mycket bygger också mitt nya uppdrag i Visit Sweden på delvis liknande grunder: Att bygga upp en kommersiell plattform baserad på genuina upplevelser tillsammans med den expertis som finns i vårt land.

Vad gör en Chief Commercial Officer på Visit Sweden hela dagarna?

Eftersom det är ny tjänst och jag inte har börjat än, är det svårt att säga i detalj, men som Chief Commercial Officer kommer jag att, tillsammans med mitt team, bygga upp en ny enhet med inriktning på kommersiella samarbeten med olika typer av aktörer inom besöksnäringen och närliggande branscher både internationellt och i Sverige.

Du ska “på marknadsmässiga villkor erbjuda PR- och marknadsföringsaktiviteter”, vad innebär detta? 

Uppdraget är att hitta nya möjligheter och stärka marknadsföringen av Sverige utomlands med hjälp av samarbeten med externa aktörer och genom att använda Visit Swedens unika kunnande, insikter och relationer på prioriterade marknader. Vi kommer att göra mer av det vi är experter på och erbjuda sådant som ingen annan kan på ett affärsmässigt sätt. Jag utvecklar gärna detta mer när jag är på plats.

Varför ska ett statligt bolag erbjuda detta?

Konkurrensen om den internationella resenären är stentuff. Visit Sweden måste över tid vidmakthålla en effektiv verksamhet och då behöver överskott genereras för att kunna investera i verksamheten. Avsikten är inte att generera överskott till staten utan att man fortsatt ska kunna satsa på de nya digitala verktyg och kompetensutveckling som krävs för att bibehålla befintliga och locka nya utländska turister till Sverige.  

Vad kommer detta att kosta? Är planen att dumpa marknaden eller sälja top of the line-pr?

Att verka på kommersiella marknadsmässiga villkor betyder att leverera top of the line tjänster och produkter som bygger på Visit Swedens unika kunnande. Visit Sweden har unik kompetens om de viktiga utländska marknaderna. Den omfattar inte bara insikter om utländska turisters beteenden och intressen, utan även viktiga relationer med aktörer i det internationella reseledet. Det skapar fantastiska möjligheter att marknadsföra Sverige i bredare sammanhang. Storleken på de olika samarbeten vi kommer att göra kommer säkerligen att variera, men oavsett storlek och avtal så är fördelen att vi kan nå ut bredare tillsammans. Exakt hur detta kommer att bli får vi se i höst.

Och ja, vem är du egentligen?

Som person är jag genuint intresserad av mycket. Jag tycker om att sätta igång och vara med i skapande processer, är analytisk, strukturerad och engagerad. 

Jag har lätt för att knyta nya kontakter och drivs av att utveckla affären tillsammans med samarbetspartners och mina team.

Din viktigaste lärdom på resebolaget TUI Nordic?

Vikten av att alltid lyssna på vad kunden önskar och anpassa erbjudandet till det. Att vara flexibel och snabbt anpassa sig till en marknad som är i konstant utveckling.

Jag hade också förmånen att under min tid i TUI Norges ledningsgrupp samarbeta med ett oerhört kompetent och engagerat team med VD Jörn Kristiansen som är den ledare jag lärt mig mest av.

Dina bästa egenskaper som chef?

Jag är van att arbeta över gränser både nordiskt och internationellt och ser gott samarbete som en förutsättning för att åstadkomma resultat. Starka och fokuserade team kan göra stor skillnad och skapa en mycket positiv utveckling.

Just dynamiken i att samarbeta mellan olika organisationer och partners, som tillsammans åstadkommer resultat och lyfter affären i stort, är något jag brinner för och ser fram emot att kunna bygga vidare på i Visit Sweden.

Och vad kan du bli ännu bättre på?

Tror på mottot att man alltid kan bli lite bättre på det mesta, det är så man bygger framåt och lyckas nå sina mål.

Visit Sweden ska fortsatt sälja turistlandet Sverige i utlandet, varför inte även för svenskar?

Det är Visit Swedens ägare som bestämmer uppdraget och omfattningen. 

Har ni en kickstart-plan när corona-restriktionerna i Norden släpper?

Jag vet att Visit Sweden jobbar utifrån olika senarier och är redo när reserestriktionerna släpper.   

Dina topp tre grejer att göra på semestern i Sverige?

Njuta av salta bad från klippor.

Segla i Sveriges vackra skärgård.

Äta pinfärska havskräftor och nyplockade svenska jordgubbar.

Reseindustrins största utmaning?

Att snabbt anpassa sig till marknadens förändrade resmönster och bokningsvanor med ny teknik som utvecklas allt snabbare. Alltid sätta kundens intressen först och inte styras av långa åtaganden hos leverantörer. Man behöver också bli bättre på att lyfta fram de stora fördelarna med att resa med en researrangör som ger både trygghet i resandet och hjälper kunden när oförutsedda händelser inträffar som till exempel nu i dessa tider.

Namn: Ann O.Andersson

Titel: Chief Commercial Officer 

Familj: Gift med Per

Bor: På vackra Ekerö

Senaste resa: Till Åtvidaberg och dess vackra golfbana med nyinvigt boutique-hotell Villa Baro. Senaste utomlandsresan gick till charmiga Saint Paul de Vence i Provence.

Favorithotell: Hotell Torralbenc på Menorca, småskalig, rustik och lantlig charm med riktigt bra kök och Nynäs Havsbad som är en återkommande favorit då jag gifte mig där.

Favoritkryssningsbolalg: Star Clippers

Favoritreseapp: Flight tracker

Flygbolag som jag åker helst med: Singapore Airlines och SAS.

Favoritdestination: I Sverige Hunnebostrand och i världen Kantabrien i Spanien och Argentina.

Min drömresa: Just nu att upptäcka mer av Sveriges vackra natur och platser jag inte besökt här. Snart på väg till Österlen.

Och när resandet öppnar upp för oss igen, så längtar jag till Costa Rica med dess vackra natur och fantastiska djurliv.

Detta vet vi inte om dig: Har flugit både hanggliding och paragliding i många år. Det är en underbar upplevelse att se jorden lite från ovan.

Är engagerad i internationellt biståndsarbete i ideell verksamhet och brinner för att bidra till en mänskligare och bättre värld.

Inlägget ”Vi ska leverera top of the line” dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/visit-sweden/vi-ska-leverera-top-of-the-line/feed/ 0
Japan utser AVIAREPS till representant i Norden https://www.travelnews.se/turism/japan-utser-aviareps-till-representant-i-norden/ https://www.travelnews.se/turism/japan-utser-aviareps-till-representant-i-norden/#respond Fri, 03 Jul 2020 07:25:36 +0000 https://www.travelnews.se/?p=63769 Japans nationella turistorganisation (JNTO) har utnämnt Aviareps att representera dem som PR- och handelsrepresentations-agent på den nordiska marknaden (Sverige, Danmark, Finland, och Norge). Aviareps uppdrag är att visa upp Japan som en mångfacetterad turistdestination på hela den nordiska marknaden i handel, media och i olika konsumentgrupper, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Japan utser AVIAREPS till representant i Norden dök först upp på Travel News.

]]>
Antalet besökare från Norden till Japan översteg 141 000 år 2019 med en årlig tillväxttakt på 6,3 procent. Det var det högsta registrerade antalet besökare från regionen någonsin, och JNTO strävar efter att stimulera till ytterligare ökad tillväxt på marknaden.

Tomohide Ichikawa, Executive Director på JNTO London Kontor, säger i ett pressmeddelande: ”I den närmaste framtiden kommer det nya normala ”att omforma människors resepreferenser. Japan har mycket att erbjuda som turistdestination och är angelägna om att välkomna besökare från Norden, till den stora mängd upplevelser som erbjuds, inklusive unika naturlandskap, regionala kulturer och storstadsresor. Vi är mycket glada över att ha Aviareps som vår partner och ser fram   emot att arbeta med dem för att stärka våra  marknadsföringsstrategier i nära samarbete med nordiska  medier och resebyråer.”

Thomas Drechsler, Chief Operating Officer Tourism, AVIAREPS, säger:

”Det är en stor ära för Aviareps att representera JNTO på den nordiska marknaden. Våra professionella team på resemarknaden och PR-proffs hjälper till att öka tillväxten och antalet besökare från Skandinavien och Finland.”

Tapani Kauhanen, General Manager Nordic Countries, säger:

”Vi är glada och mycket stolta över att vara de första JNTO-representanterna någonsin på den nordiska marknaden. Vår lokala närvaro i varje nordiskt land är en stor tillgång för att uppnå de uppsatta målen.”

Om JNTO

Japans nationella turistorganisation (JNTO), en offentlig organisation för den japanska regeringen, främjar Japan som en fritids- och affärsdestination med syftet att uppmuntra internationella besökare att söka sig djupare in i japansk kultur och främja utbytet mellan Japan och  övriga världen. JNTO: s kontor i London arbetar på åtta utvalda marknader för att sprida information om Japan, utföra publicitet och utställningar runt resor till Japan, utveckla resandet till Japan och mycket mer. År 2020 utsåg JNTO de nordiska länderna till en ny fokus marknad för strategisk utveckling.

Inlägget Japan utser AVIAREPS till representant i Norden dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/turism/japan-utser-aviareps-till-representant-i-norden/feed/ 0