Travel News https://www.travelnews.se Sveriges största affärssajt för reseindustrin Wed, 30 Sep 2020 12:06:03 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://www.travelnews.se/wp-content/uploads/2016/02/cropped-favicon-32x32.jpg Travel News https://www.travelnews.se 32 32 Visit Flanders: ”Travel News Market en viktig mötesplats” https://www.travelnews.se/travelnews-market/visit-flanders-travel-news-market-en-viktig-motesplats/ https://www.travelnews.se/travelnews-market/visit-flanders-travel-news-market-en-viktig-motesplats/#respond Wed, 30 Sep 2020 12:06:03 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65193 Visit Flanders ska vara med på Travel News Market den 5 november. Här berättar Hanna Johansson Skandinavisk representant för Visit Flanders varför.
" för oss. Det finns ingen liknande plattform i Skandinavien där vi kan träffa så många potentiella samarbetspartner på en gång. Samtidigt är det väldigt givande att möta andra från branschen och kanske få lite nya idéer och tankar."

Inlägget Visit Flanders: ”Travel News Market en viktig mötesplats” dök först upp på Travel News.

]]>
Varför ska Visit Flanders vara med på Travel News Market den 5 november? 

Travel News Market är en viktig mötesplats för oss och en bra plattform för branschen. Vi kommer hit för att träffa nya och gamla samarbetspartners samtidigt som vi vill inspirera fler till att kika närmare på Flandern, som ju fortfarande är lite av en ”hidden gem” i Europa. För oss är det också viktigt, att visa att det är okej att ge sig ut och resa igen. Att våga resa och mötas. Det budskapet behöver vi föra ut gemensamt.  

Vem på mässan vill ni helst träffa? 

Vi vill gärna träffa dem som säljer och paketerar resor. Vi upplever att fler och fler fokuserar på resor till Europa och dem vill vi gärna träffa och inspirera. Självklart vill vi även träffa dem som redan säljer resor till Flandern med stort engagemang – både gamla och nya samarbetspartners. 

Allt vet inte vad ni gör – berätta, vad är Visit Flanders?

Visit Flanders är den officiella turistorganisationen för regionen Flandern i norra Belgien. Det är här som man talar flamländska/holländska (i södra Belgien talar man franska) och här ligger städer som Brygge, Antwerpen, Gent och även Bryssel. 

Det är Visit Flanders’ uppdrag att marknadsföra regionen som resmål för både turister och för dem, som reser i jobbet eller rent av organiserar kongresser och events. Samtidigt är organisationen delaktig i produktutvecklingen i regionen och här fokuseras det mycket på det fantastiska kulinariska arv som Flandern är känt för (tänk belgisk choklad och öl) samt den otroliga konst- och kulturskatt som kan upplevas när man besöker Flandern. 

Ni har ju varit på mässan tidigare. Varför?

Som sagt, så är Travel News Market en viktig mötesplats för oss. Det finns ingen liknande plattform i Skandinavien där vi kan träffa så många potentiella samarbetspartner på en gång. Samtidigt är det väldigt givande att möta andra från branschen och kanske få lite nya idéer och tankar. 

Namn: Hanna Johansson

Titel: Skandinavisk representant för Visit Flanders

Familj: Särbo + två bonusbarn 

Bor: Flensburg, Tyskland

Senaste resa: Jag pendlar till kontoret i Danmark minst en gång i veckan, räknas det? Sista jobbresan gick till Malta i mars och i somras testade vi Polen för första gången. 

Reser jag aldrig utan: Min telefon – den fyller ju så många funktioner idag 

Favorithotell: Jag har haft nöjet att bo på One & Only The Palm i Dubai. Det är svårt att toppa. Annars finns det en del mysiga tält-camps i Kenya som jag gärna vill tillbaka till. 

Favoritreseapp: Google Maps

Flygbolag som jag åker helst med: Det beror helt på vilken destination och vem som tar mig dit snabbt och bekvämt.

Favoritdestination bortom min egen: Kenya!

Min drömresa: Hade varit häftigt att bestiga Kilimanjaro en dag.

Detta vet vi inte om dig: Känd i umgängeskretsen för mina smarriga kakor och tårtor. Dock ska det sägas, att man kommer ganska långt i Tyskland med exotiska bakverk som kladdkaka och jordgubbstårta. 

Inlägget Visit Flanders: ”Travel News Market en viktig mötesplats” dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/travelnews-market/visit-flanders-travel-news-market-en-viktig-motesplats/feed/ 0
Nu öppnar hotell Elite Hotel Savoy i Malmö igen https://www.travelnews.se/sverige/elite/nu-oppnar-hotell-elite-hotel-savoy-i-malmo-igen/ https://www.travelnews.se/sverige/elite/nu-oppnar-hotell-elite-hotel-savoy-i-malmo-igen/#respond Wed, 30 Sep 2020 05:49:38 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65188 Den 1 oktober öppnar klassiska hotell Elite Hotel Savoy i Malmö åter upp för gäster. Med en uppfräschad fasad och nyrenoverad lobby återtar hotellet sin plats som Malmös mest klassiska hotell. Utöver detta stoltserar hotellet med en ny frukostbuffé i egen regi, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Nu öppnar hotell Elite Hotel Savoy i Malmö igen dök först upp på Travel News.

]]>
”Det gläder mig mycket att tillsammans med mina kollegor kunna välkomna våra regelbundna gäster åter och även hälsa nya gäster varmt välkomna till vackra klassiska Elite Hotel Savoy.”
– Nina Lund, Hotelldirektör för Elite Hotel Savoy Malmö i ett pressmeddelande.

Elite Hotel Savoy är ett av Sveriges äldsta hotell, vilket speglas i dess unika inredning, vackra detaljer och dess långa tradition av förstklassiga gästupplevelser. Den äldsta delen av hotellet är från 1860-talet och i samband med en Baltiska utställningen 1914 byggdes hotellet till med fler hotellrum, festvåning och restaurang. Sedan 1983 ägs hotellet av Bicky Chakraborty genom Elite Hotels of Sweden och i år har hotellet få genomgå en omfattande renovering.

Hotellets klassiska lobby har renoverats och kan nu i samband med öppningen stoltsera med en helt annan färg-, ljus- och ljudsättning. Detta har tagits fram av samarbetspartnern AB Gunnar Svensson. Tidigare gäster kommer dock att känna igen hotellets unika karaktär och personlighet som genomsyrar alla delar av hotellet.

Det centrala läget mitt emot Malmö Centralstation gör Elite Hotel Savoy till en naturlig mötesplats och en utmärkt utgångspunkt för de som besöker Malmö. I samband med nyöppningen har hotellets fasad blivit uppfräschad och inger en ännu mer inbjudande elegant känsla för gästen och Malmöbon. Utmärkande är att den klassiska glaskupolen mot Hamngatan är restaurerad; ny fasadbelysning, randiga markiser och uppseendeväckande planteringar.

Vid öppningen den 1 oktober kommer 77 hotellrum stå klara för inflytt. Längre fram i höst kommer hotellet kunna utöka sin gästkapacitet ytterligare då tidigare Elite Hotel Residens integreras och blir en del av Elite Hotel Savoy och rumsrenoveringen av tornet då är avslutat.

Elite Hotel Savoy kommer att fortsatt renoveras under hösten med nya hotellrum, en dynamisk konferens- och festavdelning och upprustning av hissar, källare, butiker mm. Detta är dock inget vi hoppas kunna påverka våra gäster utan sker varsamt och diskret för de som väljer att bo hos oss, skriver man i ett pressmeddelande.

Inlägget Nu öppnar hotell Elite Hotel Savoy i Malmö igen dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/elite/nu-oppnar-hotell-elite-hotel-savoy-i-malmo-igen/feed/ 0
”Viktigare än någonsin att delta på Travel News Market” https://www.travelnews.se/travelnews-market/viktigare-an-nagonsin-att-delta-pa-travel-news-market/ https://www.travelnews.se/travelnews-market/viktigare-an-nagonsin-att-delta-pa-travel-news-market/#respond Wed, 30 Sep 2020 05:43:00 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65183 amicheitalia ska vara med på Travel News Market den 5 november. Här berättar vd Hilda Ljunghill varför.
- I år är viktigare än någonsin med en turistmässa i Sverige. Nu behöver vi ses på riktigt, och vi måste uppmuntra folk att våga börja resa och planera för resor och möten.

Inlägget ”Viktigare än någonsin att delta på Travel News Market” dök först upp på Travel News.

]]>
Varför ska amicheitalia vara med på Travel News Market den 5 november? 
För att det i år är viktigare än någonsin med en turistmässa i Sverige. Nu behöver vi ses på riktigt, och vi måste uppmuntra folk att våga börja resa och planera för resor och möten.
Vi börjar – så hoppas vi att de andra följer efter!
Vem på mässan vill ni helst träffa? 
Vi vill träffa alla våra supertrevliga kunder!
Berätta om situationen hos amicheitalia just nu?
Vi har som alla andra i vår bransch drabbats hårt av Coronaepidemin. Italien var först ut i Europa med akut smittoläge och har gått igenom en mycket tuff period. Vi har tvingats göra neddragningar och omorganiseringar och har gått ner på sparlåga – allt för att kunna överleva tills detta är över. Vi kommer att finns kvar och vänta våra kunder med öppna armar när resandet tar fart igen.
Ni har ju varit med på mässan flera gånger. Varför?
Det är andra gången vi är med som utställare och vi vill vara med igen för att det var så bra förra året!
Det känns som att Travel News Market fyllt tomrummet efter TUR-mässan.
Kanske är detta det ljus i tunneln vi alla längtar efter att se nu? 


Namn: Hilda Ljunghill
Titel: Ägare och VD
Familj: man och 2 söner
Bor: Lund och Rom
Senaste resa: Amalfikusten
Reser jag aldrig utan: min telefon
Favorithotell: svår fråga..med risk att förolämpa någon – det finns så många underbara hotell i Italien – men jag säger Grand Hotel Royal i Sanremo.
Favoritreseapp: Google maps
Flygbolag som jag åker helst med: Jag flyger med alla som tar mig till Italien.
Favoritdestination bortom min egen: Barcelona
Min drömresa: Argentina och Peru
Detta vet vi inte om dig: älskar film och läste till filmregissör innan jag hamnade i turistbranschen.

BOKA DIN PLATS PÅ TRAVEL NEWS MARKET HÄR!

Inlägget ”Viktigare än någonsin att delta på Travel News Market” dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/travelnews-market/viktigare-an-nagonsin-att-delta-pa-travel-news-market/feed/ 0
Liseberg väljer att hålla stängt även över julen https://www.travelnews.se/sverige/turism/liseberg-valjer-att-halla-stangt-aven-over-julen/ https://www.travelnews.se/sverige/turism/liseberg-valjer-att-halla-stangt-aven-over-julen/#respond Wed, 30 Sep 2020 05:34:20 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65181 Liseberg kommer inte att ha öppet alls i år. Även julsäsongen, som skulle startat i mitten av november, har blivit inställd.
För att kunna genomföra säsongen säger sig Liseberg redan nu behövt ha besked om lättnader i coronareglerna.

Inlägget Liseberg väljer att hålla stängt även över julen dök först upp på Travel News.

]]>
– När utredningen om undantag dröjer ytterligare, ser vi inte längre någon möjlighet att genomföra julsäsongen, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, till Göteborgs-Posten.

Inlägget Liseberg väljer att hålla stängt även över julen dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/turism/liseberg-valjer-att-halla-stangt-aven-over-julen/feed/ 0
”Quality Hotel Waterfront i Majorna ska bli en egen framgångsrik destination” https://www.travelnews.se/sverige/nordic-choice/quality-hotel-waterfront-i-majorna-ska-bli-en-egen-framgangsrik-destination/ https://www.travelnews.se/sverige/nordic-choice/quality-hotel-waterfront-i-majorna-ska-bli-en-egen-framgangsrik-destination/#respond Wed, 30 Sep 2020 05:32:40 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65179 Eva Sandholm är vd och hotelldirektör på det Quality Hotel Waterfront i Majorna. Här svarar hon på Travel News på-nytt-jobb-enkät.

Inlägget ”Quality Hotel Waterfront i Majorna ska bli en egen framgångsrik destination” dök först upp på Travel News.

]]>
Grattis Eva Sandholm till nytt uppdrag som vd och hotelldirektör på det Quality Hotel Waterfront i Majorna. Varför valde de dig?

– Förhoppningsvis för att jag är erfaren uppskattad ledare som har en passion att jobba med team och service. En glad och positiv person.

Vad gör en hotelldirektör hela dagarna?

– Allt mellan himmel och jord, ingen dag är den andra lik. Men allt går ju ut på att göra våra fantastiska gäster så glada, trygga och nöjda att de önskar återkomma till oss och att vår personal trivs och har kul på sin arbetsplats för då smittar detta av sig på gästerna. Däremellan strävar jag mot att göra vår ägare Petter, myndigheter och fastighetsägarna nöjda.

Det absolut bästa med Quality Hotel Waterfront i Majorna?

– Här möts Göteborgs häftiga historia med salta stänk från västkusten. Man kan tillbringa en helg hos oss och till fots fylla den med roliga restaurangbesök, historia och spännande vandringar i närområdet. Man kan även ha möten med kollegor i någon utav våra uppskattade möteslokaler med bästa utsikten mot Göteborgs inlopp. Avsluta dagen med porterprovning är alltid kul. Byggnaden är historisk då den tillhört Carnegie bryggeri där man tillverkade porter. När man bor hos upplevs detta som en röd tråd i hela huset. Önskar man ändå in till centrum finns det bra kommunikation.

Och vad kan bli ännu bättre?

– Det blir riktigt kul när Nya Feskekörkan så småningom öppnar i närheten såklart

Varför ska man åka till Göteborg?

– Människorna, maten, gemytet och friska vindar. En spännande destination där det puttrar av aktiviteter runt om i hela stan. Våga besöka andra områden än centrum, t.ex. Långgatorna, Slottsskogen, Skatås, Majorna och Klippans kulturreservat såklart.

Dina starka och svaga sidor som VD?

– Passion för att bygga framgångsrika starka team – Kan vara otålig och ha lite bråttom ibland

Du har redan börjat. Vad gjorde du första dagen på ditt nya jobb?

– Hälsade på alla nya härliga kollegor såklart, hade rundvandring i det fina hotellet samt beundrade den fantastiska utsikten. Wow!

Om tre år, vad har du åstadkommit då?

– En egen framgångsrik destination där man som gäst blir inspirerad av miljön, bemötandet, spännande mat och dryck och aktiviteter både på hotellet men även i närområdet. Checka in privat, i tjänsten eller som konferensgäst och upplev något unikt. Ett team som sticker ut gällande service, gemenskap och positiv kultur. Välkommen till Klippan – en historisk mötesplats vid inloppet till fina Göteborg!

Namn: Eva Sandholm

Titel: General Manager

Familj: Make, två härliga ungar och en släthårig foxterrier

Bor: Sävedalen

Senaste resa: Förutom Stockholm var det Barcelona precis innan viruset tog fart

Favorithotell: El Fenn i Marrakech

Favoritfärjebolag: Stena Line, man får ju vara lokalpatriot (har även jobbat där i min ungdom)

Favoritreseapp: Nordic Choice Hotels – den använder jag ofta

Flygbolag som jag åker helst med: Alla som tar mig till spännande äventyr

Favoritdestination: Varsomhelst i Frankrike

Min drömresa: Patagonien

Detta vet vi inte om dig: Jag är en mästare på att baka och dansa disco, dock inte samtidigt.

Inlägget ”Quality Hotel Waterfront i Majorna ska bli en egen framgångsrik destination” dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/nordic-choice/quality-hotel-waterfront-i-majorna-ska-bli-en-egen-framgangsrik-destination/feed/ 0
Publiktaket ligger fast – men undantag görs för restauranger https://www.travelnews.se/sverige/turism/publiktaket-ligger-fast-men-undantag-gors-for-restauranger/ https://www.travelnews.se/sverige/turism/publiktaket-ligger-fast-men-undantag-gors-for-restauranger/#respond Tue, 29 Sep 2020 09:26:35 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65174 50-personersgränsen ligger fast som huvudregel men undantag görs för restauranger och kaféer från 8 oktober, meddelar inrikesminister Mikael Damberg (S) och kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) på en pressträff.
Artister kommer nu även att få spela på restauranger.
– Vi kommer då till rätta med den ologiska regeln att om 200 personer sitter och äter i samma lokal och någon sedan börjat uppträda, så måste nästan alla lämna, säger Lind.

Inlägget Publiktaket ligger fast – men undantag görs för restauranger dök först upp på Travel News.

]]>
Regeringen öppnar också för glest sittande publik om 500 personer om smittläget tillåter det. Detta skulle i så fall börja gälla den 15 oktober.

– Vi kan inte ge några garantier, men vi ser att många sektorer vill ha besked om planen framåt, säger Mikael Damberg.

Senast i augusti skickade regeringen ut en promemoria på remiss med förslag för lättnader. Förslagen beskrevs då som ett första steg för att möjliggöra för fler evenemang där risken för smittspridning kan begränsas på ett betryggande sätt.

Bland annat ville regeringen lätta upp förbudet för mer än 50 personer för evenemang med sittplatser, framförallt inom kultur- och sportvärlden.

Folkhälsomyndigheten föreslog i sitt remissvar ett nytt tak på 500 personer och att avståndet mellan personerna ska vara en meter.

Polisen var i sitt remissvar kritisk till flera av regeringens förslag. Bland annat skrev myndigheten att man inte kommer att ha möjlighet att bedriva tillsyn av sammankomster och tillställningar.

En annan del av det förslag regeringen skickade ut i augusti var att restauranger och kaféer med artister som uppträder ska undantas från förbudet mot fler än 50 deltagare.

Polisen pekade i sitt remissvar på problem med att ändra reglerna för vissa tillställningar, men inte för andra. Att införa lättnader i förbudet mot fler än 50 personer för till exempel danstillställningar inne på restauranger men inte för till exempel motionslopp ute i skog riskerar att framstå som svårförståeligt, ansåg myndigheten.

Inlägget Publiktaket ligger fast – men undantag görs för restauranger dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/turism/publiktaket-ligger-fast-men-undantag-gors-for-restauranger/feed/ 0
Krögarnas mardrömsscenario: ”Att det blir som i våras” https://www.travelnews.se/sverige/turism/krogarnas-mardromsscenario-att-det-blir-som-i-varas/ https://www.travelnews.se/sverige/turism/krogarnas-mardromsscenario-att-det-blir-som-i-varas/#respond Tue, 29 Sep 2020 05:44:01 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65168 Efter en tuff vår och en kaosartad sommar stiger oron inför hösten i krogbranschen, skriver TT.
Flera krögare som nyhetsbyrån har pratat med är rädda att de förlängda restriktionerna kommer leda till ett ”mardrömsscenario som i våras”.

Inlägget Krögarnas mardrömsscenario: ”Att det blir som i våras” dök först upp på Travel News.

]]>
Jonas Siljhammar, vd för bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita, säger att det är oroväckande att restriktionerna gör att gästerna blir färre samtidigt som de statliga stöd ”som vi har välkomnat i mångt och mycket nu löper mot sitt slut”.

– Människors jobb och företagens överlevnad är a och o här, säger han.

Inlägget Krögarnas mardrömsscenario: ”Att det blir som i våras” dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/turism/krogarnas-mardromsscenario-att-det-blir-som-i-varas/feed/ 0
Sara Lake blir ny chef på Quality Hotel The Weaver i Mölndal https://www.travelnews.se/sverige/hotell/sara-lake-blir-ny-chef-pa-quality-hotel-the-weaver-i-molndal/ https://www.travelnews.se/sverige/hotell/sara-lake-blir-ny-chef-pa-quality-hotel-the-weaver-i-molndal/#respond Tue, 29 Sep 2020 05:41:24 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65163 Det blir Clarion Hotel Posts VD och hotelldirektör Sara Lake som i mitten av mars nästa år fått förtroendet att basa över det nya flaggskeppet Quality Hotel The Weaver i Mölndal. Ny hotelldirektör och VD blir också Eva Sandholm som axlar ansvaret för Nordic Choice Hotels nytillskott Quality Hotel Waterfront vid populära Majorna i Göteborg.

Inlägget Sara Lake blir ny chef på Quality Hotel The Weaver i Mölndal dök först upp på Travel News.

]]>
I januari i år tog Nordic Choice över Hotel Waterfront i Majorna och i mars öppnar vi Quality Hotel The Weaver i Mölndal. Två hotell som koncernen har höga förväntningar på.

– För att leda och utveckla verksamheten så har vi nu kunnat locka två av de absolut bästa i regionen nämligen Sara Lake och Eva Sandholm. De har lång och gedigen erfarenhet av ledarskap inom besöksnäringen och har båda ett makalöst driv för regionen. Med deras engagemang och kompetens så kommer det vara svårt att undvika Göteborg och Mölndal för de som sneglar mot västkusten för möten och upplevelser, säger Quality Hotels svenska driftsdirektör Susanna Ståhl i ett pressmeddelande.

Eva Sandholm kommer närmast från rollen som hotelldirektör för Quality Hotel Panorama i Göteborg och har vid sidan av att driva ett väldigt framgångsrikt mötes- konferenshotell också lagt sin själ i att utveckla Göteborg som besöksdestination. Inte minst bredda utbudet i staden och få fler människor att upptäcka allt det som finns att se och göra i regionen.

– Att kombinera ett gammalt ombyggt porterbryggeri med utsikten över Göteborgs hamn och närheten till mysiga Majorna skapar någonting oslagbart och oemotståndligt. Bättre plats för att uppleva det äkta Göteborg finns inte. Nu ska jag och teamet få fler att upptäcka hotellet och området och skapa centrala Göteborgs mest självklara och genuina möteshubb, säger nya hotelldirektören för Quality Hotel Waterfront Eva Sandholm.

Sara Lake arbetar idag som VD och hotelldirektör för ikoniska Clarion Hotel Post i Göteborg och kom dessförinnan från Gothia Towers. Nu lockas hon av att etablera ett helt nytt hotell i växande Mölndal.

– Att få vara med och öppna ett helt nytt hotell som andas modern arkitektur och historien från det gamla väveriområdet Krokslätts fabriker är en unik chans som jag inte kunde tacka nej till!. Hotellet har dessutom redan innan öppning positionerat sig väl i området. Det ska bli oerhört kul att ta med sig allt det engagemang som finns för hotellet och platsen och omvandla det till att skapa ett flaggskeppshotell som inte bara ska locka internationella besökare utan också bli en självklar plats för människorna i området, säger Sara Lake, tillträdande hotelldirektör.

Eva Sandholm har redan tillträtt den nya rollen och Sara Lake gör det den 1 februari 2021.

Inlägget Sara Lake blir ny chef på Quality Hotel The Weaver i Mölndal dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/hotell/sara-lake-blir-ny-chef-pa-quality-hotel-the-weaver-i-molndal/feed/ 0
Statea och TAK skapar analysplattform för besöksnäringen https://www.travelnews.se/ovrigt/statea-och-tak-skapar-analysplattform-for-besoksnaringen/ https://www.travelnews.se/ovrigt/statea-och-tak-skapar-analysplattform-for-besoksnaringen/#respond Tue, 29 Sep 2020 05:31:58 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65159 Två av de ledande leverantörerna av data och analysverktyg för den nordiska och baltiska besöksnäringen – Statea och TAK – gör en gemensam satsning för att lyfta analysmöjligheterna för besöksnäringen till en ny nivå. Målet är att skapa en marknadsledande plattform med tillhörande tjänsteerbjudande för visit-organisationer, convention-byråer och andra kunder i destinationsutvecklingssegmentet, enligt ett pressmeddelande.
- Samarbetet med Statea är ett logiskt och naturligt nästa steg i vår utveckling”, säger Pasi Nurkka, grundare och ägare av TAK. Redan från dag ett kommer vi att kunna paketera och erbjuda data på en detaljnivå som aldrig tidigare har skådats.

Inlägget Statea och TAK skapar analysplattform för besöksnäringen dök först upp på Travel News.

]]>
 Med data, kunskap och kundbaser som kompletterar varandra, tekniska plattformar som fungerar väl ihop, och matchande mål och ambitioner ser Statea och TAK enorm potential för gemensam affärsutveckling. 

– “TAK med sin gedigna erfarenhet från destinationsutveckling och besökarenkäter är den perfekta partnern för oss“, säger Johan Johander, grundare och ägare på Statea. “Vi har alltid stävat efter att expandera vårt tjänsteerbjudande med data, kunskap och verktyg som hjälper besöksnäringen att utvecklas, och genom det här samarbetet kan vi ta ett stort steg framåt i det arbetet”. 

I samarbetets första fas kommer en premiumversion av bolagens system att lanseras. Plattformen kommer att innehålla en bred uppsättning datakällor som ger branschen så många tänkbara perspektiv för analys- och utvecklingsarbete som möjligt. Ytterligare datakällor och marknadskunskap kommer att adderas löpande vartefter behov och önskemål identifieras. 

Inlägget Statea och TAK skapar analysplattform för besöksnäringen dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/ovrigt/statea-och-tak-skapar-analysplattform-for-besoksnaringen/feed/ 0
Detta gäller vid inställda flyg – och så får du pengarna tillbaka https://www.travelnews.se/promotion/detta-galler-vid-installda-flyg-och-sa-far-du-pengarna-tillbaka/ https://www.travelnews.se/promotion/detta-galler-vid-installda-flyg-och-sa-far-du-pengarna-tillbaka/#comments Mon, 28 Sep 2020 13:52:39 +0000 https://www.travelnews.se/?p=65156 Sedan 2004 är rätten till ersättning vid inställda och försenade flyg reglerade i EU. Men att kräva ersättning är ofta en krånglig och tidskrävande historia. Framförallt under rådande pandemi då många flygbolag väljer att ställa in flera avgångar. Visste du att du kan slippa att driva ärendet själv? Så här går det till att ta hjälp av en expert.

Inlägget Detta gäller vid inställda flyg – och så får du pengarna tillbaka dök först upp på Travel News.

]]>
En weekend-resa som inte blev av, en flygresa som ställdes in eller en hotellvistelse som rann ur sanden. Många människor har drabbats av detta sedan pandemin bröt ut i våras. När flygbolag väljer att ställa in flera avgångar och när regeringar i Europas länder inför och ändrar restriktioner i resandet löpande kan det vara svårt att veta vilka rättigheter du har som resenär. Men precis som vid alla andra typer av inställda flyg så har resenären rätt till ersättning vid inställt flyg. Du ska under alla omständigheter få boka om ditt flyg, eller få pengarna tillbaka. Processen kan dock uppfattas som svår och krånglig med långa väntetider och handläggningsprocesser. Men det finns hjälp att få. Flightright är ett företag som specialiserat sig på att informera om flygpassagerares rättigheter vid inställt flyg samt att hjälpa privatpersoner att få ut ersättning för just detta. Affärsidén går ut på att de tar ut en provision på 29,75 procent av summan du får tillbaka – men om de misslyckas kostar det dig ingenting. 

Rätten till ersättning är reglerad i EU-förordningen 261 som trädde i kraft redan 2004. “Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 261/2004 av den 11 februari 2004 om fastställande av gemensamma regler om kompensation och assistans till passagerare vid nekad ombordstigning och inställda eller kraftigt försenade flygningar.” Så lyder förordningen, men trots att man har rätten på sin sida har det visat sig vara lättare sagt än gjort att lyckas få ut sin ersättning. Just detta kan Flightright hjälpa till med och hävda din rätt och begära ekonomisk ersättning. 

För vem gäller EU-förordningen?

EU-förordningen gäller passagerare med giltig biljett och bokningsbekräftelse och som påbörjar sin resa från en flygplats inom EU – eller landar i ett EU-land och flygbolaget har sitt säte inom EU.

Det spelar ingen roll om passagerarna:

  • har bokat paket-/charterresa
  • flyger med ett lågprisflyg
  • är på affärsresa
  • är barn (betald biljett)
  • reser på en gratis eller nedsatt biljett såld via kundlojalitets- eller marknadsföringsprogram.

EU-förordningen gäller inte för

  • Passagerare som reser på en gratis eller nedsatt biljett som inte är tillgänglig för allmänheten.
  • Flygresenärer som inte checkade in i tid. Om inget annat står föreskrivet ska passagerare checka in senast 45 minuter innan avresan (förutom om flyget är inställt)

Varför infördes förordningen om flygpassagerares rättigheter? 

EU-förordningen finns till för att skydda passagerare mot de problem och olägenheter som orsakas av långa väntetider och inställda flyg, i de fall där flygbolaget kan förhindra flygstörningen. Förordningen ger passagerare skydd mot flygstörningar och utgör även en drivfjäder för flygbolagen att upprätthålla punktligare flygningar. Dessa rättigheter gäller även för passagerare som har bokat en paketresa.

Svårt på egen hand

Många uppfattar att det är svårt att kräva ersättning av ett flygbolag efter en inställd avgång. Skälen kan vara olika, de allra flesta har inte koll på EU-regler, en del vet inte vem de ska vända sig till och inte allt för sällan händer det att flygbolag struntar i att svara på passagerarens klagomål eller ber resenären att avvakta under en längre tid.  

Hur går jag tillväga? 

Utan juridisk kunskap kan det vara svårt att bedöma om man är ersättningsberättigad efter inställt flyg eller inte. Flightright kan med juridisk expertis  ta reda på om du har rätt till kompensation. De är experter på europeisk flygpassagerarrätt och kan avgöra om EU-lagstiftning går att tillämpa på just din situation. Flightright ser till att du får din ersättning, även i de fall där flygbolaget inte är samarbetsvilligt.

Är du intresserad av att använda tjänsten kan du helt kostnadsfritt använda dig av ersättningskalkylatorn på hemsidan som avgör om ditt inställda flyg faller inom ramen för EU:s förordning om flygpassagerares rättigheter. 

Har du ett framtida flyg inbokat eller några nätter planerade på ett hotell på ett weekend resmål i Europa? På Flightrights hemsida går det även att kontrollera om du har rätt till en eventuell ersättning i framtiden. Du kan lägga till ditt flyg i förväg i ersättningskalkylatorn och bli informerad om du har rätt till ersättning om flyget skulle bli försenat. 

Inlägget Detta gäller vid inställda flyg – och så får du pengarna tillbaka dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/promotion/detta-galler-vid-installda-flyg-och-sa-far-du-pengarna-tillbaka/feed/ 4