Travel News https://www.travelnews.se Sveriges största affärssajt för reseindustrin Mon, 24 Feb 2020 14:05:39 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 https://www.travelnews.se/wp-content/uploads/2016/02/cropped-favicon-32x32.jpg Travel News https://www.travelnews.se 32 32 SAS och Norwegian strandade på Kanarieöarna https://www.travelnews.se/flyg/sas-och-norwegian-strandade-pa-kanarieoarna/ https://www.travelnews.se/flyg/sas-och-norwegian-strandade-pa-kanarieoarna/#respond Mon, 24 Feb 2020 11:13:04 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60641 Travel News systertidning RES utsända är på plats på Kanarieöarna. 
- Vi satt i planet när stormen kom in, säger RES-tvs programledare Hans Fahlén till Travel News,
- Det var som en stor orangea dimma som vällde in. Det är som ett tunt, orangea potatismjöl. 

Inlägget SAS och Norwegian strandade på Kanarieöarna dök först upp på Travel News.

]]>
Sanden kommer från Sahara och förra gången något liknande hände var 2002. Just nu har många plan börjat resa hem, men kvar på marken finns Norwegian och SAS. Enligt obekräftade källor saknar de två skandinaviska flygbolagen avtal med en tekniker som kan undersöka motorerna.

– Det känner jag inte till, säger Jon Eckhoff på SAS presstjänst i Norge. Vi har tekniker som tittar på flygplanen just nu och när de är godkända börjar de flyga hem.

SAS har just sex flygplan som är strandade på Gran Canarias flygplats. Totalt väntar 1080 passagerare på att komma hem. Idag klockan 14 kommer ett SAS-plan från Kastrup att åka ner och planen är att forsla 262 personer till Oslo klockan 19:15.

När de andra strandsatt får komma hem är oklart. 

Norwegian har just nu åtta plan som är strandade på Gran Canaria.

”Säkerhet är högsta prioritet, så vi kommer att göra en säkerhetskontroll för att säkerställa att de inte har skadats av sandstormarna. Vi har inte kunnat flyga till och från Kanarieöarna sedan i lördags, men vi strävar efter att ha våra tekniker på plats snart. Vårt mål är att flygplanet ska inspekteras fullt ut under dagen,” skriver Norwegians presstjänst i ett mejl till Travel News.

– Vi kom ut på flygplatsen idag och mötte människor, barnfamiljer och gamla som sovit på kartonger. Det är inte sant att det finns hotellrum här, massvis av människor som skulle ha kommit ner är inte här. Jag tycker synd om de drabbade, säger Hans Fahlén.  

Han hoppas att få resa hem med annat bolag under dagen via Köpenhamn hem till Stockholm.

– Vårt bagage är magasinet någonstans på flygplatsen så det får vi inte med oss hem.  

Just nu är det sol och blå himmel på Kanarieöarna och stormen har bedarrat.

Inlägget SAS och Norwegian strandade på Kanarieöarna dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/sas-och-norwegian-strandade-pa-kanarieoarna/feed/ 0
Pandox rekryterar Erik Möller som ny affärsområdeschef i Sverige https://www.travelnews.se/hotell/pandox-rekryterar-erik-moller-som-ny-affarsomradeschef-i-sverige/ https://www.travelnews.se/hotell/pandox-rekryterar-erik-moller-som-ny-affarsomradeschef-i-sverige/#respond Mon, 24 Feb 2020 09:19:27 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60637 Erik Möller är ny affärsområdeschef och Vice President i Sverige. Erik kommer närmst från Marriott International och rollen som Development Director i Norden med ansvar för Marriotts tillväxt i samtliga nordiska länder. På Pandox kommer Erik att ansvara för den kommersiella delen av Pandox svenska hotellfastighetsportfölj, i nära samarbete med operatörer som Scandic, Nordic Choice, Elite och Hilton.
Här svarar han på Travel News på nytt jobb-enkät.

Inlägget Pandox rekryterar Erik Möller som ny affärsområdeschef i Sverige dök först upp på Travel News.

]]>
Grattis till nya jobbet som affärsområdeschef på Pandox. Varför valde de dig?

Stort tack! Jag har erfarenhet ifrån fastighetssidan, både från driftsfrågor och kommersiella frågor – delar som är mycket viktiga när man som hotellfastighetsägare jobbar med omsättningsbaserade hyresavtal för att förstå och försäkra sig om att rätt värde skapas.

Vad gör en affärsområdeschef hela dagarna?

Jobbar aktivt med att skapa maximalt värde ur det hotellfastighetsbestånd Pandox äger.

Inte alla vet vad Pandox gör. Förklara verksamheten i tre meningar?

Pandox är en ledande hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar 156 hotell med cirka 35 000 rum i 15 länder. Pandox verksamhet är organiserad i Fastighetsförvaltning, som omfattar hotellfastigheter med långa hyresavtal med marknadsledande hotelloperatörer, samt Operatörsverksamhet, som omfattar hotelloperatörsverksamhet som Pandox bedriver i sina helägda rörelsefastigheter.

Du ska hjälpa Scandic, Nordic Choice, Elite och Hilton, de är tuffa konkurrenter, blir det samma råd till alla?

De är alla professionella operatörer och vi arbetar nära tillsammans för att skapa bästa möjliga förutsättningar för varje enskilt hotell. Min roll blir att sköta kommersiellt relaterade frågor för att hela tiden maximera våra hotellfastigheters potential och nå ledande positioner på sina respektive marknader. Det vore inte möjligt utan skickliga operatörer.

Du har ett långt förflutet inom hotell, viktigaste läxan?

Hur viktigt lokalkännedom är inom hospitality – man måste veta hur sin målgrupp ser ut och hur man vill positionera sig i marknaden man befinner sig i. Koncept och distribution är viktigt men lokal kännedom tillsammans med drift är mer viktigt.

Hur börjar du din arbetsdag? 

Med ett träningspass klockan 06:00.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Inte på kartan – jag har hittat hem.

Namn: Erik Möller
Titel: Affärsområdeschef / Vice President – Sverige.
Ålder: 31
Bor: Vasastan, Stockholm
Senaste resa: Kitesurfning i Kenya
Favorithotell: Edition Hotels och Rosewood – även mycket imponerad av Ett Hem i Stockholm.
Flygbolag som jag åker helst med: SAS
Favoritdestination: Ski-touring i Nord-Norge.
Min drömresa: Åka skidor i Patagonien.

Inlägget Pandox rekryterar Erik Möller som ny affärsområdeschef i Sverige dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/hotell/pandox-rekryterar-erik-moller-som-ny-affarsomradeschef-i-sverige/feed/ 0
Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar https://www.travelnews.se/reseforetag/split-gar-om-mallorca-som-mest-bokade-resmal-i-sommar/ https://www.travelnews.se/reseforetag/split-gar-om-mallorca-som-mest-bokade-resmal-i-sommar/#respond Mon, 24 Feb 2020 06:55:11 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60635 Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

Inlägget Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar dök först upp på Travel News.

]]>
– Sommarens mest populära resmål är verkligen en spännande blandning av helt olika restyper. Allt ifrån sol och bad vid Medelhavet, till storstadsbesök i New York, och kombinationen av stad och bad i Bangkok och Thailand lockar svenskarna i sommar, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Svenska resenärer tenderar att boka sommarens semestrar lite senare än för ett par år sedan, men trots detta är januari och februari mycket populära resebokningsmånader då många av sommarens resor bokas in. Utbudet av resor och hotellrum är fortfarande stort, och dessutom finns det ofta fördelaktiga boka tidigt-rabatter att utnyttja.

Mallorca har länge varit ett av svenskarnas mest älskade resmål, men får inför sommarens utlandsresor kliva åt sidan för kroatiska Split med sina många näraliggande badorter.

– Kroatien har blivit en nutida semesterklassiker, med ett stort utbud av både charterresor och flygstolar. Vackra Split är till stor del en bilfri stad, och otroligt mysig att promenera omkring i. De flesta resenärer väljer dock att tillbringa större delen av semestern på någon av de näraliggande öarna eller badorterna längsmed den kroatiska rivieran, säger Katarina Daniels.

Thailand har gått från att vara en vinterdestination till att bli en favorit året runt, och ökar bokningarna inför sommaren ökar med knappt 11 procent. Den mysiga storstadsfavoriten Lissabon är dock sommarens raket, och ökar antalet bokningar med drygt 39 procent. Lissabon är en lagom stor storstad och lockar resenärer med alla typer av semesterönskemål, oavsett om det handlar om sol och bad, gastronomiska upplevelser eller som avstamp för att uppleva andra delar av Portugal.

Mest populära resmål sommaren 2020

  1. Split (3)
  2. Mallorca (1)
  3. Kreta (2)
  4. Bangkok (10)
  5. Rhodos (4)
  6. Cypern (6)
  7. Lissabon (ny)
  8. Alanya (7)
  9. Malaga (9)
  10. Alicante (10)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 20 februari 2020 med avresa den 1 juni – 31 augusti 2020.

Inlägget Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/reseforetag/split-gar-om-mallorca-som-mest-bokade-resmal-i-sommar/feed/ 0
Över tusen resenärer fast på Kanarieöarna https://www.travelnews.se/ovrigt/over-tusen-resenarer-strandade-pa-kanarieoarna/ https://www.travelnews.se/ovrigt/over-tusen-resenarer-strandade-pa-kanarieoarna/#comments Mon, 24 Feb 2020 06:30:08 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60624 SAS-resenärer som tvingats övernatta på flygplatsen på Gran Canaria är kritiska. Först i eftermiddag fick Anne Christine Andréen Burman besked om att planet inte kommer att lyfta förrän tidigast måndag.
– Bristen på information har varit katastrofal, säger hon till Dagens Nyheter.
Idag måndag har flygplatsen öppnat, men med begränsad trafik.

Inlägget Över tusen resenärer fast på Kanarieöarna dök först upp på Travel News.

]]>
SAS kommenterar kritiken i ett uttalande genom presstjänsten, där man skriver att medarbetare ”nu arbetar med att hitta hotellrum till dem som ännu inte fått något”.

Sedan Kanarieöarna svepts in i den kraftiga sandstormen från Sahara under lördagen sitter hundratals svenskar strandsatta på flygplatsen på Gran Canaria och väntar på att få komma på ett flygplan. Andra väntar i stället i Portugal och på Teneriffa på att få komma till Gran Canaria. Dessutom har plan från Sverige till Kanarieöarna ställts in eller är kraftigt försenade.

En hel del av bolagets kunder tvingades sova på flygplatsen natten till söndagen eftersom de inte hade lyckats hitta hotell åt dem. Situationen är liknande natten till måndagen, uppger Ving.

FAKTA: SÅ REKLAMERAR DU EN FLYGRESA

Om du vill reklamera en flygresa ska du i första hand kontakta flygbolaget inom två månader via brev, e-post eller flygbolagets webbplats. Ange att du vill ha ersättning och varför. Spara kvitton på dina utlägg och kopior på det du skickar.

Om du inte får ett tillfredsställande svar – eller inget svar alls – kan du vända dig till Hallå konsument eller en konsumentvägledare i din kommun för mer information om dina rättigheter.

Om flygbolaget inte följer den konsumenträttsliga lagstiftningen kan du anmäla till Konsumentverket via post eller webbanmälan på myndighetens hemsida.

Källa: Konsumentverket

Inlägget Över tusen resenärer fast på Kanarieöarna dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/ovrigt/over-tusen-resenarer-strandade-pa-kanarieoarna/feed/ 2
Anna Wall är ny hotelldirektör på Quality Hotel Park Södertälje https://www.travelnews.se/pa-nytt-jobb/anna-wall-ar-ny-hotelldirektor-pa-quality-hotel-park-sodertalje/ https://www.travelnews.se/pa-nytt-jobb/anna-wall-ar-ny-hotelldirektor-pa-quality-hotel-park-sodertalje/#respond Mon, 24 Feb 2020 05:34:47 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60632 Quality Hotel Park välkomnar Anna Wall som ny hotelldirektör. Med sin erfarenhet från både hotellet och destinationen ser hon fram emot att driva hotellet vidare med ny energi. I mars kommer hon att växla upp från att ha varit hotellchef till att bli hotelldirektör med planer på att fortsätta utvecklingen av hotellet, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Anna Wall är ny hotelldirektör på Quality Hotel Park Södertälje dök först upp på Travel News.

]]>
Anna har flera års erfarenhet från hotellet där hon har gjort det mesta. De senaste åren har hon varit både hotellchef och Culture Ambassador. Tidigare har hon även varit Front Office Manager på samma hotell. Hon har en passion för destinationen och är aktiv i olika nätverk för att utveckla den vidare.

“Vi är stolta över att få Anna på plats med sin unika kunskap och erfarenhet av hotellet och i synnerhet för destinationen. Hon blir en stark tillgång för vår ytterliggare positionering i Södertälje. Anna har en hög energi och arbetsglädje, som helt går i linje med vad Quality Hotel står för”, säger Susanna Ståhl, Director of Operation, Quality Hotel Sverige & Danmark i ett pressmeddelande.

Anna ser mycket fram emot att får vara med och stärka hotellets position och inte minst Södertälje som destination.

“Att få utvecklas vidare på det hotell jag älskar, är en unik chans! Vi ska tillsammans ta hotellet till nästa nivå. Jag ser Quality Hotel Park som en viktig mötesplats och arbetsplats i Södertälje. Vi ska fokusera på att överträffa våra gästers och medarbetares förväntningar och bidra till att Södertälje går en ljus framtid till mötes. Tillsammans ska vi skapa Södertäljes bästa mötesplats”, säger Anna Wall, tillträdande hotelldirektör.

Quality Hotel Park är beläget mitt i Södertälje nära tågstationen, hamnen, gågatan och stadens varierande kultur- och nöjesliv. Här kan du besöka Tom Tits Experiment och Torekällberget.  Hotellet har 157 antal rum, 11 konferensrum, restaurang och bar.

Anna tillträder sin nya tjänst som hotelldirektör i mars 2020.

Inlägget Anna Wall är ny hotelldirektör på Quality Hotel Park Södertälje dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/pa-nytt-jobb/anna-wall-ar-ny-hotelldirektor-pa-quality-hotel-park-sodertalje/feed/ 0
Första Airbus A320neo till SWISS https://www.travelnews.se/flyg/forsta-airbus-a320neo-till-swiss/ https://www.travelnews.se/flyg/forsta-airbus-a320neo-till-swiss/#comments Mon, 24 Feb 2020 04:21:30 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60627 De första av 25 nya Airbus A320neo levererades idag till SWISS. De nya planen, med namnet ”Engelberg” fick ett varmt välkomnande under en ceremoni på Zürich flygplats. Med dessa avancerade och bränsleeffektiva kort- och medeldistansplan förstärker SWISS sina åtaganden till ett mer resursvänligt flygande. Tack vare innovativ motorteknologi har Airbus A320neo 20 procent lägre bränsleförbrukning än motsvarande plan i äldre generationer. Planet har även nyutvecklade säten som påtagligt ökar passagernas komfort, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Första Airbus A320neo till SWISS dök först upp på Travel News.

]]>
Nu har de allra första Airbus A320neo tillhörande Swiss International Air Lines (SWISS) levererats. Flygplanet med beteckningen HB-JDA, anlänt från Airbus’s Hamburg-Finkenwerder-fabriken i norra Tyskland. Fram till slutet av 2024 får SWISS totalt 25 nya flygplan i Airbus320-familjen (neo står för New Engine Option”). I leveransen finns 17 stycken A320neo och 8 av den större typen A321neo.

Den nya flottan kommer ersätta de äldre Airbus A320. Med innovativ motorteknologi med 20 procent lägre bränsleförbrukning kommer dessa tillskott att ytterligare stärka SWISS miljöambitioner.

De nya medlemmarna i SWISS flygflotta med namnet “Engelberg” (efter den schweiziska skidorten) fick ett varmt välkomnande på flygplatsen i Zurich. I hangaren fanns inbjudna gäster från politiken, näringslivet och media. ”Dopet” gjordes av Alex Höchli,  borgmästare i Engelberg, och broder Meinrad Haberl från Engelbergs kloster.

Lägre bränsleförbrukning och tystare plan

Tack vare avancerade teknik i Pratt & Whitney- motorn och konstruktionen av vingspetsarna med den karaktäristiska ”sharklet”-utformningen har AirbusA320neo 20 procent lägre bränsleförbrukning jämfört med andra likvärdiga flygplanstyper.

De nya dubbelmotoriga planen har som standard ljudreducerade virvelgeneratorer. Tack vare dessa är ljudet vid start cirka hälften jämfört med likvärdiga flygplan.

”De nya planen i familjen kommer påtagligt minska medelåldern i SWISS flotta”, säger Thomas Klühr, vd på SWISS.

”När alla flygplan är levererade blir vår flotta en av de ”yngsta” i Europa med en snittålder på nio år. Denna miljardinvestering är ännu ett bevis för vår miljösatsning. Att driva en avancerad och bränsleeffektivt flygflotta är ett effektivt sätt att minska klimatpåverkan från flyget”, säger Thomas Klühr i ett pressmeddelande.

Airbus A320neo rymmer 180 passagerare i affärs-och ekonomiklass.

Inlägget Första Airbus A320neo till SWISS dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/flyg/forsta-airbus-a320neo-till-swiss/feed/ 1
Prins Harry och reseindustrin planerar ett nytt betygsystem för klimatpåverkan https://www.travelnews.se/ovrigt/prins-harry-och-reseindustrin-planerar-ett-nytt-betygsystem-for-klimatpaverkan/ https://www.travelnews.se/ovrigt/prins-harry-och-reseindustrin-planerar-ett-nytt-betygsystem-for-klimatpaverkan/#respond Fri, 21 Feb 2020 14:16:35 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60612 Idag meddelar det globala nätverket Travalyst, som grundades av prins Harry (hertigen av Sussex) tillsammans med ledande varumärken som Booking.com, Skyscanner, Tripadvisor, Trip.com och Visa, att en ny hållbarhetsstandard just nu tas fram. Den nya standarden ska fungera som vägledning för att utvärdera hållbarhetsinitiativ i rese- och turistbranschen, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget Prins Harry och reseindustrin planerar ett nytt betygsystem för klimatpåverkan dök först upp på Travel News.

]]>
De tre första ramverken som utvecklas för boenden, flyg och upplevelser baseras på befintliga standarder med målsättningen att göra dem
lättare att förstå för konsumenter och företag, samt att implementera och skala upp dem för ett så stort antal researrangörer som möjligt.
Ramverken ska fungera som en grund inför ett eventuellt betygsystem som alla som bokar en semester eller resa ska kunna känna igen på alla plattformar. Målet är att lyfta fram researrangörer som redan har bra hållbarhetsrutiner och att ge kunder ett lätt sätt att identifiera fler hållbara resealternativ som är bättre och mindre destruktiva för samhällen, djurlivet och miljön – samt att lyfta fram alternativ som har en positiv påverkan.

“Vi vet från våra undersökningar att 82 procent av våra boendepartners är intresserade av att samarbeta med oss kring hållbarhet, och att 87 % av alla resenärer anser att det är viktigt att överväga hållbara boenden som alternativ när de reser”, säger Gillian Tans, chairwoman på Booking.com i ett pressmeddelande.

“Trots det stora intresset från båda sidor vet de flesta kunder fortfarande inte var de ska börja. 70 procent uppger att de mer än gärna skulle boka ett ekovänligt boende, men 72 procent äger sig inte känna till de nuvarande ekocertifieringarna. Det är en enorm möjlighet för oss som utgör Travalyst att hjälpa ett stort antal boendepartners att lyfta fram sina hållbarhetsinitiativ
och göra det lättare för resenärer att hitta och boka dessa boenden.

Inlägget Prins Harry och reseindustrin planerar ett nytt betygsystem för klimatpåverkan dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/ovrigt/prins-harry-och-reseindustrin-planerar-ett-nytt-betygsystem-for-klimatpaverkan/feed/ 0
Aktiv semester och härligt klimat året om på Teneriffa https://www.travelnews.se/promotion/aktiv-semester-och-harligt-klimat-aret-om-pa-teneriffa/ https://www.travelnews.se/promotion/aktiv-semester-och-harligt-klimat-aret-om-pa-teneriffa/#respond Fri, 21 Feb 2020 14:09:25 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60607 Med en genomsnittlig temperatur på 23 grader och 300 soldagar per år behöver resenärer på semester på Teneriffa inte undra om vädret kommer tillåta dagens aktiviteter. Därför är det enkelt att planera en aktiv semester på ön, året runt – som cykling, vandring, surfing eller någon annan av de många sporter som erbjuds.

Inlägget Aktiv semester och härligt klimat året om på Teneriffa dök först upp på Travel News.

]]>

Teneriffa erbjuder turkost vatten med en temperatur på mellan 19 och 26 grader året om.

På Teneriffa finns det möjlighet för en aktiv semester året runt, med ett behagligt klimat 365 dagar om året. På senare tid har en hälsosam livsstil blivit mer och mer vanligt, och i sammanhanget har Teneriffa blivit hyllad som en plats där det går att kombinera sportaktiviteter med en avslappnande semester då den genomsnittliga temperaturen är 23 grader och solen skiner 300 dagar per år. Med öns mikroklimat går det även enkelt att byta miljö – på knappt 45 minuter kan man ta sig från träning på havsnivå, till en höjd på 2 000 meter.

Det är enkelt att utforska ön på cykel, med alternativ för olika svårighetsgrader.

Aktiviteter på Teneriffa
På Teneriffa kan vana cyklister utmana sig själva med branta backar och långa sträckor runt om på ön, och med en mountain bike kan man utforska skogen i Monte de la Esperanza – där möjligheten finns för en elcykel att underlätta turen. I det turkosa vattnet går det bland annat att paddla kajak och upptäcka området kring de 600 meter höga klipporna i Los Gigantes, det är heller aldrig för kallt för att surfa eller dyka då vattentemperaturen är mellan 19 och 26 grader året om. För en nervkittlande utsikt över ön, kan besökare prova på skärmflygning genom molnen. De som föredrar att ha kvar fötterna på marken kan uppleva en otrolig utsikt efter en vandring till toppen av vulkanen Teide. Teide är även Spaniens högsta topp och världens tredje högsta vulkan med sina 3 718 meter. Läs mer HÄR

Det är enkelt att utforska ön på cykel, med alternativ för olika svårighetsgrader.

Andra sätt att upptäcka ön på
Mellan aktiviteterna finns det möjlighet för andra sätt att spendera tiden, som att sola på någon av de många stränderna, åka ut med en båt för att se delfiner och valar, dricka vin från någon av öns fem vinregioner eller smaka på lokala specialiteter såsom getost eller honung. Läs mer HÄR

Inlägget Aktiv semester och härligt klimat året om på Teneriffa dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/promotion/aktiv-semester-och-harligt-klimat-aret-om-pa-teneriffa/feed/ 0
Podcast-intervju med Jens Mathiesen vd på Scandic https://www.travelnews.se/sverige/hotell/podcast-intervju-med-jens-mathiesen-vd-pa-scandic/ https://www.travelnews.se/sverige/hotell/podcast-intervju-med-jens-mathiesen-vd-pa-scandic/#respond Fri, 21 Feb 2020 09:36:05 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60592 Travel News fick en kort intervju med Scandics vd Jens Mathiesen i samband med bolagets kapitalmarknadsdag. Han var förstås nöjd med förra årets resultat som blev 2 miljarder kronor, all time high. Här berättar han om vägen framåt och nya hotellkonceptet Scandic GO som ska få Scandic att växa ytterligare. Vi pratar också om den stagnerade konferensmarknaden och varför man inte kan boka en konferens digitalt. Scandic modell är att hyra en hotellfastighet i tjugo år, men man vill inte äga fastigheter och låsa upp kapital.

Inlägget Podcast-intervju med Jens Mathiesen vd på Scandic dök först upp på Travel News.

]]>

Inlägget Podcast-intervju med Jens Mathiesen vd på Scandic dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/sverige/hotell/podcast-intervju-med-jens-mathiesen-vd-pa-scandic/feed/ 0
IATA: Flygnotan för corona kan landa på 270 miljarder https://www.travelnews.se/coronaviruset/iata-flygnotan-for-corona-kan-landa-pa-270-miljarder/ https://www.travelnews.se/coronaviruset/iata-flygnotan-for-corona-kan-landa-pa-270-miljarder/#respond Fri, 21 Feb 2020 06:53:01 +0000 https://www.travelnews.se/?p=60583 Den internationella flygbolagsorganisationen IATA bedömer att flygbolagen som är verksamma i Asien tillsammans kan gå miste om 27,8 miljarder dollar, motsvarande drygt 270 miljarder kronor, i intäkter på grund av coronaviruset.

Inlägget IATA: Flygnotan för corona kan landa på 270 miljarder dök först upp på Travel News.

]]>
Organisationen bedömer att efterfrågan på resor kan rasa med 13 procent i regionen under året, enligt ett pressmeddelande.

Inlägget IATA: Flygnotan för corona kan landa på 270 miljarder dök först upp på Travel News.

]]>
https://www.travelnews.se/coronaviruset/iata-flygnotan-for-corona-kan-landa-pa-270-miljarder/feed/ 0